Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 στις 10.00 πμ

Δίκη της υπόθεσης "αναρχική δράση"

Αύριο Παρασκευή 07 Απριλίου στις 10 η ώρα το πρωί, καλούμε σε συγκέντρωση έξω από το δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, λόγω της εκδίκασης της υπόθεσης "αναρχική δράση".

ΚΆΤΩ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΑΠ'ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΊΖΟΝΤΑΙ

ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΏΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΣΧΈΣΕΩΝ ΩΣ ΜΈΣΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉΣ

Ακολουθεί το κείμενο :

Η Ποινικοποίηση του κόσμου του αγώνα και των συντροφικών-κοινωνικών σχέσεων.

Στις 4/4 εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η υπόθεση αναρχική δράση, στην οποία εμπλέκουν οι αστυνομικές αρχές, τους Θ. Χατζηαγγέλου, Γ. Βούλγαρη, Π. Καλαϊτζή. Ο πρώτος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή του στην οργάνωση, η δεύτερη την συνέργεια της στην εμπρηστική ενέργεια του ΙΕΘΠ (Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού) όπου πραγματοποιήθηκε στις 8/2 έξω από τα πλαίσια κάποιας οργάνωσης ιδίως αυτής της Α.Δ όπου κατηγορείται ως μέλος , ενώ ο τρίτος αρνείται τα πάντα καθώς κατηγορείται χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, με μία αντιτρομοκρατική να τον έχει εμπλέξει για να βρει το απαραίτητο τρίτο άτομο που χρειάζεται για να στηθεί η οργάνωση.

Η άποψη μας σε σχέση με αυτή την υπόθεση είναι ότι, το κράτος πατώντας πάνω στο δόγμα νόμος και τάξη χρησιμοποιεί κάθε κατασταλτικό μηχανισμό, για να επιβάλει την δική του κανονικότητα και κυριαρχία πάνω στις ζωές μας. Με αυτό σαν σκοπό εφευρίσκει εργαλεία ώστε να εκφοβίσει και να τιμωρήσει κάθε λόγο και πράξη που δεν αρέσκεται στο υπάρχον και προσπαθεί για την ανατροπή του. Βλέπουμε διαχρονικά να εμπλουτίζει τα διωκτικά του εργαλεία , να θεσμοθετεί εκδικητικούς νόμους και να λειτουργεί έτσι ώστε κάθε πτυχή του αγώνα να ποινικοποιείται. Βασικά του όπλα είναι η αστυνομία, τα ΜΜΕ, οι δικαστικές αρχές και οι νόμοι , που λειτουργούν συνδυαστικά το ένα προς το άλλο.

Από τη μεταπολίτευση έως και σήμερα οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι θεσπίζονται και καταργούνται και εν τέλει επανέρχονται και τροποποιούνται κάθε φορά και πιο αυθαίρετα. Με τελευταίο τον 187α (τρομονόμος) που εφαρμόζεται στρατηγικά στις περισσότερες υποθέσεις που έχουν να κάνουν με πολιτικά υποκείμενα του ευρύτερου α/α χώρου. Το άρθρο αυτό χρησιμοποιείται επειδή έχει την δυνατότητα μέσω του νόμου να ποινικοποιεί την ιδεολογία, τις αντιλήψεις και τις φιλικές - κοινωνικές σχέσεις του κάθε υποκειμένου, τιμωρώντας το με βαρύτατες ποινές.

Ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί, είναι αυτό του δείγματος dna όπου παρά την ανακρίβεια του ,αποτελεί για τις δικαστικές αρχές αποδεικτικό στοιχείο βάσιμο για καταδίκη. Στην πραγματικότητα το δείγμα μπορεί μόνο να αποκλείσει και όχι να ταυτοποιήσει ένα άτομο (ειδικά όταν είναι μικρό). Ωστόσο η "εύρεση" του πάνω σε ένα αντικείμενο (κλασική πρακτική της αντιτρομοκρατικής) μπορεί και έχει καταδικάσει κόσμο στο παρελθόν.

Άλλο εργαλείο είναι, η στοχοποίηση του φιλικού περιβάλλοντος των πολιτικών υποκείμενων αλλά και οι συντροφικές πράξεις αλληλεγγύης, η συναναστροφή στην καθημερινότητα ή ακόμη και στον ίδιο χώρο αποτελεί για το κράτος απόδειξη συμμετοχής ή και συνεργασίας. Παράδειγμα στην υπόθεση του Π.Καλαϊτζη, η παραχώρηση του σπιτιού του και οι φιλικές-συντροφικές σχέσεις με τον Θ.Χατζιαγγέλου υπήρξαν αφορμή, για να χρεώσουν στον πρώτο την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση (παρόλο που ο δεύτερος ανέλαβε την ευθύνη για ότι έχει βρεθεί στο διαμέρισμα του Πάνου , αναφέροντας πως δεν έχει την παραμικρή σχέση ούτε με τα πράγματα ούτε με την υπόθεση).

Τέλος έχουμε ένα ακόμη εργαλείο, αυτό των "ανώνυμων" τηλεφωνημάτων όπου χρησιμοποιείται ως αφορμή για το στήσιμο δικογραφίας αλλά και ως αποδεικτικό στοιχείο ενοχής, καθώς και οι ψευδομάρτυρες . Όλο αυτό βέβαια, στήνεται απλά και μόνο για να καλύψει τις παρακολουθήσεις μηνών σε σπίτια και σε χώρους εργασίας με φυσική παρουσία ή με κάμερες , καθώς και την παραβίαση - υποκλοπή προσωπικών δεδομένων με ψηφιακά μέσα. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία γνωρίζοντας και χρησιμοποιώντας τα παραπάνω εργαλεία, πλάθει τις ιστορίες κατά το δοκούν ώστε να αιχμαλωτίσει τους αγωνιστές.

Αυτό που στην τελική μας μαθαίνει η ιστορία των δικαστικών διώξεων είναι ότι στήνονται δικογραφίες που εμπλέκουν από 3 και πάνω άτομα, όπου τους φορτώνουν κυριολεκτικά τα πάντα ώστε να δικαιολογήσουν την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση (βάση άρθρου 187) , ή αν δεν βγαίνει να τα βαφτίσουν "ατομικούς τρομοκράτες". Με αποκορύφωμα το στήσιμο οργανώσεων που δεν υφίστανται πραγματικά όπως βλέπουμε και στην υπόθεση "σύντροφοι συντρόφισσες" ,όπου μια υπογραφή του ευρύτερου α/α χώρου βαφτίζεται καθαυτό τον τρόπο σαν οργάνωση με στόχο να ανοίγει ξανά η βαλίτσα των τυχαίων- στοχευμένων διώξεων.

Σκοπός όλων αυτών των μεθοδεύσεων είναι πέρα από την ηθική και φυσική κατάρρευση των ατόμων, η ποινικοποίηση του ίδιου του αγώνα ενάντια στις πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου, ο εκφοβισμός ενός μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας να αντιδράσει και ασχοληθεί με κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. Οι προφυλακίσεις και φυλακίσεις αγωνιστών λειτουργούν τιμωρητικά αλλά και με στόχο τον παραδειγματισμό προς αυτούς και την κοινωνία.

Ως κομμάτι του αγώνα απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο, θεωρούμε υποχρέωση μας να στηρίξουμε κάθε ανατρεπτική φωνή και πράξη που διώκεται, πιστεύουμε ότι το υπάρχον καταστρέφεται μόνο με την συλλογική δράση και οργάνωση, όχι μόνο του ευρύτερου α/α χώρου αλλά την ίδιας της κοινωνίας. Το σπάσιμο των δεσμών μας και η δημιουργία μιας ελεύθερης και αξιοπρεπούς ζωής είναι και πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας.

Κατάληψη Ντουγρού

πηγή : https://www.facebook.com/ntougrou