Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 στις 18.00

Λαϊκή συνέλευση για τα χαράτσια

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Η Αντίσταση ενάντια στα χαράτσια, έχει πάρει μαζικές διαστάσεις. Κάτοικοι, επιτροπές και λαικές συνελεύσεις παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους, αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα. Η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» και «εθνικής ανάγκης» νιώθει την κοινωνική οργή και προσπαθεί να την τιθασσεύσει με πολιτικούς ελιγμούς, με τρομοκρατία, με καταστολή. Όμως, το παραμύθι της νέας κυβέρνησης είναι το ίδιο παραμύθι που μας λένε τόσο καιρό. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν μιλούν για «εθνική σωτηρία» εννούν την σωτηρία των τραπεζών και των κερδών τους, ξέρουμε πολύ καλά πως θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν νέα, πιο σκληρά μέτρα. Αυτό που βιώνουμε είναι μια όλο και πιο σφοδρή επίθεση στην ίδια την κοινωνία. Τα χαράτσια, είτε λέγονται έκτακτες εισφορές είτε νέοι φόροι ιδιοκτησίας, αποτελούν πλέον όχι μόνο ένα οριζόντιο, ταξικό και κοινωνικά άδικο μέτρο, αλλά και έναν μηχανισμό φτωχοποίησης, περιθωριοποίησης και εξαθλίωσης. Απειλούν και το τελευταίο ίχνος οικονομικής αντοχής και τσακίζουν την ίδια την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η απάντησή μας είναι ότι δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε και δεν πληρώνουμε. Όχι μόνο δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρωσουμε το χαράτσι αλλά τους δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένας άνθρωπος μόνος του στη κρίση.

Στη βαρβαρότητα των μέτρων που λαμβάνουν οι «από πάνω» καλούμαστε να προτάξουμε την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση. Τις λύσεις στα αδιέξοδα που μας επιβάλλουν δε θα τη δώσει κανένας άλλος, παρά μόνο εμείς οι ίδιοι: οι γείτονες στη πολυκατοικία ή τη γειτονιά, οι κάτοικοι σε μια περιοχή ή ένα δήμο, οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση, οι συμμαθητές στο σχολείο. Έτσι σπάμε την αμηχανία και το φόβο, ξεπερνάμε την ανεπάρκεια της απλής αγανάκτησης. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και να δράσουμε.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου μαζί με άλλους φορείς και σωματεία συμμετέχει στην αντίσταση ενάντια στα χαρατσια της ΔΕΗ, και καλεί όλους τους κατοίκους να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα, ενημερώνοντας τους γείτονες, συμμετέχοντας σε δράσεις επανασύνδεσης ρεύματος, διαδίδοντας το νέο στα σωματεία, στη γειτονιά, στην πολυκατοικία τους.

Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ είναι ένας αγώνας για την υπεράπιση βασικών δημόσιων αγαθών, όπως είναι το ρεύμα, το νερό ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε! Όσο πιο πολύ εξαπλώνεται η αντίσταση, όσο περισσότεροι άνθρωποι αναλαμβάνουν οι ίδιοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους επιλέγοντας το συλλογικό δρόμο, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχουν οι από πάνω. Η συγκεκριμένη μάχη μπορεί να τινάξει τα σχέδια τους στον αέρα. Όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε την κυβέρνηση τραπεζιτών και ακροδεξιών εκεί που στείλαμε και την προηγούμενη κυβέρνηση ΓΑΠ, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και της κοινωνίας του κέρδους και της εκμετάλλευσης.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΕΡΥΘΡΟΥ-ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ

επικοινωνία :

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Δευτέρα 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 6μ.μ. στο Πολυδύναμο κέντρο 7ου Διαμερίσματος (πανόρμου 59)

Καλούν:

  • Β'ΕΛΜΕ
  • Α' Σύλλογος Εκπαιδευτιικών Π.Ε
  • Ανοιχτή συνέλευση Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου

Να οργανώσουμε τις δράσεις μας.

πηγή : http://ampelokipoi.espiv.net/node/116