Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στις 19.30

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/εισες της πρυτανείας ΕΚΠΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης

Πέμπτη 30/3, 13:00 μεταφέρεται στα γρασίδια της Φιλοσοφικής**

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΜΑΡΑ

Πέμπη 30/3, 19:30

10-100-1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

Ανακοίνωση από: Συνέλευση φοιτητ(ρι)ών, σπουδαστ(ρι)ών, αλληλέγγυων, της κατειλημμένης Πρυτανείας EKΠΑ.

Σήμερα, 30/3, στις 6:00 τα ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταπάτησαν το πανεπιστημιακό άσυλο εισβάλλοντας στην επί 18 ημέρες κατειλημμένη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, και συνέβαλαν 10 αγωνιστές, σπουδαστές/τριες, φοιτητές/τριες και ανάμεσά τους και ένας αλληλλέγγυος. Το έδαφος για την εκκένωση προετοιμαζόταν από την προηγούμενη μέρα μέσω δημοσίευσης σε άρθρο εφημερίδας, στην οποία ο Πρύτανης έδινε δημόσια την συγκατάθεσή του.

Από την αρχή του εγχειρήματος το κράτος και οι πρυτανικές αρχές είχαν εφαρμόσει σχέδιο περικύκλωσης και αποκλεισμού της Πρυτανείας από αστυνομικες δυνάμεις, αποστερόντας από στοιχειώδεις πόρους διαβίωσης (τροφή, θέρμανση, φάρμακα). Κατά την διάρκεια της κατάληψης απαγόρεύτηκε η είσοδος δημοσιογράφων, δικηγόρων, έγιναν τραμπουκισμοί και δεκάδες προσαγωγές αλληλέγγυου κόσμου, με την αστυνομική βία να κορυφώνεται με τον ξυλοδαρμο συναγωνιστή που επιχείρησε να αφήσει τρόφιμα στους καταληψίες. Το σχέδιο εκβιασμού στην εγκατάλειψη του κέντρου αγώνα της κατειλλημένης πρυτανείας απέτυχε να κάμψει το σθένος και την αποφασιστικότητα των αγωνιζόμενων φοιτητών/τριών σπουδαστριών/των και αλληλέγγυων. Κατά τη διάρκεια αυτών των 18 ημερών, το πλήγμα που επιχειρήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής μέσα από τον αποκλεισμό της κατάληψης απαντήθηκε με την διοργάνωση πλήθους συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων στον χώρο των Προπυλαίων, με τη συμμετοχή πλήθους αλληλέγγυων.

Να σημειωθεί ότι το τρέχον κατασταλτικό σχέδιο αποκλεισμού, εκκένωσης της κατειλημμένης πρυτανείας και σύλληψης των καταληψιών είχε εφαρμοστεί το 2015 επί κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ όταν η πρυτανεία είχε καταληφθεί σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές.

Η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ αποτέλεσε κομμάτι του αγώνα σπουδαστών/τριών, καλλιτεχνών ενάντια στο Π.Δ. 85 την υποβάθμιση των σπουδών και των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους. Αποτέλεσε κομμάτι του αγώνα φοιτητών/τριων ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Στάθηκε στο πλευρό των καταλήψεων σε θεατρικές σκηνές και σχολές. Ένωσε την φωνή της με την αγωνιζόμενη κοινωνία ενάντια στην καπιταλιστική και κρατική δολοφονία των Τεμπών.

Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στους καταληψίες είναι Διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και Παράνομη βία.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 12:30 μ.μ.

Όσο και αν το θέλουν κράτος και αφεντικά, η φλόγα της αντίστασης άναψε και δεν πρόκειται να σβήσει. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Συνέλευση φοιτητ(ρι)ών, σπουδαστ(ρι)ών, αλληλέγγυων, της κατειλημμένης Πρυτανείας EKΠΑ


1 2 3 4 5

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΑΡΑ 19.30

(ΠΕΜΠΤΗ 30/3)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

ΤΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΈΝΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΊΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Η κατάληψη πρυτανείας του ΕΚΠΑ για τις τελευταίες 18 μέρες έχει υπάρξει ζωντανό κέντρο αγώνα, με στόχο την κλιμάκωση της αντίστασης απέναντι στο κράτος, την υπεράσπιση του ασύλου και του κοινωνικού του χαρακτήρα στην αιχμή του φοιτητικού αγώνα , θέτοντας φραγμούς στην υποβάθμιση των ζωών μας. Σήμερα τα ξημερώματα (Πέμπτη 30/3) το κράτος πήρε την απόφαση να την εκκενώσει.

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ

10 100 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Αυτοοργανωμένο σχήμα αρχιτεκτονικής


1 2 3 4 5

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις 10 συλληφθέντες/εισες της κατάληψης πρυτανείας του ΕΚΠΑ, 19:30 στην Καμάρα.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, 30/3 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της υπό 18 μέρες κατάληψης πρυτανείας ΕΚΠΑ. Οι μπάτσοι προχώρησαν σε 10 συλλήψεις φοιτητών/τριών και σπουδαστών/τριών. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στους καταληψίες είναι διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παράνομη βία και απείθεια.

Αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία φοιτητών/τριών, σπουδαστών/τριών με αφορμή την κρατική δολοφονία στα Τέμπη και ως συνέχεια του αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθωση και το ΠΔ85 και αποτέλεσε ένα ενεργό κέντρο αγώνα.

Η κατάληψη όσο καιρό διήρκησε, ήταν περιφραγμένη από έντονο αστυνομικό κλοιό, αποτρέπωντας αλληλέγγυο κόσμο να την προσεγγίσει και να την στηρίξει.

Από την κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ του '21 μέχρι και σήμερα αυτή η τακτική του κρατικού μηχανισμού, δείχνει για ακόμα μια φορά πως θέλει να αποτρέψει οποιαδήποτε κίνηση του αγωνιζόμενου κόσμου να αντιδράσει στις κρατικές δολοφονίες και την συνεχή πίεση που δέχεται από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι σε τέτοιου είδους εγχειρήματα, με όπλα μας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.

Αλληλεγγύη στους/ις 10 συλληφθέντες/είσες της κατάληψης πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

10-100-1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής


1 2 3 4 5

ΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΠΈΜΠΤΗ 30/3 ΣΤΙΣ 19:30, ΚΑΜΑΡΑ

Σήμερα 30/3 εκκενώθηκε και η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που τελεί υπό κατάληψη 18 μέρες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταπατούν το άσυλο και συλλαμβάνουν 10 αγωνιστές, σπουδαστές/τριες, φοιτητές/τριες. Όλο αυτό το διάστημα οι μπάτσοι στέκονται έξω από τη κατειλημμένη πρυτανεία διώχνοντας αλληλέγγυο κόσμο είτε μοιράζοντας προσαγωγές, είτε χτυπώντας τους. Παρά το κατασταλτικό σχέδιο αποκλεισμού όμως, οι συγκεντρώσεις, και εκδηλώσεις δεν σταματούσαν, φέρνοντας πλήθος κόσμου να στηρίξει τη κατάληψη. Να σημειωθεί ότι αυτή η κατάληψη αποτέλεσε κομμάτι του αγώνα σπουδαστών/τριών, καλλιτεχνών ενάντια στο Π.Δ. 85, μαζί με των φοιτητών/τριών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, βάζοντας ταυτόχρονα στην ατζέντα τον αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας ενάντια στην καπιταλιστική και κρατική δολοφονία των Τεμπών.

Αυτού του είδους οι κρατικές κινήσεις είναι μέρος ενός κύματος καταστολής που έχει ξεκινήσει καιρό τώρα. Δεν είναι καθόλου τυχαίες από μέρους του κράτους, αφού προσπαθεί να δείξει ένα πρόσωπο "τάξης και ασφάλειας" για να κρύψει την πραγματικότητα η οποία είναι ότι το μόνο που έχει καταφέρει είναι η συνεχής φτωχοποιηση των κατώτερων κοινωνικών και ταξικών στρωμάτων. Η επίθεση στις καταλήψεις αποτελεί πάγιο και διακηρυγμένο στόχο του κράτους και ανήκει στη στρατηγική της αντιεξέγερσης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 10 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΕΚΠΑ

ΌΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

10, 100 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Γεωλογίας


1 2 3 4 5

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΜΑΡΑ Πέμπτη 30/3 - 19:30

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 30/03, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταπάτησαν ανενόχλητες για ακόμη μια φορά το πανεπιστημιακό άσυλο, εισβάλλοντας στην επί 18 ημέρες κατειλημμένη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και εκκενώνοντάς την. Στη συνέχεια συνέλαβαν 10 αγωνιστές, σπουδαστές/τριες, φοιτητές/τριες όπως και αλληλέγγυο κόσμο. Από το προηγούμενο κιόλας βράδυ γινόμασταν μάρτυρες μιας προσπάθειας του κράτους, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την εκκένωση. Άρθρα και δημοσιεύσεις ανέβαιναν συνεχώς στα καθεστωτικά μέσα, δείχνοντας τη στάση του Πρύτανη και τονίζοντας τη δημόσια συγκατάθεσή του. Παρόλα αυτά οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ δεν τρομοκρατήθηκαν, δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω και στάθηκαν απέναντι στην κρατική καταστολή που δέχονταν τόσο καιρό οι ίδιοι, όπως και ο φοιτητικός, σπουδαστικός, καλλιτεχνικός και ευρύτερος ταξικός και κοινωνικός αγώνας.

Από την πρώτη μέρα της κατάληψης αυτής, το πρωί τις Δευτέρας 13/03, το κράτος έδειξε τη διαχείριση που θα επέλεγε να έχει απέναντι στον κόσμο του αγώνα. Η κατάληψη άμεσα περικυκλώθηκε από πλήθος αστυνομικών δυνάμεων, που κάτω από την πίεση κοινωνικών φορέων και καθημερινών συγκεντρώσεων αλληλεγγύης της κατάληψης, δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στην άμεση εκκένωση της. Η αστυνομία ωστόσο συνέχισε να στρατοπεδεύει για ολόκληρα 24ωρα έξω από την κατειλημμένη Πρυτανεία προχωρώντας σε προσαγωγές αλληλέγγυων και δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας ενώ παράλληλα στερούσε τους στοιχειώδεις όρους διαβίωσης (τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης) στους καταληψίες.

Στόχος της κυβέρνησης, όλο αυτό το διάστημα, ήταν να εκβιαστεί η αναγκαστική εγκατάλειψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ από την συνέλευση φοιτητών/τριών σπουδαστριών/των και αλληλέγγυου κόσμου μέσα από αυτήν την επιχείρηση περικύκλωσης και αποκλεισμού της από την αστυνομία, αλλά και μέσα από τη συκοφάντηση και απομόνωσης της. Κάτι, το οποίο δε συνέβη ποτέ, χάρη στο αγωνιστικό πνεύμα που έδειξαν τόσο οι σύντροφοι/εισες εντός της κατάληψης, όσο και ο κόσμος που καθημερινά πήγαινε μπροστά στην περικυκλωμένη Πρυτανεία και στα σκυλιά του κράτους, να τους θυμίσει πως ότι και να κάνουν, η αλληλεγγύη θα νικήσει.

Η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ είχε θέσει εξαρχής ξεκάθαρες αιχμές, όπως την οργή για το κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη και την υπεράσπιση της αξίας της ζωής των καταπιεσμένων, την εναντίωση στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και το ΠΔ-85-2022 , εν μέσω ενός γενικευμένου κλίματος κοινωνικής οργής και αποστροφής για τις εγκληματικές πολιτικές κράτους και κεφαλαίου που εκφράζεται μαζικά από μεγάλα κομμάτια της κοινωνικής βάσης που συγκρότησαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες απεργίες - διαδηλώσεις των τελευταίων ετών. Επίσης, εκφραζόταν καθημερινά η αλληλεγγύη σε όσους και όσες εξεγείρονται στη Γαλλία, δείχνοντας και εδώ τον δρόμο για την κοινωνική επανάσταση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΕΚΠΑ

10 - 100 - 1000άδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ENANTIA ΣΕΝ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων| Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης