Δευτέρα 1 Μαίου 2023 στις 10.00 πμ

Απεργιακή συγκέντρωση

1Η ΜΑΗ 2023. Κεφαλονιά

Μοίρασμα κειμένων και παρεμβάσεις με τρικάκια πραγματοποιήθηκαν σε Αργοστόλι και Ληξούρι εν όψει της απεργιακής συγκέντρωσης. ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 10.00 ΠΜ

post image

1 ΜΑΗ 2023

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ - ΤΑΞΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Τα γεγονότα του Σικάγο τον Μάη του 1886 και οι εκτελέσεις των αναρχικών εργατών αγωνιστών Πάρσονς, Σπάις, Ένγκελ, Φίσερ και Λίνγκ αποτέλεσαν σημεία καμπής του διεθνούς αντικαπιταλιστικού κινήματος. Σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης, ακραίας φτώχειας και ταξικής εκμετάλλευσης, οι εργάτες στην Αμερικάνικη ήπειρο οργανώθηκαν, απέργησαν και εξεγέρθηκαν διεκδικώντας μια ανθρωπινότερη ζωή με όραμα την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα αυτή 137 χρόνια μετά μόνο ως επετειακή δεν μπορεί να ειδωθεί, καθώς το κρατικό - καπιταλιστικό σύστημα συνεχίζει να κυριαρχεί και αναπαράγεται δολοφονώντας και βυθίζοντας στην εξαθλίωση την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

O δρόμος που χαράχτηκε στο Σικάγο παραμένει ανοικτός και τονίζει την σημερινή σημασία και αναγκαιότητα των ταξικών εξεγέρσεων. Ο καπιταλισμός εδώ και σχεδόν 15 χρόνια βρίσκεται σε μια διαρκή κρίση που εκδηλώνεται σε πολλαπλά επίπεδα και φορτώνεται στις πλάτες της κοινωνικής βάσης για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των ισχυρών και να αυξηθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με επίκεντρο την Ουκρανία ο ευρωατλαντικός άξονας (και με συμμετοχή της Ελλάδας) και το Ρωσικό κεφάλαιο οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στην σφαγή για να ξαναμοιράσουν τις σφαίρες επιρροής και να γεμίζουν τις τσέπες τους. Η ενεργειακή κρίση, που οξύνθηκε εξαιτίας και του πολέμου, οι ανατιμήσεις βασικών αγαθών, η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, του νερού, φτωχοποιούν ακόμη περισσότερο την μεγάλη πλειοψηφία για να πλουτίζουν μια χούφτα εκμεταλλευτές.

Στον ελλαδικό χώρο η εκμετάλλευση της κοινωνικής βάσης εντείνεται διαρκώς και σε όλα τα επίπεδα. Οι ώρες δουλειάς έχουν αυξηθεί και εργασιακά δικαιώματα έχουν καταργηθεί (ν. Χατζηδάκη). Οι τιμές τροφίμων, ρεύματος και καυσίμων εκτοξεύονται συρρικνώνοντας έτσι τους πραγματικούς μισθούς. Διακοπές ρεύματος, εξώσεις, πλειστηριασμοί α' κατοικίας και χιλιάδες εργατικά ''ατυχήματα'' κάθε χρόνο, λόγω της συνειδητής άρνησης μέτρων ασφαλείας από τις εργοδοσίες, έχουν κάνει την επιβίωσή μας θέμα τύχης. Παράλληλα, οι δημόσιες δομές υποβαθμίζονται και πασάρονται σε ιδιωτικά συμφέροντα με τελευταία περίπτωση το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Στις τουριστικές περιοχές ο εργασιακός μεσαίωνας βασιλεύει με εξαντλητικά ωράρια χωρίς ρεπό, μαύρη ανασφάλιστη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες για τους σύγχρονους σκλάβους της τουριστικής ανάπτυξης.

Αποκορύφωμα των πολιτικών θανάτου που εφαρμόζει το κράτος στις υπηρεσίες του κεφαλαίου ήταν το έγκλημα στα Τέμπη, με 57 ζωές να δολοφονούνται από την επιλογή κυβερνήσεων και εταιρειών να παραμελούν τα ζητήματα ασφαλείας - για τα οποία χρόνια διαμαρτύρονταν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους- προκειμένου να μην πληγούν έστω και λίγο τα κέρδη τους. Οι νεκροί της τάξης μας όμως για την εξουσία δεν είναι τίποτα περισσότερο από αριθμοί που ερμηνεύονται με οικονομικούς όρους. Αριθμοί που απλώς προστίθενται στον μακάβριο κατάλογο κρατικών δολοφονιών στα σύνορα και τα νερά της Ευρώπης-φρούριο (βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων-μεταναστών), στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές, στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία και στους δρόμους από τα ένστολα σκουπίδια της εξουσίας. Άλλωστε η σκληρή εκμετάλλευση και η ταξική βία που βιώνουμε απαιτεί την ένταση της κρατικής βίας και την καταστολή για να μπει η κοινωνία στο γύψο, ανήμπορη να αντιδράσει. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ψήφιση του νέου σωφρονιστικού κώδικα που χτίζει ένα ακόμα πιο ασφυκτικό πλαίσιο εγκλεισμού για τους φτωχοδιαβόλους της κοινωνίας και λειτουργεί εκδικητικά και εξοντωτικά για τους φυλακισμένους αναρχικούς και κομμουνιστές αγωνιστές.

Στον πόλεμο που έχει κηρυχτεί από τα πάνω δεν κάνουμε καμία ανακωχή και δεν δίνουμε κανένα συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα τους. Στο επερχόμενο εκλογικό καρναβάλι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε και να ελπίζουμε. Οι αυταπάτες περί ανθρώπινης διαχείρισης του συστήματος έχουν γκρεμιστεί προ πολλού και μόνο μέσω των συλλογικών αντιστάσεων των από τα κάτω μπορούν να μπουν αναχώματα στην επέλαση της εξουσίας και να αντιστραφούν οι όροι ζωής μας. Στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, να χτίσουμε κοινότητες αγώνα που θα ανάψουν την σπίθα για τις εξεγέρσεις του σήμερα. Η παραίτηση και η υποταγή να αντικατασταθεί από την πολύμορφη κοινωνική δράση με μαχητικές απεργίες διαρκείας, καταλήψεις και συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής. Να στηρίξουμε δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας με απαλλοτριώσεις βασικών αγαθών, ομάδες επανασύνδεσης ρεύματος και αποτροπής εξώσεων. Να δημιουργήσουμε τις εξεγερτικές συνθήκες που θα αναγκάσουν την εξουσία σε υποχώρηση και θα φέρουν κατακτήσεις. Να βάλουμε τις βάσεις για την ολική ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Κεφαλονιάς

asakex2021asak@protonmexail.com

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1624988/