Τρίτη 4 Απριλίου 2023 στις 6.30 πμ

Προσυγκέντρωση-μεταφορά στη Λάρισα για την δίκη των 3 συλληφθέντων τις 8/2/22

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Λάρισας 4/4 στις 9:00 για την δίκη των 3 συλληφθέντων της 8/2/22.

* Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο, πληροφορίες και θέσεις: lariexsa0404@texutanota.excom

Την Τρίτη 8/2, λίγο μετά τις 6 το ξημέρωμα, λαμβάνει χώρα επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην περιοχή της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Μπάτσοι εισβάλλουν στο σπίτι όπου βρίσκονταν εκείνη την στιγμή οι αναρχικοί Γεωργία Βούλγαρη και Θάνος Χατζηαγγέλου. Αφορμή η τοποθέτηση εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στη Θεσσαλονίκη και η έκρηξη που πραγματοποιήθηκε. λίγο μετά τις 2. Αργά το απόγευμα γίνεται προσαγωγή η οποία μετατρέπεται σε σύλληψη ενός ακόμα ατόμου, του Παναγιώτη Καλαϊτζή, ο οποίος συνδέθηκε με την υπόθεση λόγω συσχετισμού με το σπίτι στο οποίο συνελήφθησαν τα δύο άτομα και εντοπίστηκαν τα ενοχοποιητικά ευρήματα που κατασχέθηκαν, και λόγω συντροφικών, φιλικών και συναδελφικών σχέσεων με τον έτερο συλληφθέντα. Και οι 3 μεταφέρονται και παραμένουν στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής για 28 ώρες με κουκούλες, αλυσίδες και σε καθεστώς απομόνωσης. Άμεσα από το πρωί ξεκινούν οι έφοδοι-έρευνες στις κατοικίες όλων και στο χώρο εργασίας δύο εκ των συλληφθέντων, με τα όργανα καταστολής να επιδίδονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους, προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Την Τετάρτη 9/2 και οι τρεις οδηγούνται στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου και παίρνουν προθεσμία για να απολογηθούν. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών και έκρηξη, και οπλοκατοχή στο πλαίσιο του τρομονόμου (187Α). Σύμφωνα με το αφήγημα των μπάτσων και τη διάδοσή του από τα καθεστωτικά, η δικογραφία κατασκευάζεται περίτεχνα από την εξουσία και τους κομπάρσους της, έτσι ώστε και τα τρία άτομα που συνελήφθησαν -αναγκαίος αριθμός για να στηθεί ποινικά το άρθρο 187Α που αφορά τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης- να συνδεθούν με την οργάνωση "Αναρχική Δράση", κατηγορώντας τους για επιθέσεις που χρονολογούνται από το 2016 μέχρι και το τελευταίο διάστημα πριν την σύλληψή τους.

Την Παρασκευή 11/2, οδηγούνται στην ανακρίτρια όπου, ο Θάνος Χατζηαγγέλου αναλαμβάνει την ευθύνη του εμπρησμού της 8/2 και των ευρημάτων του σπιτιού, η Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίζεται την επιλογή να έχει υποστηρικτικό ρόλο για την πραγματοποίηση της ενέργειας και ο Παναγιώτης Καλαϊτζής αρνείται όλες τις κατηγορίες. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφασίζουν την προφυλάκιση και των τριών ατόμων, έπειτα μεταφέρονται και οι 3 στα κολλαστήρια του Κορυδαλλού.

Στις 10/03/2022 ο αναρχικός Θάνος Χατζηαγγέλου αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Αναρχική Δράση».

Έπειτα από 7 μήνες κράτησης, τον Αύγουστο, το συμβούλιο του εξαμήνου αποφάσισε την αποφυλάκιση του Π.Κ. με περιοριστικους όρους παρόν κάθε 1 και 15 του μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, και με κατηγορίες συνέργεια σε απλή κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου. Επιπλέον αποφασίστηκε η κράτηση σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι της Γ.Β. με πλέον τις κατηγορίες έκρηξη από πρόθεση από κοινού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμός από από κοινού, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και απείθεια. Τέλος, την συνέχιση της προφυλάκισης του μέλους της οργάνωσης Θ.Χ. με κατηγορίες έκρηξη από πρόθεση, κατ' εξακολούθηση, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών, βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, εμπρησμός από πρόθεση, κατ' εξακολούθηση από κοινού, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ' εξακολούθηση, οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου από κοινού, απείθεια. Όλες οι κατηγορίες συνοδεύονται από τον τρομονόμο 187Α.

Τα χαράματα της 19/12, απάγεται από τα κολαστήρια του Κορυδαλλού ο αιχμάλωτος Θάνος Χατζηαγγέλου και μετάγεται στις φυλακές της Νιγρίτας. Αυτή η εκδικητική μεταγωγή οφείλεται στην ενεργή συμμετοχή του στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, που στοχεύει στην περαιτέρω εξαθλίωση των συνθηκών κράτησης των αιχμαλώτων. Το ίδιο βράδυ ο αγωνιστής Θ. Χατζηαγγέλου ανακοινώνει ότι προχωράει σε απεργία πείνας και δίψας, με αιτήματα τη γνωστοποίηση του λόγου της μεταγωγής του στις φυλακές Νιγρίτας, καθώς και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 25 Δεκέμβρη εισήχθη στο νοσοκομείο Σερρών ενώ λίγες ώρες μετά εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης, το οποίο ο ίδιος αρνείται με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Μετά από 18 μέρες απεργίας πείνας και δίψας, στις 05/01 εκδίδεται παραπεμπτικό για τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Τότε ο Θ.Χ. ανακοινώνει την αναστολή της απεργίας δίψας συνεχίζοντας όμως την απεργία πείνας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων του. Με την μεταφορά του στις 15/01 στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού(όπου παραμένει μέχρι και σήμερα),η οποία γίνεται με όρους ειδικής μεταγωγής και όχι διακομιδής απεργού πείνας, ο Θ.Χ. να ανακοινώνει τη λήξη της απεργίας πείνας.

Με τη δημοσίευση ενός άρθρου σε καθεστωτικό site της Λάρισας, που φωτογραφίζει την υπόθεσή τους, γνωστοποιείται ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην Λάρισα στις 04/04 χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση τόσο στους κατηγορούμενους όσο και στους συνηγόρους. Ο ορισμός της δίκης σε μια πόλη εκτός της Θεσσαλονίκης, όπου θα ήταν αναμενόμενο να λάβει χώρα, σύμφωνα με τα άρθρα γίνεται για λόγους ασφαλείας. Αυτό ως μόνο στόχο έχει την αποδυνάμωση της αλληλεγγύης μας απέναντι στους 3 κατηγορούμενους, αλλά και την ψυχολογική τους εξασθένιση. Εμείς στεκόμασταν και θα στεκόμαστε πάντα δίπλα στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες, ό,τι και να κάνουν τα σκουπίδια αυτού του κράτους.

Από τις στοχοποίησεις πολιτικών υποκειμένων μέχρι τις συλλήψεις και τα στησίματα δικογραφιών, γνωρίζουμε πολύ καλά τα μέσα, τις τακτικές και τις στοχεύσεις του κατασταλτικού κράτους και των εκτελεστικών σκουπιδιών του. Κάμερες, ρουφιάνοι και ασφαλίτες αφθονούν όταν η εξουσία αγωνιά να ενοχοποιήσει και να αιχμαλωτίσει αγωνιστές και αγωνίστριες και να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας για κάθε άτομο που αντιστέκεται σε αυτήν με την σκέψη και τη δράση του. Μπάτσοι, δημοσιογράφοι και δικαστικοί παίρνουν τη θέση τους θρέφοντας την συνεχή και ποικιλόμορφη διάχυση της εξουσίας και όλων αυτών που μισούμε σε αυτήν την κοινωνία.

Στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη βρεθήκαμε όσο πιο κοντά μπορούσαμε στους 3 κατηγορούμενους με ματιές, χαμόγελα και συνθήματα που σπάνε τους φραγμούς του κατασταλτικού μηχανισμού. Αυτό θα κάνουμε και τώρα με μόνη διαφορά την αλλαγή της τοποθεσίας. Ξεπερνώντας τα τείχη, τα κάγκελα και τις αλυσίδες τους, η σκέψη μας, η φωνή μας και το πάθος μας για αγώνα και ελευθερία ενώνεται μαζί τους και δυναμώνουν εμάς και τις αντιστάσεις μας.Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο στις 04/04 στα δικαστήρια της Λάρισας στις 9:00.

*Για τα άτομα από τη Θεσσαλονίκη θα πάμε στη Λάρισα με λεωφορείο που θα φύγει από Καμάρα στις 6:30 για πληροφορίες και θέσεις στείλτε στο παρακάτω mail: lariexsa0404@texutanota.excom

Δύναμη στους Θάνο Χατζηαγγέλου ,Πάνο Καλαϊτζή και την Γεωργία Βούλγαρη.

Μόνο όπλο η αλληλεγγύη.

Μπουρλότο και φωτιά.

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών