Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στις 20.30

Προβολή «Ali: Fear Eats the Soul» του Rainer Werner Fassbinder

Μετά από ένα σύντομο μικρό διάλειμμα η ομάδα προβολών του χώρου επιστρέφει και αυτήν την Πέμπτη (27/4) στις 20:30 θα προβάλει την ταινία «Ali: Fear Eats the Soul» του Rainer Werner Fassbinder.

Δύο λόγια για την ταινία:
Η εξηντάχρονη χήρα καθαρίστρια Έμι γνωρίζει σε ένα μπαρ της Δυτικής Γερμανίας έναν κατά 20 χρόνια μικρότερο μαροκινό εργάτη τον 'Αλι, όπου γρήγορα θα αναπτυχθεί μεταξύ τους ένας απρόσμενος έρωτας. Σύντομα όμως η σχέση τους θα δοκιμαστεί καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με ρατσιστικές προκαταλήψεις και την κριτική του κοινωνικού περίγυρού τους που αρνείται να αποδεχτεί την ιδέα της συνύπαρξης μιας μεσήλικης κυρίας, με έναν κατά πολύ νεότερο μετανάστη.

Στις μέρες της καραντίνας είδαμε πολλές ταινίες μόνες/οι/α, τώρα ήρθε η ώρα να τις ξανά δούμε μαζί. Ως κινηματογραφική ομάδα Μπερντέ προτάσουμε την δημιουργία μιας συλλογικής εμπειρίας θέασης κόντρα στην απομόνωση και την αποξένωση στην οποία μας μπορεί να μας οδηγήσουν οι μεγάλες streaming πλατφορμες. Βλέπουμε και βιώνουμε τις ταινίες συλλογικά, τις κουβεντιάζουμε, πίνουμε ένα ποτό από το μπαρ στηρίζοντας τον αυτοοργανωμένο χώρο κόντρα σε λογικές κέρδους. Τέλος συναποφασίζουμε μαζί την επόμενη προβολή. Γιατί όταν μοιραζόμαστε τα συναισθήματα που μας γέννησε, δεν την ξεχνάμε ποτέ.
Κάθε δεύτερη Πέμπτη στις 8.30
Στον χώρο λειτουργεί κινηματικό βιβλιοπωλείο και δανειστική βιβλιοθήκη

Δείτε λιγότερα

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Απριλίου 09h