Δευτέρα 1 Μαίου 2023 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Απεργιακή συγκέντρωση

1η Μάη απεργία: όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Με τη σημαία της εργατικής πρωτομαγιάς

Αθήνα - 10:30 πλ. Κλαυθμώνος

Θεσσαλονίκη - 10:30 Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Ιωάννινα - 11:00 Εργατικό Κέντρο

Πάτρα - 10:30 Εργατικό Κέντρο

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα εδώ και 13 χρόνια εξοντωτικών μνημονιακών πολιτικών βιώνουν μια κόλαση. Ο πραγματικός απολογισμός της τετραετίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι γεμάτος ανήλεες επιθέσεις ενάντια στην εργατική τάξη και τη νεολαία: α) εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και της περιβαλλοντικής καταστροφής, β) τρομακτική ενίσχυση της καταστολής και των μηχανισμών της γ)πετσόκομμα εργατικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, δ)ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο και στράτευση με τα πιο επικίνδυνα και αιματοβαμμένα μέτωπα και καθεστώτα ε) ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας-ιδιωτικοποιήσεις (όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) ζ)επικίνδυνα γελοιωδέστατη αντιμετώπιση της ακρίβειας με pass-επιδόματα της πλάκας. Ο μισός πληθυσμός έχει φτάσει στα όρια της ακραίας φτώχειας και τώρα απειλείται με επισιτιστική κρίση και στεγαστική κρίση, καθώς αδυνατεί να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά (ενέργεια, τρόφιμα, στέγαση κλπ).

Η κοινωνική έκρηξη που ξέσπασε με αφορμή την κρατική δολοφονία στα Τέμπη, δείχνει τα σημαντικά αντανακλαστικά των εργαζομένων και της νεολαίας. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα στις απεργίες της 8ης και 16ης Μάρτη πλημύρισαν τις πόλεις, τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας, διαδηλώνοντας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την κυβέρνηση της ΝΔ που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη.

Ήρθε η ώρα να τους τιμωρήσουμε…

Η δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ και οι υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις που όλοι μαζί υποτάσσονται στις επιταγές της Ε.Ε. φορτώνοντας την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών, πρέπει να φύγουν με κάθε δυνατό τρόπο. Καμία ανοχή- Καμιά εμπιστοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και έστρωσε το δρόμο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για να περάσει σωρηδόν αντεργατικά μέτρα. Το μόνο που θέλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ είναι να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό για να επανέλθουν με οποιοδήποτε τρόπο στην εξουσία, ασκώντας ουσιαστικά την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι συμβιβασμένες , αδιέξοδες πολιτικές του ΚΚΕ ή του Μέρα 25 (που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ξαναζέσταμα της σούπας του «ΣΥΡΙΖΑ του 2015»), δεν θέλουν και δεν μπορούν να παλέψουν αποτελεσματικά. Το μαύρισμα όλων των μνημονιακών δυνάμεων στις εκλογές, αν και απαραίτητο δεν αρκεί.

…Με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες

Σε όλη την Ευρώπη ξεσπάνε αγώνες με αποκορύφωμα την εξέγερση στη Γαλλία. Οι εργαζόμενοι με επιμονή απαιτούν το σταμάτημα των νεοφιλελεύθερων «μεταρρυθμίσεων», αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην ακρίβεια, δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες αντί για ιδιωτικοποιήσεις. Να παραδειγματιστούμε από τα αδέλφια μας στη Γαλλία και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης (Βρετανία κτλ) και να μπούμε με νέα ορμή στον αγώνα. Να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια στις «δημοκρατίες των πλουσίων» που καταδυναστεύουν τις ζωές μας, ενάντια στον πόλεμο τους που συνεχίζει να μαίνεται!

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα που συμβολίζει τους αγώνες όλων των εργαζομένων και καταπιεζόμενων για καλυτέρευση της ζωής, για περισσότερες κατακτήσεις και δικαιώματα, για ελευθερία και ειρήνη. Σε όλο τον κόσμο οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στο δρόμο ενώνοντας στην πράξη τα δίκαια αιτήματα τους! Με τη σημαία της εργατικής Πρωτομαγιάς, οργανώνοντας απεργίες και διαδηλώσεις, επιτροπές και συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, να πολεμήσουμε για να διώξουμε μια και καλή την κυβέρνηση της ΝΔ και όλες τις μνημονιακές δυνάμεις. Να εγκαταστήσουμε μια δική μας Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα εφαρμόσει άμεσα ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
  • ΕΞΩ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΒΑΣΕΙΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/19257


1η Μάη 2023 - Όλοι στις διαδηλώσεις!

Αθήνα: 11.00 Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: 11.00 Καμάρα

Πάτρα: 10.00 Παράρτημα - 10:30 Εργατικό Κέντρο

Ηράκλειο: 10.00 Άγαλμα Βενιζέλου

Γιάννενα: 11.00 Εργατικό Κέντρο

Χανιά: 10.00 Δημαρχείο

Ξάνθη: 10.30 Πλατεία Ελευθερίας

Λάρισα: 10.30 Κεντρική Πλατεία

Τρίκαλα: 10.00 πλατεία Ρήγα Φεραίου

Καρδίτσα: 11.00 Κεντρική Πλατεία

Σάμος: 10.00 Εργατικό Κέντρο

Άγιος Νικόλαος: Κεντρική Πλατεία

Κόρινθος: 10.00 Εργατικό Κέντρο

Με τους εργάτες και τους λαούς που αγωνίζονται!

ΚΑΤΩ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Στο δρόμο της ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ με το σύστημα,

για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!

#αντίσταση_οργάνωση #πρωτομαγιά

Διαβάστε την ανακοίνωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.kkeml.gr/1-may-2023-me-toys-ergat…

ΚΚΕ(μ-λ)

πηγή : https://twitter.com/cpgml2023