Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στις 20.00

Προβολή Ταινίας: Weekend (2011)

Κινηματογραφικές Τετάρτες στο Κοντροσόλ (is this a thing?) Όπως και να χει αυτή την Τετάρτη 5/4 στις 20:00 θα προβληθει η ταινία Weekend του Άντριου Χέιγκ με τους Τομ Κάλεν και Κρις Νιού.

Λίγα λόγια για την ταινια:

Είναι βράδυ Παρασκευής και ο Ράσελ βρίσκεται καλεσμένος σε ένα σπίτι φίλων, κάπου στο Νότιγχαμ της Αγγλίας. Περνάει λίγο χρόνο μαζί τους αλλά σύντομα σκαρφίζεται μια δικαιολογία και αποδεσμεύεται από την φιλική συγκέντρωση μόνο για να τρυπώσει σε ένα απ' τα κλαμπ της πόλης. Λίγο πριν το ξημέρωμα, γυρίζει σπίτι του μεθυσμένος και έτοιμος να απολαύσει μια νύχτα ευκαιριακού σεξ με έναν γοητευτικό άνδρα που έχει μόλις γνωρίσει, τον Γκλεν. Κανένας απ' τους δύο όμως δεν είναι προετοιμασμένος για το Σαββατοκύριακο που έχει μόλις αρχίσει.

Ο Αντριου Χέιγκ, με την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, ανεβαίνει σε ένα queer σεναριακό άρμα για να δώσει ώθηση στην πλοκή, αλλά στον δρόμο σπάει όλα τα δεσμά της αφήγησης του είδους για να μεταμορφώσει το φιλμ του σε μια οικουμενική κινηματογραφική εμπειρία που αγγίζει χωρίς διακρίσεις. To «Weekend» είναι μια ιστορία αγάπης η οποία ξεκινάει με ένα απλό και απενοχοποιημένο one night stand και συνεχίζεται το επόμενο πρωί με τον Γκλεν να κρατάει ένα μαγνητόφωνο και να προτρέπει τον Ράσελ να του διηγηθεί με κάθε λεπτομέρεια αλλά χωρίς ταμπού όλα όσα θυμάται πως έγιναν το προηγούμενο βράδυ. Με αυτό το «σεξ, αλήθειες και μαγνητοταινίες» εύρημα, ο Χέιγκ επιχειρεί σε πρώτο χρόνο να παρουσιάσει τους χαρακτήρες του, αναδεικνύοντας κυρίως τις κραυγαλέες διαφορές τους. Ο Γκλεν είναι ένας δυναμικός ιδεαλιστής που δεν διστάζει να διατυμπανίζει την υπερηφάνειά του για την σεξουαλική του ταυτότητα. Ο Ράσελ απ' την άλλη, δείχνει να απολαμβάνει περισσότερο την ηρεμία και μια ψευδαίσθηση ασφάλειας που του παρέχει η εσωστρέφεια.

Πηγή: Σινέ Μαγκαζίν