Κυριακή 7 Μαίου 2023 στις 14.00

Συντροφική κουζίνα, τσάι, ομαδικά παιχνίδια και καλή παρέα

Υψώνουμε την αλληλεγγύη μας πάνω από τα τείχη τους.

Την Κυριακή 7 Μάη 2023, στις 2 μ.μ., μαζευόμαστε μπροστά από το γκέτο του Κατσικά, στήνουμε συντροφική κουζίνα, πίνουμε τσάι και παίζουμε ομαδικά παιχνίδια με καλή παρέα!

Είμαστε δύο συλλογικότητες, η Αλιμούρα και ο Οδυσσεβάχ, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη των Ιωαννίνων. Λειτουργούμε χωρίς αρχηγούς και οι αποφάσεις μας παίρνονται από κοινού στις συνελεύσεις μας. Δεν είμαστε Μ.Κ.Ο., θεσμικά όργανα, κρατικοί φορείς, δεν παίρνουμε χρηματοδότηση από κάπου και δεν εκπροσωπούμε κανένα πολιτικό κόμμα. Γι' αυτόν τον λόγο οι πράξεις μας απορρέουν από τη συνείδηση και τα πιστεύω μας και δεν υπόκεινται στον έλεγχο καμίας (δια)κρατικής ή ιδιωτικής εξουσίας.

Είμαστε κάθετα αντίθετες*οι στις επίσημες πολιτικές της Ελλάδας και της Ευρώπης, που έχουν κάνει την καθημερινότητα των προσφύγων*ισσών τόσο δύσκολη. Οι παράνομες επαναπροωθήσεις, η βία, η κοινωνική αδικία και οι διακρίσεις είναι φαινόμενα που πλήττουν κυρίως τους πρόσφυγες*ισσες, ιδιαίτερα τις πιο αδύναμες και τους πιο αδύναμους. Θεωρούμε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στους διαχωρισμούς μεταξύ Ελλήνων και «ξένων», στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των προσφύγων*ισσών και στην εκμετάλλευση που υφίστανται. Δεν πάμε στο γκέτο του Κατσικά για να ελεήσουμε, καλύπτοντας προσωρινά τα κενά του κρατικού μηχανισμού, αλλά για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να βρούμε τρόπους ν' αγωνιστούμε από κοινού, για μια κοινωνία με ισότιμες σχέσεις.

Γνωρίζουμε ότι, όσο αναγκαίο είναι να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες ενός ανθρώπου που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον τόπο του, άλλο τόσο είναι σημαντικό να αισθάνεται κοινωνική αποδοχή και να αποκτά φίλους*ες στο νέο του περιβάλλον για να διατηρεί το κουράγιο του. Γι' αυτό είναι ευπρόσδεκτοι*ες στους χώρους μας για να γνωριστούμε καλύτερα, να συζητήσουμε και να μαγειρέψουμε ή να διασκεδάσουμε μαζί.

Οι συνελεύσεις ΑΛΙΜΟΥΡΑΣ και ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ.