τι; : συγκέντρωση θεματική : υγεία

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 στις 11.00

Παλλαϊκή κινητοποίηση για την Υγεία

Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Υγεία

Ξανά στους δρόμους γιατροί και νοσηλευτές για την Υγεία

Έχει έρθει η ώρα - Ο λαός σώζει τον λαό!

Παλλαϊκή κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας Ιλίου

Τρίτη 28 Μάρτη, 11 π.μ.

Αυτό που ίσως γνωρίζετε:

Τον Μάρτιο του 2014, η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έβαλε ταφόπετρα στην ήδη προβληματική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), εξαναγκάζοντας χιλιάδες γιατρούς του τέως ΙΚΑ σε απόλυση με αιτιολογία: ''εντάσσεσθε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) ή απολύεστε''.

Η τετράμηνη απεργία με την οποία αντέδρασαν οι γιατροί τότε (Νοέμβριος 2013 - Μάρτιος2014), παρά την καθολική συμμετοχή τους, κατέληξε άδοξα λόγω κυρίως της αρνητικής στάσης της γραφειοκρατικής ηγεσίας του σωματείου των γιατρών του τέως ΙΚΑ. Μια ηγεσία λαϊκο - μετωπικής συνεργασίας ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ ενάντια σε γιατρούς, αλλά κυρίως ενάντια στον λαό. Σ' αυτή την συνεργασία συμμετείχε και η ηγεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) υπό τον Γιώργο Πατούλη.

Αποτέλεσμα; Οι μισοί περίπου από τούς 5.500 γιατρούς του τέως ΙΚΑ, το οποίο αποτελούσε την ''ραχοκοκαλιά '' της Πρωτοβάθμιας Υγείας, οδηγήθηκαν σε αποχώρηση,

Τι έκαναν οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν έκτοτε; Ενέταξαν ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ,ΟΓΑ, Δημοσίων υπαλλήλων, κλπ) σε ένα Ενιαίο Οργανισμό Ασφάλισης, τον ΕΦΚΑ. Σαν αποτέλεσμα της αντιδραστικής αυτής πολιτικής έχουμε το εξής τραγελαφικό (τραγικό) γεγονός: Οι γιατροί του τέως ΙΚΑ (από 5.500 έχουν μείνει 2500) που νοσήλευαν 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους, καλούνται σήμερα να νοσηλεύουν 10 εκατομμύρια!

Δεν διόρισαν ούτε ένα νέο μόνιμο γιατρό, εδώ και 20 χρόνια, στο υπάρχον ΕΣΥ, που αφορά την Πρωτοβάθμια Υγεία, ούτε κάν για να αντικαταστήσουν τους 2.500 γιατρούς που αποχώρησαν ή για να καλύψουν τον αριθμό των γιατρών που απαιτούνται στις νέες αυξημένες ανάγκες, αφού υπέρ τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ασφαλισμένων. Προσλάμβαναν μόνο - ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις - επίκουρους γιατρούς με συμβάσεις ενός χρόνου, εκεί όπου η πίεση λόγω αδυναμίας της Πρωτοβάθμιας Υγείας ήταν τρομακτική. Στο μεταξύ ενας μεγάλος αριθμός γιατρών έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί με αποτέλεσμα ο αριθμός όσων υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Υγεία μα μειώνεται καθημερινά ακόμα περισσότερο.

Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζετε: Τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής έχουν εκδηλωθεί ήδη στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής. Στην Δυτική Αθήνα έχουν κατεβάσει ρολά, δηλαδή έχουν κλείσει, 7 Κέντρα Υγείας (όπως έχουν ''βαφτίσει'' τα τέως υποκαταστήματα του ΙΚΑ προκειμένου να εξαπατήσουν τους ασφαλισμένους). Εχουν κλείσει στην Ν. Ζωή, Ανθούπολη, Κολοκυνθού, Ανάκασα, Γεροβουνού, Κεντρικό Καματερού, Ζεφυρίου. Στην υπόλοιπη περιφέρεια έχουν κλείσει επιπλέον αλλα 14

ΚέντραΥγείας: Αγ.Βασιλείου Πειραιά, Μπουμπουλίνας Πειραιά, Καμινίων, Χαραυγής Βύρωνα, Νεάπολης Νίκαια, Αγ.Βαρβάρας, Κοκκινιάς, Σχιστού Κορυδαλλός, Μεταμόρφωσης, Λιούμη Αιγάλεω, Ν. Περάμου, Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγάρων. Ακολουθούν και άλλα... Αυτή την κατάρρευση της ΠΦΥ, έρχεται ως "λύση" η καρικατούρα του προσωπικού γιατρού. Ούτε οι μισοί γιατροί από αυτούς που απαιτούνται να λειτουργήσει το σύστημα δεν έχουν ενταχθεί. Μπροστά στην διαφαινόμενη χρεοκοπία αποφασίζουν να εντάξουν και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων ως ''μπάλωμα''! Θα περιμένουμε για πολύ καιρό ακόμα...

Μας κοροϊδεύουν, θα τους ανεχτούμε κι' άλλο;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην καταιγίδα του κορονοϊού, προκειμένου να μην διορίσει νέους γιατρούς στο ΕΣΥ, παρέτεινε τη θητεία όσων υπηρετούσαν αλλά θα εφευγαν λόγω συνταξιοδότησης. Και ανανέωνε κάθε 6 μήνες την θητεία τους από 1-1-2021. Και έχουμε φτάσει έτσι στο 2023. 2023, για να μην κλείσουν και άλλα Κέντρα Υγείας εν όψει εκλογών!!!

Αυτό που πρέπει να μάθετε:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέθεσε νύχτα και ψήφισε το νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ τον Νοέμβριο του 2022. Ενα νόμο ταφόπλακα στην δημόσια περίθαλψη με ολέθριες συνέπειες για ασθενείς και υγειονομικούς, που ενισχύει το ιδιωτικό κεφάλαιο στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας Υγείας και επιδεινώνει τους όρους περίθαλψης ακόμη περισσότερο. Λέει στο ιδιωτικό κεφάλαιο: ''Αν θέλετε να ενισχύσετε το εισόδημά σας, γδάρετε τους ασθενείς''. Πώς το ''επιτυγχάνει αυτό;

  • Καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στα δημόσια νοσοκομεία!!!
  • Επιτρέπει στον υπουργό -και στους διοικητές που αυτός διορίζει- να προκηρύσσει θέσεις γιατρών μερικής απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία που θα τις καταλαμβάνουν ιδιώτες γιατροί οι οποίοι ταυτόχρονα θα συνεργάζονται με ιδιωτικές κλινικές!!!
  • Προβλέπει ότι γιατροί του ΕΣΥ (που δεν είναι πια Εθνικό Σύστημα Υγείας) θα μπορούν να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο!!! Με άλλα λόγια, αρχίζει το μεγάλο φαγοπότι από τις τσέπες ενός λαού, που έχουν ρημάξει την ζωή του τα μνημόνια 12 χρόνων. Μετέτρεψαν σε ''εμπόρευμα'' τους ασθενείς και τους πουλάνε στους ιδιώτες. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος της ΝΔ και του Μητσοτάκη:
  • Επιτελικό κράτος, το οποίο αντί να διορίσει γιατρούς, διορίζει εν μια νυκτί, χιλιάδες μπάτσους να δολοφονούν εν ψυχρώ νεολαίους και να μπαίνουν στα πανεπιστήμια ως κατακτητές!!!
  • Επιτελικό κράτος που παρακολουθεί με τους ΚΥΠατζήδες τον ''εχθρό'' λαό!!!
  • Επιτελικό κράτος της Διαφθοράς και της εκμετάλλευσης.

Δεν ξεχνάμε τους γραφειοκράτες "ηγέτες'' του σωματείου των γιατρών που συνειδητά αδρανούν. Ο λαός καλείται να ζήσει σε φτωχοποίηση με άθλιους μισθούς, συντάξεις και επιδόματα των 250 ευρώ, με πληθωρισμό 12% το μήνα. Γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και ασφαλισμένοι καλούνται να αγωνιστούν με όλους τους εργαζόμενους ενάντια στην φτωχοποίηση του Λαού. Να απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή κυβέρνηση Μητσοτάκη.

πηγή : https://ergatikisymmaxia.blogspot.com/2023/03…