Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στις 18.00

Ανοιχτή Συνέλευση Τέρμινο

Το Ελευθεριακό Φοιτητικό Σχήμα Βόλου ξεκίνησε πριν δύο χρόνια σε μία περίοδο έλλειψης ελευθεριακών προταγμάτων στον πανεπιστημιακό χώρο του Βόλου. Ήταν μία προσπάθεια να δοθεί τόπος σε ανένταχτα άτομα, αναρχικούς, κομμουνιστές και ελευθεριακούς να οργανωθούν στον χώρο του πανεπιστημίου. Το φοιτητικό δυναμικό αλλάζει και μαζί με αυτό αλλάζουν και οι πολιτικές στοχεύσεις. Σαν Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Τέρμινο, πλέον, σκοπεύουμε στην συνεχή και συνεπή ύπαρξη αναρχικού λόγου και αντιεξουσιαστικών προταγμάτων με σταθερή και αισθητή παρουσία στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Βόλου. Πέρα από τη συμμετοχή στους φοιτητικούς αγώνες, θέλουμε να βρεθούμε σε θέση να εκκινούμε νέες αντιστάσεις εντός και εκτός πανεπιστημίου, πλαισιώνοντας τοπικούς και κοινωνικούς αγώνες. Οι συνελεύσεις μας χαρακτηρίζονται από οριζόντιες διαδικασίες και ομοφωνία στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Το πανεπιστήμιο δεν είναι ένας μικρόκοσμος που είναι ανεπηρέαστος από την υπόλοιπη κοινωνία. Τα φοιτητικά μας χρόνια ΔΕΝ είναι τα καλύτερα. Η μικροαστική αυτή άποψη έρχεται σε αντίθεση με την ωμή πραγματικότητα: πως μοναδικός σκοπός είναι η προετοιμασία μελλοντικά έτοιμων γραναζιών για την ένταξή τους στον κόσμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους. Μία πρόσφατη προσθήκη είναι η πρόσληψη μπάτσων-φρουρών από το κράτος, με σκοπό την μετάδοση ενός αισθήματος τρομοκρατίας και την καταστολή οποιασδήποτε αντιστεκόμενης ενέργειας προς αυτό και τις επιβολές του. Όσον αφορά τα εσωτερικά πανεπιστημιακά ζητήματα κυριαρχεί η καθοδηγούμενη παπαγαλίστικη γνώση και βαθμοθηρική διδακτική διδασκαλία. Δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η είσοδος ιδιωτικών κεφαλαίων στους τομείς της έρευνας, αλλά και στα ίδια τα διδακτικά προγράμματα. Επιπλέον, η υποχρηματοδότηση, η εντατικοποίηση, η έλλειψη στέγασης και σίτισης, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την εγκατάλειψη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στις δυνάμεις της αγοράς και του κεφαλαίου. Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον αποκλεισμό μεγάλων ποσοστών της κοινωνίας από αυτόν τον τομέα γνώσης, κάνοντας έντονη την ταξική φύση της δημόσιας εκπαίδευσης και συνεχίζοντας την ανελέητη επίθεση εναντίον των κατώτερων στρωμάτων.

Η απάντησή μας, λοιπόν, στους σχεδιασμούς τους είναι η αντίσταση και η οργάνωση σε συλλογικούς και αντιιεραρχικούς αγώνες. Γιατί πέρα από φοιτητικά όντα, είμαστε πολιτικά υποκείμενα στην καθημερινότητα μας και στον τρόπο ζωής μας και προτάσσουμε την συμμετοχή σε ευρύτερα κοινωνικά και ταξικά δρώμενα. Οφείλουμε να τονίσουμε πως είμαστε αντίθετα με την συμμετοχή σε παρατάξεις / κομματικές οργανώσεις, καθώς είναι καθοδηγούμενες από κομματικούς ηγέτες και έχουν ως απώτερο σκοπό την εξουσία. Αγωνιζόμαστε αλληλέγγυα και συντροφικά μέχρι να καταστρέψουμε κάθε μορφή εξουσίας στον δρόμο για την κοινωνική επανάσταση.

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Απριλίου 12h