Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 19.30

(εξ αναβολής) Εγκαίνια της Λέσχης Αναιρέσεις στην Αθήνα

It's not a joke! Εγκαίνια στη Λέσχη Αναιρέσεις | Αθήνα

Σάββατο 1η Απριλίου, 19:30 | Λέσχη Αναιρέσεις (Φερών 3, Βικτώρια)

Η Λέσχη Αναιρέσεις άνοιξε τις πόρτες της ξανά στην Αθήνα σε έναν νέο, όμορφα διαμορφωμένο χώρο, διοργανώνοντας ήδη ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Συνεχίζοντας στη δυναμική εμφάνιση της νέας Λέσχης, το Σάββατο 1 Απριλίου διοργανώνονται τα εγκαίνια της λέσχης θεωρίας και πολιτισμού με την εκδήλωση «Ρωγμή στα θεμέλια του συστήματος: Η Τέχνη που αντιστέκεται και απελευθερώνει» στα πλαίσια των εκδηλώσεων και δράσεων των Αναιρέσεων για τα 30 χρόνια τους. Προσκαλούμε καλλιτέχνες ώστε να συζητήσουμε και να μοιραστούμε μαζί τους προβληματισμούς και αγωνίες που μας απασχολούν, αλλά και να ψηλαφήσουμε τη συγκρότηση ενός πολιτιστικού αντιπροτάγματος κόντρα στις κυρίαρχες μορφές του επίσημου αστικού πολιτισμού. Η Τέχνη πάντα ήταν και είναι όπλο. Δεν μπορεί να αλλάξει από μόνη της τον κόσμο, αλλά μπορεί να επηρεάσει την κοινωνική συνείδηση, να συμβάλει στον αγώνα για την αλλαγή του κόσμου. Η Τέχνη μιλάει στο συναίσθημα, εγείρει, συμβάλει στην κατανόηση της πραγματικότητας. Και η κατανόηση της πραγματικότητας μπορεί να στρατεύσει τους εργαζόμενους στο να αγωνιστούν για να την ανατρέψουν.

Οι καλλιτέχνες είναι και αυτοί μέρος της κοινωνίας που υφίστανται τις καταπιέσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι γενικότερα. Πόσο αναγκαίο και πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι με τα έργα τους να αποτελούν ουσιαστικό κομμάτι στα καίρια ζητήματα της εποχής; Ποια Τέχνη και ποιον Πολιτισμό θέλουμε και χρειαζόμαστε σήμερα; Πώς μπορεί ένα έργο τέχνης να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός οράματος για έναν άλλο Πολιτισμό και μια άλλη κοινωνία; Πώς μπορούμε σήμερα να σπάσουμε τη βιτρίνα του αστικού πολιτισμού που υποτάσσει και αποχαυνώνει;

Αυτά τα ερωτήματα προσπαθούμε ως Αναιρέσεις να ανοίξουμε προσκαλώντας καλλιτέχνες να μας περιγράψουν πώς οι ίδιοι και οι ίδιες οραματίζονται την τέχνη τους, έναν άλλον πολιτισμό και πώς αυτό αποτυπώνεται μέσα από το έργο τους. Η συζήτηση αυτή επιδιώκουμε να αποτελέσει μία πρώτη βάση για την αναζήτηση και τη δουλειά που χρειάζεται να γίνει γύρω από το ζήτημα του Πολιτισμού το επόμενο διάστημα. Με σύνθημα «Για έναν απελευθερωτικό Πολιτισμό, ικανό να αναδείξει μια άλλη κοινωνία» ως Αναιρέσεις φιλοδοξούμε να ανοίξει ένας κύκλος συζήτησης και αλληλεπίδρασης μέσα από πολύμορφες δράσεις, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις που θα περιγράψουν το δικό μας Πολιτισμό, τη δική μας ουτοπία, θα θέσουν την ανάγκη συγκρότησης πολιτικού - πολιτιστικού κομμουνιστικού ρεύματος, που περνά μέσα και από τον Πολιτισμό σε σύνδεση με την ιστορία και τη θεωρία, και θα φέρουν στο προσκήνιο τις απελευθερωτικές - χειραφετητικές ιδέες με ορίζοντα την κομμουνιστική προοπτική.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει DJ Set με την DJ Pitsouni & Opening Party.

Stay Tuned για τις εκδηλώσεις που ακολουθούν στη Λέσχη Αναιρέσεις στην Αθήνα!

Website: https://anaireseis.gr/

Facebook: anaireseis

Instagram: anaireseis.theproject

Twitter: anaireseis

YouTube: anaireseis

TikTok: anaireseis

πηγή : https://www.anaireseis.gr/03/2023/it-s-not-a-…