Τετάρτη 3 Μαίου 2023 στις 17.00

Ανοιχτή συνέχεια της συνέλευσης αλληλεγγυης στην Ε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ 12ΧΡΟΝΗ Ε., ΕΠΙΖΗΣΑΣΑ TRAFFICKING

Τον περασμένο Οκτώβριο αποκαλύφθηκε ένα ακόμη κύκλωμα trafficking. Ο πρώτος διακινητής που γνωστοποιήθηκε ήταν ο μαγαζάτορας και μέλος της ΝΔ, Ηλίας Μίχος, ο οποίος εξέδιδε μια 12χρονη. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε σε αυτό το κύκλωμα η συνεργασία και η εμπλοκή πολιτικών και μπάτσων. Η 12χρονη μαζί με την οικογένειά της βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν όσα βίωσε και από τότε παρακολουθούμε τη μεθοδευμένη κρατική προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης της. Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία προσπάθησε να καθυστερήσει την καταγγελία μόλις κατάλαβε για ποιο πρόσωπο πρόκειται και να ξεκινήσει το ξέπλυμα, η συγκάλυψη και ο τραμπουκισμός.

Το κράτος ενώ προστατεύει, συντηρεί και συμμετέχει σε αυτά τα κυκλωματα και ενέργειες, ταυτόχρονα παρουσιάζεται ως ο προστάτης και η λύση, έτσι ώστε να κατευνάσει την οργή, να δικαιολογήσει τον ρόλο του στην ύπαρξη των ζώων μας και να κατευθύνει την υπόθεση. Ευαγγελίζεται πως προσφέρει ασφάλεια και εν τέλει διευκολύνει και οργανώνει τον τραμπουκισμό και τις επιθέσεις εις βάρος του κοριτσιού και της οικογένειάς της, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα τελευταία γεγονότα. Η υφυπουργός δίνει τη διεύθυνση κατοικίας της 12χρονης, πέτρες στα παράθυρα του σπιτιου της, άγνωστοι έξω από το σπίτι της οικογένειας να απειλούν λεκτικά και νοηματικά τον αδερφό να σιωπήσει, μαυροφορεμένοι άντρες με παρατεταγμένα όπλα να σταματάνε όχημα ασφάλειας που επέβαινε η 12χρονη με τα αδέρφια της και να τους γίνεται έλεγχος, να δίνονται πολύωρες , εξαντλητικές καταθέσεις και να φυλακίζεται η μητέρα παρά τα ελλιπή στοιχεία και τις καταθέσεις των παιδιών της, με αποτέλεσμα την περαιτέρω φίμωση και εκφοβισμό της οικογένειας. Ταυτόχρονα, στις 25/04 απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα της μητέρας για άρση της προφυλάκισης, παρότι τα στοιχεία της δικογραφίας δεν επαρκούν γι' αυτήν την προφυλάκιση. Αποκορύφωμα αυτής της συνεχιζόμενης κατάστασης ήταν η πρόσφατη επίθεση εις βάρος της 12χρονης μέσα στο σπίτι της με μαχαίρι.

Το μόνο που "προσέφερε" το κράτος-προστάτης λοιπόν, είναι ένα καθεστώς εγκλεισμού και επιτήρησης, δήθεν για την ασφάλεια της 12χρονης, με αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλωνουν το σπιτι της. Μια κατάσταση εικονικής ασφαλείας, αφού μπροστά τους (και με την συνδρομή τους) συνέβαιναν οι διαρκείς τραμπουκισμοί της κι επιθεσεις στο σπιτι της, πράγμα που φανερώνει την συνεργασία/ταύτιση του κράτους παρακράτους. Το κράτος δεν έχει κανένα σκοπό να προστατεύσει τη 12 χρονη, αντίθετα επιθυμεί τη φίμωσή της προκειμένου να ξεπλύνει τους (παιδο)βιαστές και να μην αποκαλυφθεί περαιτέρω η εμπλοκή άλλων πολιτικών στελεχών, μεγαλοαφεντικών, μπάτσων που μπορεί να μπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Έχοντας αυτόν τον ρόλο λοιπον, αναζήτησε έναν αποδιοπομπαίο τράγο για την υπόθεση και έτσι αποφάσισε να φυλακίσει τη μητέρα της επιζήσασας, πιέζοντας και εξοντώνοντας πολύπλευρα την οικογένεια.

Οι κρατικοί μηχανισμοί αποπειρώντας να καθησυχάσουν τα πλήθη μπήκαν στη διαδικασία να αποκρύψουν (σχετικά με τις επιθέσεις κυρίως) και να μεταβάλουν μέσω των ΜΜΕ την πραγματικότητα. Ακόμη, η προσπάθεια αφομοίωσης της οποιασδήποτε αντίδρασης έγινε ολοφάνερη με τις ανακοινώσεις για παροχές υπηρεσιών από πλευράς του κοινωνικού κράτους στον κύκλο της επιζήσασας και φυσικά με τις εντολές για πειθαρχικό έλεγχο για τον εμπλεκόμενο μπάτσο.

Πέραν των κρατικών και παρακρατικών επιθέσεων, χρειάζεται να εστιάσουμε στο γεγονός του κοινωνικού κανιβαλισμού που δέχτηκε το περιβάλλον της επιζήσασας, καθώς πρόκειται για μια εργατική οικογένεια από τον Κολωνό. Συγκεκριμένα, από μερίδα της κοινωνίας παράχθηκε το αφήγημα της φιγούρας της «αδιάφορης μάνας που πουλάει τα παιδιά της για ένα ξεροκόμματο». Η μεσαία τάξη ως επικρατούσα πληθυσμιακά και συνάμα ως κύριος αναπαραγωγός του περιτυλίγματος της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, επιτάσσει το συνεχές και ακατάπαυστο κυνήγι του πλουτισμού και εξυπακούεται πως θα άρπαζε τους δαυλούς και τις τσουγκράνες και θα στραφόταν σα μεσαιωνικός όχλος ενάντια σε μια εργάτρια-μητέρα.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινή γνώμη θεώρησε το συγκεκριμένο περιστατικό σεξουαλικοποιημένης βίας ιδιαίτερα ειδεχθές (και καλά έκανε), ενώ γενικά δεν μας έχει συνηθίσει στην εκδήλωση ευαισθησίας οταν γνωστοποιούνται περιστατικά έμφυλης βίας. Μάλλον το γεγονός ότι το επιζήσαν άτομο είναι ανήλικο σημαίνει πως πληρεί τα standards αγνότητας και αθωότητας που θέτουν τα αστικά και λαϊκά δικαστήρια γι αυτά προκειμένου να δεχθούν ότι (παρα)βιάστηκαν. Παράλληλα, πιστεύουμε πως είναι γνωστό σε κάθε φιλήσυχο νοικοκυραίο, μέλος της καλής και εύρυθμης κοινωνίας το πόσο σεξουαλικοποιούνται τα σώματα των νεαρών θηλυκοτήτων, ιδιαίτερα αυτής της ηλικίας. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η κυρίαρχη πατριαρχική κουλτούρα που βλέπουμε να εξυμνεί και να υπερσεξουαλικοποιεί τη νεότητα, έπειτα ξεπλένει τους κακοποιητές λέγοντας πως η ανήλικη επιζώσα 'έμοιαζε για μεγαλύτερη' (λόγια κατηγορουμένων) και άλλες γελοίες και εξοργιστικές παραλλαγές αυτού. Συνάμα, η σεξουαλικοποιηση των παιδικών και εφηβικών σωμάτων αποτελεί εν μέρει απότοκο της γενικότερης αντιμετώπισης των παιδιών ως μη ατόμων και της μη κατανόησης των επιθυμιών και των αναγκών τους ως βάσιμες.Τα παιδιά και τα έφηβα αντιμετωπίζονται ως άτομα χωρίς δικά τους ΄θέλω΄, εκ μέρους των οποίων η οικογένεια κι άλλοι θεσμοί μπορούν να παίρνουν αποφάσεις άκριτα χωρίς να τα λάβουν υπόψιν, αναπαράγοντας έτσι εξουσιαστικά μοτίβα και μαθαίνοντας στα παιδιά πως αδυνατούν να αυτοδιευθύνουν τις ζωές τους. Έτσι, και στην περίπτωση της 12χρονης ποτέ δεν ακούσαμε τι θα επιθυμούσε και τι όχι.

ΠΟΡΕΙΑ 2/5 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ Ε. 3/5 17:00 ΣΘΕ

ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ

ΚΡΑΤΟΣ TV ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΦΙΑ

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης για τη 12χρονη Ε. επιζήσασα trafficking