Δευτέρα 1 Μαίου 2023 στις 10.00 πμ

Προσυγκέντρωση για την αντιφασιστική Εργατική Πρωτομαγιά

Ο Κασιδιάρης χέρι-χέρι με τα τάγματα εφόδου της ΧΑ προκαλούν στην Θεσσαλονίκη

Απαντάμε με την αντιφασιστική Εργατική Πρωτομαγιά, προσυγκέντρωση 10:00πμ Φιλίππου με Αγνώστου Στρατιώτη και Συγκέντρωση 10:30 στο ΕΚΘ.

Καταγγέλλουμε την θρασύδειλη φασιστική επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου στην Καλαμαριά. Την ίδια μέρα που ο ναζί Κασιδιάρης υπέβαλε την υποψηφιότητα του μορφώματος του στις βουλευτικές εκλογές μπήκαν σε δράση και τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών για να υπογραμμίσουν την συνέχεια με το νέο αρχηγό.

Εξήντα χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από το φασιστικό παρακράτος στην Θεσσαλονίκη, οι φασίστες επιχειρούν να βγούν ξανά από την απομόνωση που τους επέβαλε το αντιφασιστικό κίνημα με το τσάκισμα της Χρυσής Αυγής, δίνοντας τώρα συνέχεια στις επιθέσεις στον Εύοσμο και τη Σταυρούπολη.

Τα φασιστοειδή, με ορμητήριο τα "γραφεία" τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ τους επιτρέπει να είναι ακόμη ανοιχτά, προχώρησαν σε έφοδο μέσα στον χώρο όπου γίνεται έκθεση από τον Βορειομακεδόνα καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέεφσκι, φωνάζοντας ότι δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να βρίσκεται εδώ. «Έχεις το δικαίωμα να λες ότι είσαι Σλάβος και τίποτα άλλο».

Στη συνέχεια, αφού προκάλεσαν απίστευτη αναταραχή, κατέβασαν έργα του καλλιτέχνη και «σφράγισαν» τον χώρο με ταινία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Κόλλησαν αφίσες με την υπογραφή της ΧΑ έξω από τον χώρο και αποχώρησαν. Η επίθεση έγινε από περίπου 10 με 15 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, οι οποίοι κατέγραφαν και τις κινήσεις τους σε βίντεο το οποίο στη συνέχεια ανάρτησαν στο διαδίκτυο. Παρότι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής βρίσκεται απέναντι από το χώρο της επίθεσης, οι χρυσαυγίτες διέφυγαν ανενόχλητοι. Έτσι ξεκίνησε ο αμετανόητος ναζιστής Κασιδιάρης την προεκλογική του εκστρατεία, με απειλές και επιθέσεις.

Οι νεοναζί επιχειρούν να βγουν ξανά στο προσκήνιο, εκμεταλλευόμενοι τη δωρεάν διαφήμιση που τους παρέχει η κυβέρνηση με την προκλητική ρατσιστική ρητορεία για επέκταση του φράχτη στον Έβρο και με τις απανωτές θεσμικές παλινωδίες γύρω από τη συμμετοχή του ναζιστικού μορφώματος του Κασιδιάρη στις εκλογές, στην προσπάθειά της ΝΔ να ανασυντάξει τη δεξιά πολυκατοικία.

Την ώρα που ο ναζί Κασιδιάρης κάνει τον ελιγμό, με την στήριξη στελεχών του κράτους και του συστήματος για να διασωθεί, ανασυντάσσονται τα δολοφονικά τάγματα εφόδου και οργανώνουν επιθέσεις. Οι αγκαλιές των ανθρώπων του κρατικού μηχανισμού, με δημοσιεύματα στο τύπο πρώην δικαστικών και άλλων, του άνοιξαν την όρεξη να διεκδικήσει φανερά, με την δική του υποψηφιότητα στη Βουλή, ότι το νέο μόρφωμα «Έλληνες ΓΤΠ» θα αποτελέσει τη νέα στολή μασκαρέματος της γνωστής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Ταυτόχρονα, οι χρυσαυγίτες επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες να ανασυνταχθούν κι αυτοί προεκλογικά: με τις ευλογίες της κυβέρνησης ανάρτησαν ξανά την πινακίδα της ΧΑ στα γραφεία τους τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση (στην ταράτσα του κτιρίου) την περασμένη Παρασκευή, ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.

Θα μας βρουν μπροστά τους! Η θέση των φασιστών που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν και επιτέθηκαν δολοφονικά κατά του Αμπουζίντν Εμπάρακ δεν είναι στη Βουλή, με χρηματοδότηση για να ανοίγουν γραφεία-ορμητήρια, αλλά στη φυλακή και μόνο.

Απαιτούμε να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη: είναι μια συνεχής πρόκληση που αποδεδειγμένα πια λειτουργεί ως ορμητήριο των φασιστοειδών στην πόλη, που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Την ίδια μέρα που έκαναν τη συγκέντρωση οι χρυσαυγίτες στα γραφεία τους, ο Ιερός Λόχος έβγαζε "καταγγελία" για την καλλιτεχνική έκθεση στην Καλαμαριά.

Δεν θα περάσουν! Το εργατικό, το φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα έχει μνήμη και εμπειρία και θα τσακίσει τη νέα απόπειρα επανεμφάνισης των φασιστών. Δεν ξεχνάμε τη μεγαλειώδη αντιφασιστική κινητοποίηση χιλιάδων τον Απρίλη του 2019 στην Καλαμαριά, που ακύρωσε τη φασιστική φιέστα του "Macedonian Pride" που ήθελαν να οργανώσουν τότε τα φασιστοειδή, ώστε να βγουν στον αφρό της εθνικιστικής υστερίας για το Μακεδονικό.

Απαιτούμε να μπει τέλος στην κάλυψη της δράσης των φασιστών από την ΕΛΑΣ!

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να τους στρώνει το έδαφος ξανά!

Απαιτούμε να σταματήσει το ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων, των μανάδων και των παιδιών τους, να ανοίξουν τα σύνορα, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να πάρουν άσυλο χαρτιά όλοι και όλες!

Στις όποιες εκλογικές μεθοδεύσεις και στις προκλήσεις των φασιστών απαντάμε με πρώτο σταθμό την Εργατική Πρωτομαγιά, με απεργιακή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη Προσυγκέντρωση 10:00 Φιλίππου με Αγνώστου Στρατιώτη και Συγκέντρωση 10:30 στο ΕΚΘ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/