Πέμπτη 4 Μαίου 2023 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον συλληφθέντα σύντροφο

Καλέσματα αλληλεγγύης στον συλληφθέντα σύντροφο

Σήμερα 2/5 ο κρατικός μηχανισμός προχώρησε σε σύλληψη συντρόφου μας για την επίθεση κατά του πρώην υπουργού του λιτού βίου Γιάνη Βαρουφάκη. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο ρουφιάνος αρχηγός του προσωποπαγούς μορφώματος ΜΕΡΑ25 παρουσιαζόταν ως «πολυτραυματίας», υπαγόρευε κατηγορητήρια μοιράζοντας ρόλους στους «δράστες» και προσδιόριζε πολιτικάντικα μια αυθόρμητη δράση έκφρασης λαϊκής οργής ως οργανωμένης από το «παρακράτος» και από «μπράβους». Στόχος του πρώην υπουργού, δεν είναι άλλος από την εκδίκηση, επειδή κάποιοι "τόλμησαν" και τον αντάμειψαν για την αντιλαϊκή και εγκληματική του προσφορά στην υπηρεσία του κράτους και του κεφαλαίου. Αυτό που δεν μπορεί να χωνέψει ο άνθρωπος που επικύρωσε στις 20 Φεβρουαρίου του 2015 την παράταση των μνημονίων και εν συνεχεία εξουσιοδότησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με επιστολική ψήφο να διαπραγματευτεί το 3ο μνημόνιο, είναι ότι η ιστορία τον έχει κρίνει για τον ταξικό και πολιτικό του ρόλο, ως εχθρό των δυνάμεων της εργασίας.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει ο Βαρουφάκης και οι συν αυτώ, είναι τι πολιτικό κόστος θα επιφέρει και ποιος θα είναι ο αντίκτυπος μια εξοντωτικής και δυσανάλογης ποινικής μεταχείρισης συντρόφων.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο 3/5 στις 10 το πρωί στα δικαστήρια Ευελπίδων που ο σύντροφος περνάει εισαγγελέα και ανακριτή.

Καλούμε την Πέμπτη 4/5 συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΜΕΡΑ25 στις 19.00 Μαυροματαίων 15 (Πεδίο του Άρεος)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ

ΜΕΡΑ25 ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ TV ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

κάλεσμα : ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

πηγή : https://protaanka.espivblogs.net/2023/05/02/k…


Στήριξη καλεσμάτων αλληλεγγύης στον συλληφθέντα σύντροφο για την επίθεση στον Γ.Βαρουφάκη

Το Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής στηρίζει τα καλέσματα αλληλεγγύης στον συλληφθέντα σύντροφο που αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για την επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη.

Δεν ξεχνάμε τον πολιτικό και ταξικό ρόλο του ευρωλιγούρη πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την υπογραφή του στην παράταση των μνημονίων και την εξουσιοδότηση με επιστολική ψήφο στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την διαπραγμάτευση των όρων του τρίτου μνημονίου.

Δεν ξεχνάμε τα πρόσφατα παρακάλια του αρχηγού του ΜΕΡΑ25 για συζήτηση «προγραμματικών συγκλίσεων» με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό «προοδευτικής διακυβέρνησης», προοπτική που εξακολουθεί και υφίσταται παρά τις επικοινωνιακές διαψεύσεις.

Δεν ξεχνάμε τις θέσεις του ΜΕΡΑ25 για συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Δεν ξεχνάμε τις διακηρύξεις Βαρουφάκη κατά των αγώνων για «επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίων».

Δεν ξεχνάμε τέλος ότι η αναρχική δράση δεν διαχωρίζει τον αγώνα ενάντια στο κράτος με γνώμονα αν η αστική του διαχείριση είναι φιλελεύθερη ή σοσιαλδημοκρατική, κι αν η βαρβαρότητα εκφράζεται με αριστερή ή δεξιά προβιά.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στον σύντροφο και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια ευελπίδων στο κτήριο 9 αύριο Πέμπτη 4/5 στις 9π.μ.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΜΕΡΑ 25 αύριο Πέμπτη 4/5 στις 19.00.

κάλεσμα : ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ

https://steki-fls.espivblogs.net/