Δευτέρα 1 Μαίου 2023 στις 16.00

2 καλέσματα : 1 2

(αλλαγή τοποθεσίας) Λαϊκό γλέντι για τη νίκη των δύο εργατών στο πράσινο

Το αυριανό λαϊκό γλέντι για τη νίκη των δύο συντρόφων μας εργατών πράσινου και την επαναπρόσληψη τους μεταφέρεται στον Πολιτικό Χώρο Ηλέκτρα Αποστόλου (Ιωάννου Σούτσου και Κάλβου - Γκύζη)

Σας περιμένουμε όλους και όλες

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΟΥΝ

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε μετά την διαδήλωση της Πρωτομαγιάς σε λαϊκό γλέντι για τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα των δύο συντρόφων μας Κωστή Α. και Σπύρου Δ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο εργαζόμενη, νέο και νέα, αγωνιστή και αγωνίστρια να πλαισιώσει το λαϊκό γλέντι για την επαναπρόσληψη των δύο συντρόφων μας.

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Απριλίου 10h


1Η ΜΑΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

Συμπληρώνονται 137 χρόνια από την στιγμή της πολιτικής και υλικής επικράτησης του 8ωρου ως κατάκτηση της εργατικής τάξης απέναντι στην κεφαλαιοκρατική τάξη που κρατάει τα μέσα παραγωγής στα χέρια της.

Το αίμα των εργατών του Σικάγου το 1886, άνοιξε τον κύκλο αίματος και αγώνα που στιγματίζει τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς διεθνώς και εγχώρια.

Το αίμα του Σωτήρη Παρασκευαϊδη την Πρωτομαγιά του 1924, οι νεκροί καπνεργάτες της Πρωτομαγιάς του 1936 που γέννησαν την παλλαϊκή εξέγερση μετά την κηδεία τους και παρέδωσαν την Θεσσαλονίκη για 2 μέρες στα χέρια των εργατών και του λαού.

Η Πρωτομαγιά του '44 που βάφτηκε με το αίμα των κομμουνιστών της Καισαριανής, που δεν λύγισαν στιγμή μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα των ναζί, γνήσια τέκνα του αγώνα για Λευτεριά- Ανεξαρτησία- Λαοκρατία.

Το αίμα του Ισίδωρου Ισιδωρόπουλου στις 30 Απρίλη του 1976 σε αφισοκόλληση για την απαγορευμένη Πρωτομαγιά εκείνης της χρονιάς.

Οι αμέτρητες θυσίες της τάξης και του λαού μας, των κομμουνιστών και των αγωνιστών που έδωσαν στην Πρωτομαγιά το κόκκινο χρώμα σαν σπορά του νέου κόσμου που οραματιζόμαστε, μας καλούν για νέο αγώνα απέναντι στην συντριπτική επίθεση που βιώνει η εργατική τάξη και ο λαός μας.

Η φετινή πρωτομαγιά εντάσσεται μέσα στο πλέγμα των εγχώριων εκλογών, των καπιταλιστικών-κρατικών δολοφονιών των Τεμπών και του εν εξελίξει Γ Παγκοσμίου Πολέμου χαμηλής έντασης με επίκεντρο την Ουκρανία.

Ο εργαζόμενος λαός Πανελλαδικά βγήκε κατά δεκάδες χιλιάδες στον δρόμο για να αντισταθεί απέναντι στην πολιτική της εξάρτησης,της υποτέλειας,των ιδιωτικοποιήσεων και του θανάτου.

Η αδυναμία να δημιουργηθεί ένα πολιτικό-κινηματικό μπλοκ δυνάμεων που να διαχωρίσει τον λαό από την σοσιαλδημοκρατία και τον ρεφορμισμό, επέδρασε καταλυτική ώστε η λαϊκή οργή να μην αποκτήσει χαρακτήρα Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας και ανατροπής της κυβέρνησης του πολέμου, της φτώχειας, της υποτέλειας και του θανάτου.

Οι συγκεκριμένες εκλογές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον εργαζόμενο λαό και την νεολαία, που μόνο μέσα από την όξυνση των εργατικών-λαϊκών αγώνων μπορούν να κερδίσουν μια ζωή με πραγματικά δικαιώματα και προκοπή.

Ο δομικός χαρακτήρας της κρίσης του συστήματος και η παγκόσμια σύρραξη με επίκεντρο την Ουκρανία για να διατηρήσει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός την παγκόσμια ηγεμονία του βρίσκουν ολόκληρο το αστικό πολιτικό σύστημα συνένοχο και η νατοϊκή κυβέρνηση( αυτοδύναμη ή συνεργασίας) που θα προκύψει θα βαθύνει το σύγχρονο σφαγείο απέναντι στον λαό μας.

Το ψωμί- η υγεία-η παιδεία-οι συγκοινωνίες- η λαϊκή στέγη- το ρεύμα-το νερό- οι λαϊκές ελευθερίες, η ειρήνη και η ανεξαρτησία απέναντι σε ΝΑΤΟ-ΕΕ, μπορούν να επιβληθούν μόνο μέσα από την συγκρότηση ενός πανεργατικού-παλλαϊκού κινήματος σε αντιφασιστική-αντι ιμπεριαλιστική βάση που να τσακίσει ολοκληρωτικά την πολιτική της υποτέλειας,της φτώχειας,της εξαθλίωσης,του πολέμου και του θανάτου που υπηρετούν τα αστικά πολιτικά Κόμματα και το Σύστημα τους.

Μέσα από την συνένωση όλων των ζωντανών πολιτικών δυνάμεων του τόπου και της προκοπής που αντιλαμβάνονται αυτά τα αιτήματα και τις αιχμές, σε ένα πλατύ παλλαϊκό αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό μέτωπο για το τσάκισμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας.

Το σμίλεμα των δεσμών με τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία, η ανασυγκρότηση της εργατικής τάξης σε τάξη για τον εαυτό της χέρι- χέρι με ανασυγκρότηση του επαναστατικού κομμουνιστικού υποκειμένου, περνάει μέσα από την ζωτική ανάγκη ενδυνάμωσης της κατεύθυνσης της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας σαν μονόδρομο ταξικής επιβίωσης για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποκτήσει πανεργατικό-παλλαϊκό χαρακτήρα και να ξεφύγει από τον προεκλογικό χαρακτήρα και τις λογικές καταγραφής, απεργούμε, διαδηλώνουμε, με ψηλά τις κόκκινες σημαίες, αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε, οξύνουμε την ταξική πάλη και πριμοδοτούμε την συνέχιση της αγωνιστικής ανάτασης του λαού.

Η εργατική τάξη δεν έχει τίποτα να χάσει παρά μόνο τις αλυσίδες της. Κομμούνα, Οκτωβριανή Επανάσταση, Κινέζικη Επανάσταση, Κουβανική Επανάσταση, Βιετναμέζικη Επανάσταση, όλες οι μεγάλες εθνικοαπελευθερωτικές και αντι αποικιακές επαναστάσεις του 20ου αιώνα αποδεικνύουν πως υπάρχει ένας άλλος δρόμος, με την εργατική τάξη και τον λαό στην εξουσία, γιατί η μόνη ελπίδα βρίσκεται στην επαναστατική ανατροπή του συστήματος για Λευτεριά-Ανεξαρτησία-Σοσιαλισμό, αυτό είναι το πανανθρώπινο έπαθλο στο οποίο βρίσκονται τα όνειρά μας.

Συμμετέχουμε-Στηρίζουμε-Καλούμε σε πλατιά συμμετοχή στο Μπλοκ του Πολιτικού Χώρου Ηλέκτρα Αποστόλου: Δευτέρα 1 Μάη, 11:00 Προπύλαια

Καλούμε ολόκληρο το λαό και την εργατική τάξη, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, στο λαϊκό γλέντι που διοργανώνει ο Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» την 1η του Μάη στις 16:00 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς για την νικηφόρα έκβαση και την κατάκτηση του στόχου της επαναπρόσληψης των δύο απολυμένων συντρόφων μας εργατών πρασίνου Κωστή Α και Σπύρου Δ.

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

πηγή : https://www.facebook.com/laikidrasi/