τι; : εκδήλωση θεματική : Ουκρανία από : infolibre

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 στις 20.00

Εκδήλωση-συζήτηση: Το σύστημα κάνει πόλεμο

Το σύστημα κάνει πόλεμο ενάντια στις ζωές μας, στην Ουκρανία και σε όλο τον πλανήτη. Με διακρατικές συγκρούσεις, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποικιοκρατικές πρακτικές, οι καπιταλιστικοί πόλοι εντείνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, για να ικανοποιηθούν σε κάθε πλευρά, τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι πόροι αντί να χρησιμοποιούνται για κοινωνική πρόοδο, πρόσβαση στα κοινά αγαθά, υγεία, παιδεία κλπ, χρηματοδοτούν τα στρατοβιομηχανικά τραστ και τις ενεργειακές εταιρίες, που κερδίζουν δισεκατομμύρια. Αν δεν καταστρέψουν τη γη με τα όπλα, θα το κάνουν με την περιβαλλοντική καταστροφή.

Οι κοινωνίες βιώνουν την πιο κυνική εκμετάλλευση. Υπό τον εκβιασμό ενός νέου παγκόσμιου πολέμου, εγκλωβισμένες σε «εθνικές συστρατεύσεις» και μπλοκ εξουσίας, βιώνουν την αφαίμαξη από πολυεθνικές και πολιτικές-οικονομικές ελίτ στο εσωτερικό των κρατών. Πληρώνουν το λογαριασμό με εκατόμβες νεκρών, άγρια καταστολή, περιστολή δικαιωμάτων, κλοπή των κοινών αγαθών, διαρκή φτώχεια, προσφυγιά. Την ίδια ώρα όμως, σε όλο τον κόσμο, πληθαίνουν και ενώνονται οι αντιστάσεις που αντιλαμβάνονται τον αγώνα για τη ζωή ως αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την Τετάρτη 22/3, στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του infolibre, η εκδήλωση - συζήτηση που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 1η Μάρτη και είχε αναβληθεί μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Θα μιλήσουν μέλη από τo Αntiwar project, τις Σημειώσεις της Στέπας και το infolibre - συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία.

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Μαρτίου 21h