Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 στις 20.00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόλυση στα Goody`s

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΑ GOODY'S Λ. ΠΥΡΓΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

...Τα γεγονότα...

Στα τέλη Δεκέμβρη του 2010 η εργοδοσία στα goody' s του Λ. Πύργου μπαίνοντας στο κλίμα του ΔΝΤ, της δωσίλογης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων εργοδοτών αφού προηγουμένως είχε απολύσει αρκετούς συναδέλφους προσπάθησε να περάσει σε μια επίθεση για την πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο κατάστημα (αλλαγές συμβάσεων εργασίας, μείωση ρεπό και μισθών κτλ) και μάλιστα με την απειλή ότι: ή θα το δεχτούν ή θα απολύσει και άλλους εργαζόμενους. Έτσι με πρωτοβουλία του συναδέλφου Γ. Τσουκαλά η πλειοψηφία των εργαζομένων στο κατάστημα κατέφυγε στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και στην συνέχεια δημιουργήθηκε μια επιτροπή εργαζομένων ώστε να αντισταθούν στα σχέδια της εργοδοσίας.

Η Επιτροπή των εργαζομένων και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου προχώρησαν σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και κατάφεραν να αναχαιτίσουν αυτή την επίθεση. Όμως η περίοδος «εργασιακής ειρήνης» δεν κράτησε για πολύ καιρό. Η εργοδοσία αφού με διάφορες μεθοδεύσεις (επιβολή συμβάσεων εκ περιτροπής εργασίας, αλλαγή πόστων και εντατικοποίηση εργασίας) δεν κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων κατέφυγε στο τελευταίο όπλο της δηλαδή στις απολύσεις. Έτσι στις 4/7/2011 απολύει τον συνάδελφο ψήστη Λάντζο Κ. με την γελοία δικαιολογία ότι δεν έκανε καλά την δουλειά του. Στις 4 Οκτώβρη απέλυσε και τον Γ. Τσουκαλά με ένα σχέδιο το οποίο είχε στηθεί μήνες πριν. Η εργοδοσία βρήκε έναν καλοθελητή της, τον Σταύρο Αλεξίου, εργαζόμενο του καταστήματος, που δέχτηκε να κάνει μήνυση εναντίον του συναδέλφου Γ. Τσουκαλά, έτσι ώστε να μπορέσει η εργοδοσία να τον απολύσει.

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝΕΙ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ!!!

Τώρα η εργοδοσία προσπαθεί να φασιστικοποιήσει το κλίμα μέσα στο κατάστημα λέγοντας «ότι απαγορεύονται τα πηγαδάκια» και ότι «το θέμα της απόλυσης έχει τελειώσει». Μάλιστα έχει στείλει εξώδικο και στην γυναίκα του απολυμένου (εργαζόμενη στο κατάστημα 10 χρόνια), ότι δήθεν δεν κάνει καλά την δουλειά της, ενώ παράλληλα τρομοκρατεί τους εργαζόμενους λέγοντάς τους ότι αν δεν σταματήσει τις διαμαρτυρίες η Επιτροπή Αλληλεγγύης δεν πρόκειται να πληρωθούν (ο μισθός του Οκτώβρη δεν έχει ακόμη καταβληθεί). Επίσης τους λέει ότι όποιος πάει με το Σωματείο θα απολυθεί ενώ παράλληλα εφαρμόζει στην πράξη την επίθεση που είχε ξεκινήσει το 2010 όπου με αυθαίρετο τρόπο μειώνει τις ώρες εργασίας των εργαζομένων με συνέπεια την μείωση των μισθών έως και 300 ευρώ!!!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!!!!!! - ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Τέτοιες μέθοδοι χρησιμοποιούνταν μόνο στην κατοχή και στην χούντα. Μια τέτοια χούντα έχουμε και σήμερα. Η εργοδοσία προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν ή να τους καθυποτάξει έτσι ώστε να περάσει όλα τα σχέδιά της στο κατάστημα. Στις ειρηνικές παραστάσεις διαμαρτυρίας της επιτροπής αλληλεγγύης έξω από το κατάστημα, έχει απαράδεκτη και επιθετική συμπεριφορά, σπρώχνοντας, βρίζοντας και απειλώντας. Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της χούντας του ΠΑΣΟΚ της ΕΕ και του ΔΝΤ που προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν μια κινεζοποίηση της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας μας, για να σώσουν τα κέρδη των τραπεζιτών, των τοκογλύφων και των εργοδοτών. Τα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και που δεν έχουν σταματημό (χαράτσια, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας κ.τ.λ.) θα κάνουν ακόμα πιο ασύδοτους τους εργοδότες και μάλιστα με τη «βούλα» του νόμου.

Στον δρόμο των συναδέλφων μας στο restaurant Banquet, στα Applebee's, στον Καφεναί, στη Pizza Hut κ.τ.λ., των αγανακτισμένων στις πλατείες όλης της Χώρας, των εργαζομένων που παλεύουν να περισώσουν ότι έχει απομείνει από κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου Τσουκαλά, για την υπεράσπιση κάθε δικαιώματος σε χώρο εργασίας, για να ξεφορτωθούμε την χούντα κυβέρνησης-Τρόικας.

  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Γ. ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΨΕΥΔΟΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ
  • ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤA GOODY'S Λ. ΠΥΡΓΟΥ

ακριβής τοποθεσία : ΠΑΡΚΑΚΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ Λ.ΠΥΡΓΟ

επικοινωνία :http://goodysresistance.blogspot.com

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...