Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 στις 19.00

Συνέχεια της Συνέλευσης υπεράσπισης των βασικών αναγκών

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/4 στις 19:00 στην κατάληψη Αντινομία, συνέχεια της Συνέλευσης υπεράσπισης των βασικών αναγκών

Πρόσφατα ενημερωθηκαμε για επερχόμενη έξωση ηλικιωμένης γυναίκας με υψηλό ποσοστό αναπηρίας. Αφορμή της έξωσης αποτελούν απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμοί νερού. Ο σπιτονοικοκυρης και ιδιοκτήτης του σπιτιού έχει δώσει προθεσμία στην ηλικιωμένη γυναίκα να αδειάσει το σπίτι μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 31/3 ενώ ταυτόχρονα της έχει κόψει το νερό εδώ και δύο μήνες. Παράλληλα την ενοχλεί, την πιέζει και την απειλεί επανειλημμένως ενώ γνωρίζει οτι η γυναίκα δεμ έχει άλλη εναλλακτική και θα μείνει στον δρόμο αγνοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως ηλικιωμένο άτομο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε μία εποχή που πολλοί άνθρωποι χάνουν την πρώτη, ίσως και μόνη, κατοικία τους από τα χερια του κάθε κερδοσκόπου νοικοκυραιου, των τραπεζών και των funds μέσω αδικων πλειστηριασμων η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση. Πλέον είναι πολλοί εκείνοι που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα βασικά , όπως η στέγη , το νερό η τροφή και το ρεύμα. Ιδιοκτησία, κράτος και κεφάλαιο αποτελούν το τρίπτυχο όπου δρα εξαθλιωτικα εις βάρος της κοινωνικής βάσης. Καθοριστικός παράγοντας, ειδικά σε μέρη όπως η Κέρκυρα, αποτελεί η μετατροπή των κατοικιών σε καταλύματα βραχυπροθεσμης ενοικίασης (Airbnb). Δεν είναι λίγες οι φορές όπου ιδιοκτήτες εξαναγκάζουν τους ενοίκους να φεύγουν από τα σπίτια τους για το διάστημα της τουριστικής σεζόν. Έτσι, δισχεραινουν την διαβίωση ασθενων οικονομικα ατόμων οπως φοιτητών, εκπαιδευτικων και ηλιμιωμενων.

Απέναντι στην απαξίωση και εξαθλιωση των ζωών μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες/α μαζί με κάθε άτομο που στερείται τα βασικά. Θεωρούμε ιδαιτερα σημαντικό να επαναπροσδιορίσουμε τις διαπροσωπικες μας σχέσεις, να έρθουμε σε επαφή με τον γείτονα μας και να αποκτήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης με αυτον που βρισκεται δίπλα μας πόσο μάλλον μετα από μια μεγάλη περίοδο αποξένωσης. Αντιλαμβανομαστε οτι κανένας θεσμός και κανένα κράτος δεν μπορούν να μας εξασφαλισουν αυτα που μπορουμε να εξασφαλίσουμε ο ενας για την άλλη. Για καθε γείτονα μας και για καθενα απο μας, θα βγαίνουμε στους δρόμους και θα υπερασπιζομαστε αυτά που μας ανήκουν και που με βία προσπαθούν να μας στερησουν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΈΓΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΊΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΎΜΑ/ΝΕΡΟ

ΑΓΏΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΆΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΏΝ ΑΝΑΓΚΏΝ

ΣΕ ΠΛΑΤΕΊΕΣ, ΠΑΡΚΑ, ΚΑΝΤΟΥΝΙΑ, ΓΕΙΤΟΝΙΈΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΟΎΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία υπεράσπισης βασικών αναγκών

πηγή : https://www.facebook.com/people/Δελτίο-Αντιπλ…