Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 18.00

Συγκέντρωση-πορεία ενάντια στο κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

Να μην ξεχαστεί το κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

Η σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας με το εμπορικό στα Τέμπη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, δεν ήταν η κακιά στιγμή, ούτε κάποιο ανθρώπινο λάθος. Συμπυκνώνει την τραγική αδιαφορία του κράτους και του κεφαλαίου, για την ανθρώπινη ζωή, στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Η απαξίωση και υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών και συγκοινωνιών, η υπογραφή της συμφωνίας ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ως κομμάτι των μνημονιακών υποχρεώσεων στους δανειστές από το 2010 και το φθηνό του ξεπούλημα το 2017 σε Ιταλική εταιρεία, είναι μια σειρά από κινήσεις που οδήγησαν στο να διαπραχθεί το συγκεκριμένο κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα.

Τα ΜΜΕ και ο αστικός Τύπος παρότι επιχειρούν συστηματικά όλο αυτό το διάστημα να φλoμώσουν στο ψέμα την κοινωνία και να την αποπροσανατολίσουν από τους πραγματικούς υπαίτιους του κρατικού - καπιταλιστικού εγκλήματος, δεν καταφερνουν να πείσουν κανέναν. Τα κακοσυντηρημένα σιδηροδρομικά δίκτυα, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, τα συχνά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια, η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καταδεικνύουν ότι όσους τόνους μελάνης και να ξοδέψουν οι επικοινωνιακοί δορυφόροι της εξουσίας, το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη δεν μπορεί να ''βαπτιστεί'' ως κάτι διαφορετικό. Οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, μέσα από στάσεις εργασίας, απεργίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις δυστυχώς ήταν κάτι παραπάνω από εύστοχες.

Σε ένα κόσμο όπου τα πάντα πωλούνται κι αγοράζονται, όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία στην οικονομία της αγοράς, κάθε δημόσιο αγαθό εμπορευματοποιείται και όλες οι υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται, είναι υψίστης σημασίας η συλλογικοποίηση και η οργάνωση των κοινωνικών και ταξικών μας αντιστάσεων απέναντι στο σύστημα της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του θανάτου. Κάθε γειτονιά, σχολείο, σχολή και χώρος εργασίας, οφείλει να γίνει πεδίο παρέμβασης και αγώνα, για να μπει ένας φραγμός στην θανατοπολιτική του κράτους και τις ορέξεις του κεφαλαίου.

Οι αγώνες μας γύρω από τις βασικές μας ανάγκες (υγεία, παιδεία, στέγαση, σίτιση, μεταφορές), οι αντιστάσεις μας απέναντι στην καθημερινή εργασιακή εκμετάλλευση, η αντιπολεμική διεθνιστική μας δράση απέναντι στις πολεμοκάπηλες βλέψεις των κρατών και των πολιτικοστρατιωτικών τους συμμαχιών και η περιφρούρηση των κεκτημένων μας και των συλλογικών μας ελευθεριών, κόντρα στον κρατικό έλεγχο και την καταστολή, οφείλουν να συνδεθούν στην κατεύθυνση την συνολικής ανατροπής του συστήματος για την πανανθρώπινη ταξική χειραφέτηση.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στο κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη / Πάτρα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90535/