Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 18.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της κατάληψης Πρυτανείας ΕΚΠΑ

Σήμερα (30/03) τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε εκκένωση της κατειλημμένης από σπουδάστριες και φοιτητές πρυτανείας του ΕΚΠΑ, κατά τη 18η μέρα κατάληψης του κτιρίου. Oι δυνάμεις καταστολής απειλούσαν με εκκένωση από την αρχή της κατάληψης, και πλέον με τη σύμφωνη γνώμη του πρύτανη του ιδρύματος, αυτή πραγματοποιήθηκε. Τα άτομα που βρίσκονταν στην κατάληψη έχουν προσαχθεί και θα μεταφερθούν το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Η κατάληψη της πρυτανείας συνέβη στα πλαίσια του φοιτητικού/ σπουδαστικού καλλιτεχνικού κινήματος, αλλά και με αφορμή τη δολοφονία στα Τέμπη και το κίνημα κατά των ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησε, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός συνολικότερου κέντρου αγώνα κεντρικά στην Αθήνα. Εξαρχής υπήρξε σύνδεση και με τις υπόλοιπες καταλήψεις σε σχολές και σε θέατρα. Εντούτοις η κατάληψη αποκλείστηκε από την πρώτη μέρα από αστυνομικές δυνάμεις, καθώς επίσης και δεν επιτρεπόταν σε αλληλέγγυο κόσμο να μεταφέρει τρόφιμα ή είδη ανάγκης προς το εσωτερικό της κατάληψης δείχνοντας τη κατασταλτική διάθεση της διοίκησης και της αστυνομίας.
Η εκκένωση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ σημαίνει ταυτόχρονα και καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που μέσα από αγώνες κατοχυρώθηκε. Φανερώνεται ότι τόσο οι κυβερνήσεις, όσο κι οι διοικήσεις των σχολών είναι πλήρως διατεθειμένες να καταπνίξουν κάθε ριζοσπαστική αγωνιστική κίνηση στις σχολές μας, είτε αυτό μεταφράζεται ως λοκ άουτ, είτε ως εκκένωση κατάληψης.
Στεκόμαστε αλληλέγγυα στις συναγωνίστριες, συναγωνιστές και συναγωνιστά μας.
Καταδικάζουμε την αστυνομική εκκένωση.
Απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών.

Καλούμε την Παρασκευή 31/3 στις 18:00 στα Προπύλαια σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα συλληφθέντα της Κατάληψης Πρυτανείας ΕΚΠΑ.

•Η αλληλεγγύη το όπλο της κοινωνίας•

#sesaspoumasakoute

Συντονιστικό Κατάληψης ΑΣΚΤ

πηγή : https://www.facebook.com/story.php?story_fbid…