Τετάρτη 3 Μαίου 2023 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους Ιάσονα Ρ., Φώτη Δ., Λάμπρο Β., Παναγιώτη Β. που διώκονται για την επίθεση στην τροχαία Πειραιά στις 14/11/21. Η δίκη έχει οριστεί για τις 8/5 στην δικαστική αίθουσα Κορυδαλλού.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

κάλεσμα : Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών (συνέλευση Θεσσαλονίκης)


Το κείμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους: https://www.athens.indymedia.org/post/1621215…


Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 Προφυλακισμένους Συντρόφους Φώτη Δ., Ιάσονα Ρ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β.

Στις 14/11/2021 οι σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. συλλαμβάνονται από την κρατική ασφάλεια, σε μια προσπάθεια σύνδεσης τους με την επίθεση που δέχθηκε η Τροχαία Πειραιά εκείνο το βράδυ. Η σύλληψη αυτή οδήγησε στην άμεση προφυλάκιση τους. Η δικογραφία αυτής της υπόθεσης παρέμεινε ανοιχτή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, και στις 20/9/2022 συλλαμβάνονται μετά από εισβολή στην οικία τους, ο Λάμπρος Β. και ο Παναγιώτης Β. Στις 6/10/2022 μετά από μια πολύωρη ανακριτική διαδικασία, οδηγούνται και οι δύο στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Τα ενοχοποιητικά στοιχεία των συντρόφων αποτελούν απλά καθημερινά αντικείμενα, πολιτικό υλικό (βιβλία, τρικάκια) , ανώνυμα τηλεφωνήματα, και το γνωστό πλέον "μείγμα" γενετικού υλικού ταυτοποίησης. Το μιντιακό παραλήρημα εναντίον τους, οι συνοπτικές ανακριτικές διαδικασίες, και οι προειλημμένες αποφάσεις των προφυλακίσεων κάνουν απόλυτα ξεκάθαρο το γεγονός ότι η ΕΛΑΣ κατασκευάζει υποθέσεις με σαθρά κατηγορητήρια, καταστρεφοντας ζωές, με σκοπό να επιδείξει ένα αυστηρό και παντοδύναμο κράτος. Ανάλογα με τις πολιτικές αναγκαιότητες της εκάστοτε χρονικής περιόδου, το ελληνικό κράτος εξαπολύει κατασταλτικές ενέργειες εναντίον κομματιών του ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος με σκοπό πρώτον να απονομιμοποιήσει την πολιτική του δράση και δεύτερον να τρομοκρατήσει όσες αψηφούν την κυριαρχία του. Αυτές οι ενέργειες συχνά καταλήγουν σε προφυλακίσεις δίχως ίχνος ενοχοποιητικών στοιχείων (Π. Καλαϊτζής), σε υπερβολικά σκληρούς περιοριστικούς όρους (Υπόθεση σύντροφοι/ισσες), αλλά και σε μια τεράστια πληθώρα διώξεων αγωνιστών ακόμα και για απλές παρεμβάσεις.

Οι συντροφικές σχέσεις και η πολιτική ταυτότητα πλέον αποτελούν επαρκή τεκμήρια για την σύσταση ποινικών διώξεων χωρίς κανένα πραγματικό ενοχοποιητικό στοιχείο. Οι διώξεις αυτές είναι πάντα στοχευμένες προς άτομα που συμμετέχουν ενεργά σε κοινωνικά, ταξικά και πολιτικά κινήματα και συμβάλλουν τα μέγιστα στην περαιτέρω όξυνση του κοινωνικού ανταγωνισμού εντός της ταξικής κοινωνίας. Υπέρογκα κατηγορητήρια τα οποία αποδομούνται και καταρρέουν στα δικαστήρια, είναι αρκετά για να εξαντλήσουν και να καταβάλλουν υλικά, σωματικά και ψυχικά τους διωκόμενους. Από τον τεράστιο όγκο των δικαστικών εξόδων, τις εξαντλητικές επαναλαμβανόμενες παρουσίες σε Α.Τ., τους περιορισμούς μετακίνησης, έως τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στα μοντέρνα κάτεργα ενός σύγχρονου κράτους.

Τα παραπάνω είναι οι τιμωρίες που επιβάλλονται σε όποιο αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας τολμήσει να αψηφήσει την νομιμότητα της αστικής δημοκρατίας. Μία αστική δημοκρατία που επιτρέπει τις δολοφονίες μεταναστριών, τις εν ψυχρώ εκτελέσεις Ρομά, τους βασανισμούς αγωνιστριών, την ελεύθερη λειτουργία κυκλωμάτων trafficking. Όλα τα παραπάνω αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ομαλής λειτουργίας των σύγχρονων καπιταλιστικών κρατών. Καθώς βρισκόμαστε στους πρόποδες μιας νέας παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, (της οποίας το τίμημα θα πληρώσουμε εμείς) , η ενεργή αντίσταση μέσω των κινημάτων με απώτερο στόχο την αποδόμηση των κρατών και την ανατροπή του καπιταλισμού, αποτελεί μονόδρομο.

Από μερίας μας, δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς όλα τα αγωνιζόμενα άτομα που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας (πραγματικής ή άτυπης) από το ελληνικό κράτος.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη στις 19:00 στην Καμάρα.

Αλληλεγγύη στους 4 διωκόμενους συντρόφους Φώτη Δ. Ιάσονα Ρ. Λάμπρο Β. Παναγιώτη Β.

κάλεσμα : Ανάρες- Ομάδα Δράσης και αλληλεγγύης.

2/5/2023