Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 στις 20.30

Προβολή «Butterfly's Tongue» του Jose Luis Cuerda

Αυτήν την Πέμπτη (23/3) στις 20:30 η ομάδα προβολών του χώρου θα προβάλει την ταινία «Butterfly's Tongue» του Jose Luis Cuerda .

Δύο λόγια για την ταινία:

Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό της Γαλικίας λίγο πριν την έναρξη του ισπανικού εμφυλίου το 1936 και διηγείται την ιστορία ενός οκτάχρονου αγοριού του Μόντσο που ετοιμάζεται να αρχίσει την θητεία του στο σχολείο. Καθώς, με την άνοδο του φασισμού, αναδύεται μια νέα εποχή απαγορεύσεων και μίσους ο δάσκαλος του Μόντσο , Don Gregorio, καταφεύγει σε εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης στην φύση προσπαθώντας να περάσει τα μηνύματά του στους μαθητές του μέσω των μεταφορών της φύση και μίας κωδικοποιημένης γλώσσας.

Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο της ομάδας προβολών:

Στις μέρες της καραντίνας είδαμε πολλές ταινίες μόνες/οι/α, τώρα ήρθε η ώρα να τις ξανά δούμε μαζί. Ως κινηματογραφική ομάδα Μπερντέ προτάσουμε την δημιουργία μιας συλλογικής εμπειρίας θέασης κόντρα στην απομόνωση και την αποξένωση στην οποία μας μπορεί να μας οδηγήσουν οι μεγάλες streaming πλατφορμες. Βλέπουμε και βιώνουμε τις ταινίες συλλογικά, τις κουβεντιάζουμε, πίνουμε ένα ποτό από το μπαρ στηρίζοντας τον αυτοοργανωμένο χώρο κόντρα σε λογικές κέρδους. Τέλος συναποφασίζουμε μαζί την επόμενη προβολή. Γιατί όταν μοιραζόμαστε τα συναισθήματα που μας γέννησε, δεν την ξεχνάμε ποτέ.

Κάθε δεύτερη Πέμπτη στις 8.30

Στον χώρο λειτουργεί κινηματικό βιβλιοπωλείο και δανειστική βιβλιοθήκη

πηγή : https://www.facebook.com/mperntes/?locale=el_…