Τρίτη 9 Μαίου 2023 στις 19.00

Συνέλευση Ράδιο Απόδραση

ΡΑΔΙΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗ…ΑΠ' ΤΟ ΥΠΑΡΧOΝ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Το Ράδιο Απόδραση αποτελείται από μια ομάδα ατόμων που συναντήθηκαν με σκοπό τη δημιουργία ενός εγχειρήματος αυτοοργανώμενου ραδιοφώνου στην κατάληψη Παραρτήματος, Λειτουργούμε σε συνάρτηση με τις βασικές αρχές του Παραρτήματος, αντιιεραρχικά, αντιθεσμικά, αντιεμπορικά και αντι-ΜΜΕ.

-Αντιιεραρχικά καθώς είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και οι αποφάσεις μας παίρνονται μέσω συνέλευσης συλλογικά, ισότιμα, συνδιαμορφωτικά και συμπεριληπτικά, μακριά από λογικές ανάθεσης και ιεραρχίας.

-Αντιθεσμικά καθώς είμαστε ενάντια σε κάθε θεσμό που ως οργανωμένη εξουσία επεμβαίνει, ορίζει και οριοθετεί τις ζωές μας.

-Αντιεμπορικά, γιατί η διαμεσολάβηση του κέρδους στην ψυχαγωγία, στην διασκέδαση, στην ενημέρωση, στην μουσική, στην έκφραση και σε κάθε πτυχή της ζωής, μας βρίσκει αντίθετα, καθώς αλλοιώνει την αυθεντικότητα, τον χαρακτήρα και την ουσία τους.

-Αντι-ΜΜΕ καθώς τα ΜΜΕ είναι ο κύριος φορέας της ρητορικής του κράτους, του κεφαλαίου και γενικότερα της εξουσίας, λειτουργώντας με τεχνικές χειραγώγησης και στοχεύοντας στη δημιουργία ανθρώπων εντός των μέτρων και των σταθμών του συστήματος.

Επιλέξαμε το χώρο του Παραρτήματος, καθώς εκτός από μια κατάληψη, με ότι αυτό συνεπάγεται, έχει υπάρξει ιστορικά ένας χώρος αγώνα, αντίστασης, πολιτικής ζύμωσης και συνεύρεσης όσων επιλέγουν να αγωνιστούν από τα κάτω και να εκφραστούν εκτός τετριμμένων αντιλήψεων και κανονικότητας. Το Παράρτημα είναι ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όσα άτομα θέλουν να το επισκεφτούν και κατ' επέκταση να συμμετέχουν στο εγχείρημα, το οποίο επακόλουθα έχει και πολιτικό χαρακτήρα.

Ένα αυτοοργανωμένο ραδιόφωνο θα μπορούσε να στεγάζεται μόνο σε έναν αυτοοργανωμένο χώρο.

Το εγχείρημα στοχεύει στη δημιουργία ενός μέσου αντιπληροφόρησης, διάχυσης λόγου, πολιτικών συζητήσεων, ανοίγματος θεματικών, έκφρασης των από τα κάτω, αδιαμεσολάβητης ψυχαγωγίας και διασκέδασης...

Όπως κάθε DIY εγχείρημα στηρίζεται στην εκμηδένιση της απόστασης πομπού-δέκτη και κατάρριψη του αρχέτυπου αυθεντίας, μουσικού παραγωγού κ.α.

Το εγχείρημα είναι ανοικτό για κάθε ατομικότητα που θέλει να συμμετέχει, να προσθέσει ιδέες και να συνδιαμορφώσει μαζί μας, ακολουθώντας τις αρχές του εγχειρήματος και μακριά από σεξιστικές, queer-φοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.Οι αποφάσεις, τα περιεχόμενα και η λειτουργία του εγχειρήματος παίρνονται μέσω της ανοιχτής συνέλευσης.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Κάθε Τρίτη 19:00

στην Κατάληψη Παραρτήματος

(Κορίνθου και Αράτου)

radiexoapodrasexi@espiv.exnet

radioapodrasi.espivblogs.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90816/