τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 στις 9.00 πμ

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη

Aντιλαμβανόμενοι/ες την καταστολή τόσο ως εργαλείο σταθεροποίησης του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης όπως η σημερινή όσο και ως μέσο ανάσχεσης της κοινωνικής-ταξικής αντίστασης που αναπτύσσεται σε συνθήκες κρατικής βίας, θανάτου, φτώχειας και περιστολής ελευθεριών, θεωρούμε την υπόθεση υπεράσπισης του συντρόφους μας Πολύκαρπού Γεωργιάδη ως υπόθεση κοινωνική. Ως υπόθεση υπεράσπισης του δικού μας ταξικού στρατοπέδου και της ζωτικής του ανάγκης να οργανώνεται και να αντεπιτίθεται απέναντι στον εχθρό.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη

Παρασκευή 7 Απριλίου, 9:00, Λουκάρεως

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, ύστερα από «ανώνυμο» τηλεφώνημα της Αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης έξω από την αποθήκη που νοίκιαζε στο Κουκάκι. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της, βρέθηκε μεταξύ άλλων ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και σφαιρών.

Στη συνέχεια προφυλακίστηκε για 18 μήνες με διογκωμένο κατηγορητήριο, αφού τα πλημμελήματα της απλής κατοχής εκρηκτικών και πυρομαχικών αναβαθμίστηκαν χωρίς το παραμικρό στοιχείο σε κακούργημα.

Το πρωτόδικο δικαστήριο ξεκίνησε τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη 2022 και ολοκληρώθηκε στη δεύτερη συνεδρίαση στις 2 Μαρτίου 2022 καταδικάζοντάς τον σύντροφο σε πενταετή κάθειρξη, με αναστολή μέχρι το εφετείο. Παρότι πουθενά στη δικογραφία που σχημάτισε η "αντι"τρομοκρατική δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη «διάθεσης σε τρίτους με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος» το δικαστήριο υιοθέτησε αυτήν την ακροβασία διατηρώντας τον κακουργηματικό βαθμό της κατηγορίας. Ο σύντροφος κατά την διάρκεια της απολογίας του διευκρίνισε πως η υπόθεση έχει δύο σκέλη, ένα πολιτικό και ένα ποινικό. Το πολιτικό σκέλος είναι αυτό που βαραίνει, οδηγώντας στην αναβάθμιση μιας απλής πλημμεληματικής πράξης σε κακούργημα.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου, ξεκινάει το εφετείο του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη. Το διακύβευμα της υπόθεσης είναι αν το δικαστήριο θα τοποθετήση την κατηγορία στην πραγματική της διάσταση (πλημμεληματικού βαθμού). Εάν όχι ο σύντροφος κινδυνεύει να βρεθεί εκ νέου στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Aντιλαμβανόμενοι/ες την καταστολή τόσο ως εργαλείο σταθεροποίησης του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης όπως η σημερινή όσο και ως μέσο ανάσχεσης της κοινωνικής-ταξικής αντίστασης που αναπτύσσεται σε συνθήκες κρατικής βίας, θανάτου, φτώχειας και περιστολής ελευθεριών, θεωρούμε την υπόθεση υπεράσπισης του συντρόφους μας Πολύκαρπού Γεωργιάδη ως υπόθεση κοινωνική. Ως υπόθεση υπεράσπισης του δικού μας ταξικού στρατοπέδου και της ζωτικής του ανάγκης να οργανώνεται και να αντεπιτίθεται απέναντι στον εχθρό.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00

(Α ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ, ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ Δ120Γ')

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1624670/


1 2 3 4 5 6 7

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΙΚΗ: 7 ΑΠΡΙΛΗ, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Image

αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος

πηγή : https://twitter.com/DushniosIppos


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη

Η "ΑΝΤΙ"ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2020, μετά από δήθεν "ανώνυμο τηλεφώνημα", η "αντιτρομοκρατική" υπηρεσία συλλαμβάνει τον σύντροφο Πoλύκαρπο Γεωργιάδη. Αργά το ίδιο βράδυ συλλαμβάνει τον σύντροφο Μ.Τ κάτω από το σπίτι του, στο οποίο εισβάλλει λίγες ώρες αργότερα συλλαμβάνοντας και τη συντρόφισσα Ε.Μ. Οι 3 σύντροφοι αφού δικαστούν ερήμην στα δελτία ειδήσεων ως μέλη ένοπλης οργάνωσης θα οδηγηθούν στον ανακριτή ο οποίος αποφασίζει την προφυλάκιση του Π.Γ. για την κατηγορία της "παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών για διάπραξη κακουργήματος" ενώ ο σύντροφος και η συντρόφισσα διώκονται με κατηγορίες πλημμεληματικού χρακτήρα.

Στις 2 Μαρτίου του 2022, όπου και ολοκληρώθηκε το πρωτόδικο δικαστήριο, η εισαγγελέας παραδέχτηκε ότι η ποσότητα των εκρηκτικών ήταν όντως πολύ μικρότερη από την αρχικά παρουσιαζόμενη. Επέμεινε στο ότι οι πυροκροτητές και τα φυσίγγια που βρέθηκαν δείχνουν την οργάνωση ΟΛΑ και μίλησε για διασύνδεση των αγωνιστών με την "τρομοκρατία" και τον υπόκοσμο. Πρότεινε ενοχή του Μ.Τ. για απλή οπλοκατοχή, ενοχή της Ε.Μ. μόνον για απείθεια και ενοχή του Π.Γ. για κακουργηματική κατοχή 2 κιλών εκρηκτικών. Τελικώς, ο σύντροφος Π.Γ. αποφυλακίστηκε, καθώς η έδρα χορήγησε ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή κάθειρξης 5 ετών που τον καταδίκασε. Ο σύντροφος Μ.Τ. καταδικάστηκε για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής σε 2 χρόνια με αναστολή και η συντρόφισσα Ε.Μ. αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες.

Οι συλλήψεις και οι έφοδοι σε σπίτια αγωνιστών, καθώς και η χρήση μεθόδων όπως αυτή των "ανώνυμων τηλεφωνημάτων" για να στηθούν και να αναβαθμιστούν δικογραφίες από την "αντιτρομοκρατική", είναι πλέον κανονικότητα. Στην περίπτωση του συντρόφου Π. Γ., παρότι από την δικογραφία δεν προκύπτει από πουθενά η «διάθεση σε τρίτους με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος» των εκρηκτικών, ώστε να αναβαθμιστεί η κατηγορία από την πλημμεληματική της "απλής κατοχής", το δικαστήριο υιοθέτησε την εκδοχή της "αντιτρομοκρατικής" και διατήρησε την κατηγορία κακουργηματική. Το διακύβευμα του εφετείου του συντρόφου, που ξεκινάει την Παρασκευή 7 Απριλίου, θα είναι ακριβώς αυτό, με τον Π.Γ. να κινδυνεύει με φυλάκιση αν καταδικαστεί. Εμείς θα είμαστε εκεί, για να στηρίξουμε τον σύντροφό μας ενάντια στην κρατική και δικαστική εκδικητικότητα.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη, την Παρασκευή 7 Απρίλη, 9:00, στο Α Πενταμελές Εφετείο, Λουκάρεως, Αίθουσα Δ120Γ'.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90617/


1 2 3 4 5 6 7

[ΚτΒ] ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ [Δίκη. Εφετείο Αθηνών. Παρασκευή 7/4]

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πιο ακριβό στον άνθρωπο είναι η ζωή. Αυτή του δίνεται μια φορά και πρέπει να τη ζήσει κανείς έτσι, που να μη τον βασανίζει ο πόνος για τα χρόνια που τα 'ζησε άσκοπα, για να μην τον καίει η ντροπή για το πρόστυχο και το τιποτένιο παρελθόν και να μπορέσει … να πει: Όλη μου τη ζωή, όλες μου τις δυνάμεις τις έδωσα στο πιο ωραίο ιδανικό του κόσμου - στον αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας.

Νικολάι Οστρόφσκι

Στις 23 Σεπτέμβρη 2020 συλλαμβάνονται στην Αθήνα από την «αντι»τρομοκρατική οι σύντροφοι Π.Γεωργιάδης και Μ.Τ. Την επόμενη μέρα εισβάλουν στο σπίτι του δεύτερου, όπου και συλλαμβάνουν τη συντρόφισσα και συγκάτοικο του E.M. Αμέσως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ ξεκινάνε τις γνωστές "διαρροές" και μιλούν για "άρωμα τρομοκρατίας" και άλλα αντίστοιχα, επιτυγχάνοντας την προφυλάκιση του συντρόφου στις φυλακές Λάρισας.

Με την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που ξεκίνησε στις 14/2 και ολοκληρώθηκε στις 2/3/2022, με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή μέχρι το εφετείο ο σύντροφος Πολύκαρπος, αποδείχθηκε και σε δικονομικό επίπεδο το επικοινωνιακό φιάσκο των διωκτικών μηχανισμών. Επίδικο της δίκης του σε δεύτερο βαθμό είναι να καταρρεύσει πλήρως το σενάριο της «αντι»τρομοκρατικής και να επικυρωθεί αυτό που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ο ίδιος, ότι δηλαδή η -μικρή- ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και σφαιρών που βρέθηκε ήταν προϊόν προηγούμενης υπόθεσης για την οποία και έχει εκτίσει ήδη τη μακρόχρονη ποινή του, χωρίς την πρόθεση διάθεση της σε τρίτους. Με λίγα λόγια, η μετατροπή της κακουργηματικής δίωξης σε πλημελληματική, ενάντια στη διόγκωση της από τα κατηγορητήρια και την εκδικητικότητα των κατασταλτικών αστυνομικοδικαστικών μηχανισμών.

Το γεγονός ότι ο σύντροφος μας έχει αφεθεί ελεύθερος με αναστολή μέχρι το εφετείο δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Η πιθανότητα μιας εκ νέου φυλάκισής του είναι υπαρκτή και η εμπάθεια της «αντι»τρομοκρατικής στο πρόσωπό του προφανής. Γιατί ο σύντροφος Πολύκαρπος εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια είναι αδιάλειπτα παρών στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής του. Είτε κατά την παραμονή του στα κολαστήρια της Ελληνικής "Δημοκρατίας" σ' όλες τις περιόδους κράτησής του, είτε με τη συλλογικότητα του "Ταξική Αντεπίθεση" (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών) τα τελευταία αρκετά χρόνια, την αλληλεγγύη του στους πολιτικούς κρατούμενους (για την οποία και συνελήφθη το 2015), την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον Βασίλη Παλαιοκώστα (για την οποία και φυλακίστηκε το 2008), την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες-μετανάστ(ρι)ες, τη συμμετοχή του σε αντι-ιμπεριαλιστικούς - αντικαπιταλιστικούς - αντιφασιστικούς και εργατικούς αγώνες και σε τόσες άλλες, μεγάλες ή και μικρότερες, στιγμές της ταξικής πάλης. Παρών στη διάδοση του ανατρεπτικού λόγου, είτε μέσω των εκδόσεων "Ασύμμετρη Απειλή", "Μόλοτ" και "Red 'n Noir", είτε μέσω του κινηματικού εκδοτικού εγχειρήματος Los Solidarios.

Η κυβέρνηση, πιστή στη θανατοπολιτική της, οξύνει την επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Την ώρα που βασικά αγαθά όπως το νερό ιδιωτικοποιούνται, η εργατική Τάξη φτωχοποιείται περαιτέρω, οι αγωνιστές και αγωνίστριες στοχοποιούνται και καταστέλλονται. Την ώρα που ο ιμπεριαλιστικός Πόλεμος οξύνεται και η καπιταλιστική Κρίση βαθαίνει, το ντόπιο και πολυεθνικό προλεταριάτο εξαθλιώνεται, η ακρίβεια σαρώνει και οι πρόσφυγες και οι μετανάστ(ρι)ες στοιβάζονται στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αγοράζονται πολεμικά αεροπλάνα και η Ελλάδα -από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα- γίνεται κυριολεκτικά μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Το αστικό Kράτος γνωρίζει ότι οι κοινωνικές - ταξικές αντιδράσεις στη νεοφιλελεύθερη πολιτική του ήδη οξύνονται. Άλλωστε, οι συγκεντρώσεις και οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν μαζικά και μαχητικά σ' όλη τη χώρα -με αιχμή τη μαζική δολοφονία στα Τέμπη- υπενθυμίζουν ότι "κάτι κινείται". Ας μην λειτουργήσουν οι επερχόμενες εκλογές σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης της δίκαιης κοινωνικής Οργής. Ας οργανωθούν ταξικές δομές Αντίστασης και Αγώνα, στην κατεύθυνση της Οργάνωσης στη Βάση & Ενότητας στη Δράση της εργατικής Τάξης και όλης της χειμαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας που ζει και εργάζεται σ' αυτόν τον τόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Αλληλεγγύη στον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Αγώνα. Γιατί δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Γιατί στον ανειρήνευτο ταξικό πόλεμο ήταν, είναι και θα είναι με την πλευρά των καταπιεσμένων, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, με την πλευρά αυτών που "έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο"…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ & ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ & ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Δίκη: Εφετείο Αθηνών (οδός Λουκάρεως). Α' Πενταμελές ΑΙΘ. Δ120Γ. Παρασκευή 7 Απρίλη 2023. 9.00 πμ.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Απρίλης 2023

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1624693/


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη Εφετείο Λουκάρεως, Αύριο Παρασκευή 7/4 στις 9:00 Α πενταμελές εφετείο, αίθουσα Δ120Γ

Διαρκής Αγώνας

πηγή : https://twitter.com/Diarkis_Agonas


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Π.Γεωργιάδη | Παρ.7/4, εφετείο

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Τον Σεπτέμβρη του 2020, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Π. Γεωργιάδης και Μ.Τ. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας άντρες της αντιτρομοκρατικής εισβάλλουν στο σπίτι του Μ.Τ. στα Πετράλωνα, όπου και συλλαμβάνουν τη συντρόφισσα και συγκάτοικό του Ε.Μ. Από την πρώτη στιγμή σύσσωμα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ παρουσιάζουν τις συλλήψεις ως εξάρθρωση της επαναστατικής οργάνωσης Ο.Λ.Α. δίνοντας τα εύσημα στο Υπουργείο Προ.Πο. και πανηγυρίζοντας για «το πετυχημένο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας». Τα ΜΜΕ διαμορφώνοντας ένα κλίμα τρομολαγνείας, συνεχίζουν να διαρρέουν ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες, στοχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συντρόφους και διογκώνοντας διαρκώς την υπόθεση με στόχο τη δημιουργία κλίματος για την προφυλάκιση τους.

Η αντιτρομοκρατική προσπαθεί να συνδέσει -χωρίς καμία επιτυχία- τα ευρήματα (σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν εκρηκτικά και σφαίρες) της αποθήκης που νοίκιαζε ο σύντροφος Π.Γ. καθώς και τα όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια των άλλων 2 συλληφθέντων με τη δράση της Ο.Λ.Α. Αποδίδονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα στους Μ.Τ. και Ε.Μ. και αφήνονται ελεύθεροι (ο Μ.Τ. με περιοριστικούς όρους, ενώ η συντρόφισσα Ε.Μ. χωρίς κανένα περιοριστικό όρο), ενώ για τον Π. Γεωργιάδη αποφασίζεται η προφυλάκισή του με την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο σύντροφος Π. Γεωργιάδης καταδικάζεται σε πενταετή κάθειρξη με αναστολή μέχρι το εφετείο και αφήνεται ελεύθερος. Την παρασκευή 7 Απρίλη 2023 έχει οριστεί το εφετείο του, όπου είναι ζητούμενο να καταδειχθεί η κρατική σκευωρία που έχει στηθεί σε βάρος του Π.Γ και να μετατραπούν οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί σε πλημμελήματα.

Το κρατικό- καπιταλιστικό σύστημα και η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού ενορχηστρώνουν την επίθεση στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, τους αγωνιστές και τους καταπιεσμένους και παράλληλα επιβάλλουν ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Οι δικαστικές σκευωρίες και τα στημένα κατηγορητήρια, οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, οι συλλήψεις αγωνιστών και οι εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα υπηρετούν τον ίδιο σκοπό της παραδειγματικής τρομοκράτησης της κοινωνίας και του περιορισμού του οργανωμένου αγώνα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, με την αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων της αστυνομίας, την ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου του κράτους και την επιβολή του καθεστώτος της αστυνομοκρατίας σε γειτονιές και πλατείες ως τις κρατικές δολοφονίες από τις ένστολες συμμορίες της ΕΛ.ΑΣ, υπηρετείται η κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους, το δόγμα της προληπτικής αντιεξέγερσης.

Οι παραπάνω ενέργειες καταδεικνύουν ένα ακόμη κοινό σημείο: τον φόβο των εξουσιαστών για την εξέγερση των καταπιεσμένων ενάντια στον άδικο και δολοφονικό κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ενάντια στην κατασταλτική και ιδεολογική εκστρατεία του κράτους που στοχεύει το αναρχικό κίνημα, τις δομές του και όλους όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται. Να υπερασπιστούμε τους διωκόμενους συντρόφους από τις κρατικές και δικαστικές μεθοδεύσεις και να αντισταθούμε στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Να υψώσουμε το ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας, της οργάνωσης και προετοιμασίας του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Παρασκευή 7/4, Εφετείο (Λουκάρεως), 9.00

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : http://apo.squathost.com/athina-sigkentrosi-a…


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Π. Γεωργιάδη (Έναρξη Εφετείου)

Στις 23.9.20 συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης μετά από έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε αποθήκη στο Κουκάκι όπου βρίσκονται και κατάσχονται ποσότητα εκρηκτικών και σφαίρες, καθώς η αποθήκη ενοικιάζονταν στο όνομα του. Λίγο αργότερα συλλαμβάνεται επίσης ο σύντροφος Μ.Τ . Μετά από ερεύνα στο σπίτι του συλλαμβάνεται επίσης η σύντροφος του Ε.Μ . Η όλη επιχείρηση εφορμάται από τις γνωστές και πάγιες πλέον (από την αστυνομία προς την αστυνομία) τηλεφωνικές κλήσεις από ανώνυμο αριθμό.

Τα ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με την "αντιτρομοκρατική" υπηρεσία προσπαθούν να συνδέσουν τις συλλήψεις αυτές με την επαναστατική οργάνωση ΟΛΑ και να τις παρουσιάσουν ως επιτυχία της ΕΛΑΣ στην εξάρθρωση της. Σενάρια που καταρρέουν καθώς η "αντιτρομοκρατική" παραδέχεται τη μη ύπαρξη στοιχείων παρά τις προσπάθειες των ΜΜΕ να δημιουργήσουν κλίμα και να δικάσουν εκ των προτέρων τους τρεις συντρόφους.

Τελικά οι Μ.Τ. και Ε.Μ. κατηγορήθηκαν για απλή οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος για τα δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι στα Πετράλωνα και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο Π. Γεωργιάδης οδηγήθηκε στις φυλακές της Λάρισας με την κατηγορία της "διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος"και προφυλακίστηκε για 18 μήνες.

Το πρωτόδικο δικαστήριο ξεκίνησε τη Δευτέρα 14 Φλεβάρη 2022 και ολοκληρώθηκε στη δεύτερη συνεδρίαση στις 2 Μαρτίου 2022 καταδικάζοντάς τον σύντροφο σε πενταετή κάθειρξη, με αναστολή μέχρι το εφετείο. Παρότι πουθενά στη δικογραφία που σχημάτισε η "αντι"τρομοκρατική δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη «διάθεσης σε τρίτους με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος» η δικαστική έδρα υιοθέτησε αυτόν τον παραλογισμό διατηρώντας τον κακουργηματικό βαθμό της κατηγορίας.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου, ξεκινάει το εφετείο του συντρόφου και αγωνιστή Πολύκαρπου Γεωργιάδη. Η συγκεκριμένη δίκη κρίνεται αρκετά κρίσιμη, καθώς εάν το δικαστήριο δεν αναγνωρίσει την πραγματική διάσταση της κατηγορίας, δηλαδή τον πλημμεληματικό χαρακτήρα της,και εξακολουθήσει να υιοθετεί την αβάσιμη και ασταθή ερμηνεία περί κατηγορίας κακουργηματικού βαθμού, ο σύντροφος κινδυνεύει να βρεθεί εκ νέου στην φυλακή ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9:00

Α ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ, ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ Δ120Γ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστ(ρι)ών

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90622/