Παρασκευή 5 Μαίου 2023 στις 17.00

Εκδήλωση: Αγώνας για δημόσια Αγαθά. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις του κεφαλαίου

Το κρατικό εταιρικό έγκλημα στα Τέμπη που οδήγησε στην δολοφονία δεκάδων ανθρώπων εννοείται πως δεν ήταν αποτέλεσμα ούτε της κακιάς στιγμής και του ανθρώπινου λάθους, όπως ήθελαν να μας πείσουν τα διάφορα κυβερνητικά φερέφωνα, αλλά δεν ήρθε και σαν κεραυνός εν αιθρία. Όπως έλεγαν οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ήταν μια δολοφονία στον βωμό του κέρδους. Ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής που βάζει τις ζωές μας κάτω από τα κέρδη τους, μιας πολιτικής που θεωρεί λογικό να μην υπάρχει επαρκής στελέχωση και τα αναγκαία συστήματα ασφαλείας για να αυξήσει η εταιρία τα κέρδη της, μιας πολιτικής που συστηματικά υποβαθμίζει κάθε δημόσιο αγαθό για να το ξεπουλήσει για ψίχουλα σε ιδιώτες και αυτή η πολιτική εννοείται πως δεν έχει εφαρμοστεί μόνο στον ΟΣΕ.

Η ίδια πολιτική εφαρμόζεται στην υγεία, την παιδεία, το ρεύμα ακόμα και το νερό και τα αποτελέσματα είναι αντίστοιχα. Είναι οι χιλιάδες νεκροί εκτός ΜΕΘ μέσα στην πανδημία, τα ταβάνια που πέφτουν σε σχολεία και σχολές και από τύχη δεν έχουν κοστίσει ζωές, οι τιμές στο ρεύμα που οδηγούν στους νεκρούς από τα μαγγάλια. Αλλά και πέρα από τους κινδύνους ακόμα και για την ζωή μας από μια λογική που θεωρεί την ασφάλεια περιττό κόστος και η ποιότητα των δημοσίων αγαθών υποβαθμιζεται, χειροτερεύοντας έτσι ραγδαία τις συνθήκες που ζούμε.

Εμείς απέναντι σε αυτή την πολιτική προτάσσουμε τον αγώνα για την προστασία των δημοσίων αγαθών από τις ιδιωτικοποιήσεις και την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία τους. Για αυτό στα πλαίσια του φεστιβάλ σχημάτων και αγωνιστ(ρι)ων την Παρασκευή 5/5 διοργανώνουμε εκδήλωση στα γρασίδια της φιλοσοφικής με ομιλητές ανθρώπους που δίνουν τον αγώνα για την υπεράσπιση τους.

Ομιλητ(ρι)ες:

Πάνος Παπανικολάου , νευροχειρουργός, Γενικός Γραμματέας ΟΕΝΓΕ

Γιάννης Μήτζιας, γραμματέας στο Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ

Γιώργος Καλημερίδης, δάσκαλος, μέλος της συντακτικής ομάδας του σελιδοδείκτη

Δήμητρα Κομιανού, συγκοινωνιολόγος

Σοφία Αυτζίδου, μέλος του Σ.Φ. Ηλ.-Μηχ.

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Μαΐου 22h