Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη των 10 διωκόμενων αντιφασιστών από Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Ενημέρωση για τη δίκη των αντιφασιστών από Αγρίνιο και Μεσολόγγι

από αναρχικές/οι από Αγρίνιο

Την Πέμπτη 6-4-2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί η δίκη των 8 από τους 10 διωκόμενους αντιφασίστες από Αγρίνιο και Μεσολόγγι που συνελήφθησαν στις 18/09/2018 στο Αγρίνιο μετά από την αντιφασιστική πορεία μνήμης και αντίστασης για τη συμπλήρωση των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης χρυσής αυγής. (Οι δύο ανήλικοι τότε συλληφθέντες δικάζονται σε ξεχωριστό δικαστήριο το οποίο εκκρεμεί λόγω αναβολών και καθίστανται ακόμη όμηροι μεταξύ άλλων και των περιοριστικών όρων.)

Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα 3-4-2023 με τις καταθέσεις μαρτύρων και τις απολογίες των κατηγορουμένων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν. Κατά τη διαδικασία διαφάνηκε το στημένο κατηγορητήριο, η αντανακλαστική πρεμούρα κράτους και αστυνομικής αρχής για αποποίηση των ευθυνών τους με το να φορτώσουν τον οδυνηρό τραυματισμό της νεαρής κοπέλας εν γένει στο αντιφασιστικό κίνημα του Αγρινίου. Εξ ου και οι προσαγωγές στο σωρό , οι συλλήψεις για στοχοποίηση της αντιφασιστικής δράσης και παραδειγματισμό, η απόπειρα χειραγώγησης-προτροπή προς το περιβάλλον της νεαρής κοπέλας και προς την κοινωνία γενικότερα με την αρωγή των Μ.Μ.Ε. και άλλων καλοθελητών από την πρώτη στιγμή για απόδοση ευθυνών προς όσους υποδεικνύει η αστυνομία ,η πραγματικά υπεύθυνη για τα γεγονότα. Δεν είχαμε αυταπάτες. Αντί να διώκονται οι ασύδοτοι δολοφόνοι και βασανιστές της αστυνομίας και οι εντολοδόχοι τους, για την επιχείρηση σε μια πλατεία κατάμεστη από ανθρώπους όλων των ηλικιών, από γονείς με μωρά και μικρά παιδιά, μαθητές/-τριες, μέχρι ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, σύρονται στα δικαστήρια οι αγωνιστές .

Επειδή ως αναρχικές/οι ,ήμασταν είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων ,όχι μόνο όταν ο προβολέας της επικαιρότητας φωτίζει τα γεγονότα, όχι με κροκοδείλια δάκρυα, ούτε για δημιουργία εντυπώσεων, δεν είμαστε απλά εντάξει με το γεγονός ότι ένας άνθρωπος της τάξης μας και η οικογένεια της πέρασε και περνάει όλη αυτή την περιπέτεια.Ζώντας υπό ένα σύστημα που είναι αδύνατο να εξανθρωπίσουμε, είμαστε από την ίδια πλευρά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους δέκα διωκόμενους αντιφασίστες από Αγρίνιο και Μεσολόγγι

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ: 6 Απριλίου 2023 , ώρα 11:00 π.μ. Μεσολόγγι

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1624679/


Αλληλεγγύη στους 10 αντιφασίστες - Επόμενη δικάσιμος Πέμπτη 6 Απριλίου

από Αναρχικοί/ Αναρχικές

Έπειτα από αρκετές αναβολές την Δευτέρα 3 Απριλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου ξεκίνησε η δικάσιμος των 8 αντιφασίστων από Αγρίνιο και Μεσολόγγι που συνελήφθησαν στο Αγρίνιο της 18/9/2018 μετά την αντιφασιστική πορεία μνήμης και αντίστασης, έξι χρόνια από την παρακρατική δολοφονία του Παύλου Φύσσα (η δική των 2 ανήλικων συλληφθέντων εκκρεμεί σε ξεχωριστό δικαστήριο). Έπειτα από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας , των μαρτύρων υπεράσπισης και των κατηγορούμενων η διαδικασία διεκόπη για την Πέμπτη 6 Απριλίου. Άλλη μια έωλη μεθόδευση της ΕΛ.ΑΣ, άλλη μια κρατική σκευωρία που στοχεύει να σπείρει τον τρόμο, θα πέσει στο κενό.

Ούτε στο Αγρίνιο, ούτε στο Μεσολόγγι , ούτε και πουθένα.

Θάνατο στο φασισμό και σε κάθε εξουσία - Κάτω τα χέρια από τον κόσμο του αγώνα.

Δικαστήρια Μεσολογγίου Πέμπτη 6 Απριλίου 11.00

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1624699/