Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 19.30

Άθληση και Πρωταθλητισμός στα μαχητικά αθλήματα και τις πολεμικές τέχνες

Τι πάει να πει να είσαι πρωταθλήτρια; Σε μια κοινωνία διαρκούς
ανταγωνισμού ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις;

Στο μικρόκοσμο των μαχητικών αθλημάτων, όπου τα αθλούμενα μαθαίνουν ότι πρέπει να είναι "σκληρά", η νίκη και η κυριαρχία επί του αντιπάλου είναι το μόνο που μετράει. Οι σχέσεις που καλλιεργούνται τόσο μεταξύ των συναθλητριών όσο και μεταξύ μαθητών και προπονητών διέπονται από αυτές τις αξίες με επιπτώσεις ψυχολογικές και σωματικές.

Υπάρχει κάποιο safe space; Μπορεί ένα αθλούμενο άτομο να πει όχι, όταν κυριαρχεί η κουλτούρα μη φροντιστικότητας; Θέλουμε χώρους ασφαλείς και ελεύθερους και όχι εργοστάσια παραγωγής πρωταθλητών.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως αθλούμενα και προπονήτριες; Πώς μπορεί κάθε ασκούμενος να αισθάνεται ασφαλής μέσα σε ένα περιβάλλον ισότητας και προστασίας; Πώς μπορεί κάθε αθλήτρια να μάχεται, με φροντίδα στις ιδιαίτερες ανάγκες του σώματος της και στα διαφορετικά επίπεδα επιθυμίας ενασχόλησης με το άθλημα;

Ενάντια στην επιβαλλόμενη εξουσιαστική νόρμα, που οδηγεί ακόμη και σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις, μαχόμαστε για συμπεριληπτικούς και ισότιμους χώρους όπου εργαζόμαστε και προπονούμαστε ελεύθερα.

Το Σάββατο 01.04.23, βρισκόμαστε στις 19:30 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα και συζητάμε όλα μαζί για τις διαστάσεις που λαμβάνει η άθληση και ο πρωταθλητισμός στα μαχητικά αθλήματα και τις πολεμικές τέχνες.

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει μπαρ.

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Μαρτίου 14h