Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 στις 18.30

Ανοιχτή συνέλευση και ενημέρωση σχετικά με νέα δίωξη

Τον Μάιο του 2019, μια ημέρα πριν τις εκλογές και μετά από 4 απανωτές εκκενώσεις μεταναστευτικών καταλήψεων, γίνεται πολιτική παρέμβαση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου. Η παρέμβαση αυτή αποφασίστηκε από την τότε ανοιχτή συνέλευση καταληψιών, μεταναστών/ριών και διεθνιστών συντρόφων στο Γκίνη και πραγματοποιήθηκε από ένα σώμα αρκετών συντρόφων και συντροφισσών.

Πριν κάποιες μέρες, 4 χρόνια μετά δηλαδή, εμφανίστηκε μια δικογραφία με κατηγορίες περί σοβαρών σωματικών βλαβών και εισβολή, η οποία προσωποποιείται στον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη που βρίσκεται αιχμάλωτος για συμμετοχή στην αντάρτικη οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα".

Για την δίωξη αυτή ο σύντροφος θα δικαστεί την Πέμπτη 4/5/2023.

Για τον λόγο αυτό, καλούμε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 6/4 στις 18:30 στην ΑΣΟΕΕ για ενημέρωση και οργάνωση αλληλέγγυας κινητοποίησης σχετικά με την συγκεκριμένη δίωξη, η οποία πέρα από τον σύντροφο, αφορά το κίνημα κοινωνικής αυτοοργάνωσης ντόπιων και μεταναστών, το οποίο κάθε αστική κυβέρνηση, δεξιά και αριστερή επιχειρεί να καταστείλει με όλα του τα μέσα. Οι επιθέσεις του κράτους (τότε ΣΥΡΙΖΑ) στις δομές αυτοοργάνωσης των Εξαρχείων, σκόπευαν στο να εκκενώσουν τη γειτονιά από τους καταπιεσμένους και τελικά σιγά σιγά να την πουλήσουν εξ' ολοκλήρου στον τουρισμό και το κεφάλαιο. Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει. Εκλογικό πανηγύρι έρχεται. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και αναλυτική τοποθέτηση.

Συμμετέχοντες στην ανοιχτή συνέλευση καταληψιών, μεταναστών/ριών και διεθνιστών συντρόφων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90544/