Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 στις 20.00

Το Νέο-ΜΕΤΑ-Cabaret πάει -για φαντάσου- Θεάτρου

Γεια σας και πάλι. Δεν αργήσαμε και πολύ από την προηγούμενη φορά που τα είπαμε στα κατειλημμένα εδάφη της Φάμπρικα Υφανέτ. Αυτή τη φορά ο κομήτης του δικτύου καλλιτεχνών αλλάζει τροχιά και κατευθύνεται με ταχύτητα προς τα στενά της Εγνατίας σε ένα από τα τέσσερα τμήματα της πολύπαθης και διασκορπισμένης αποικίας της Καλών Τεχνών. Τα ραντάρ μας χτυπούν και προσγειωνόμαστε στα λημέρια των πολυάσχολων πλασμάτων της συλλογικής τέχνης. Θα συναντηθούμε λοιπόν μαζί τους και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να απολαύσετε μια βραδιά γεμάτη έμπνευση, συγκινήσεις και αλκοόλ για καλό σκοπό* (φέρτε και το ποτηράκι σας!!!). Σας περιμένουμε!

Γιατί όμως στο πανεπιστήμιο;

Γιατί για μας αποτελεί έναν ανοιχτό δημόσιο χώρο -και έτσι θέλουμε να παραμείνει- στον οποίο πέρα από τα μαθήματα και τις διαλέξεις έχουμε την ελευθερία- να παρεμβαίνουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, συναυλίες, συζητήσεις, θεατρικά δρώμενα και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε για να ζωντανέψουμε αυτά τα κτίρια.

Γιατί τα τελευταία τρία χρόνια περίπου έχουμε δει όλη την χρωματική παλέτα των δυνάμεων καταστολής να παρελαύνει από τον προαύλιο χώρο μέχρι και αίθουσες τον πανεπιστημιακών κτιρίων και να κάνει ανεξέλεγκτα την "δουλειά" της. Το μόνο φρένο σε αυτό είναι οι αγώνες φοιτητ_ν, εργαζόμενων στο πανεπιστήμιο και αλληλέγγυων όπου προσπαθούν να αντισταθούν ενάντια στον κρατικό παραλογισμό της τάξης και της ασφάλειας και να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, εργασίας, ελευθερία της γνώσης και της έρευνας, καλύτερες υποδομές.

Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι πάντα πρόκληση να στήνεις μια παράσταση σε ένα καινούριο χώρο, με νέα και παλιά νούμερα.

* Το μπαρ θα είναι για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων του συλλόγου φοιτητ_ν της θεάτρου. Στηρίζουμε τους δίκαιους φοιτητικούς αγώνες από τα κάτω για τροποποίηση του ΠΔ85, για παραμονή της παιδαγωγικής επάρκειας στο πτυχίο, για καλύτερες συνθήκες σπουδών και ζωής.

Special Guest στα decks: DJorj Electronic dj set

κειμενάκι δικτύου καλλιτεχνών:

πηγή : email που λάβαμε στις 31 Μαρτίου 22h