Πέμπτη 4 Μαίου 2023 στις 10.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

[Αθήνα] Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον συλληφθέντα σύντροφο

Ενημέρωση για τον συλληφθέντα σύντροφο

Ο σύντροφος που συνελήφθη για την επίθεση κατά του Γιάννη Βαρουφάκη πήρε προθεσμία "απολογίας" για αύριο, οπότε και θα κριθεί το ενδεχόμενο προφυλάκισης.

Ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι ποιο θα είναι το πολιτικό κόστος μιας δυσανάλογης ποινικής μεταχείρισης, τι θα συνεπιφέρει προεκλογικά και ας αφήσουν τα πολιτικάντικα παιχνίδια οι κρατικές αρχές, ο ρουφιάνος πρώην υπουργός του "λιτού βίου" και οι παρατρεχάμενοι τους.

Καλούμε σε νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο 4/5 στις 10π.μ. στο κτήριο 9 στην Ευελπίδων και το απόγευμα στις 19.00 συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΜΕΡΑ 25 στην οδό Μαυροματέων 15 (Πεδίον του Άρεως)

ΜΕΡΑ25 - ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ TV ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

κάλεσμα : ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

πηγή : https://protaanka.espivblogs.net/2023/05/03/e…


1 2 3

Στήριξη καλεσμάτων αλληλεγγύης στον συλληφθέντα σύντροφο για την επίθεση στον Γ.Βαρουφάκη

Το Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής στηρίζει τα καλέσματα αλληλεγγύης στον συλληφθέντα σύντροφο που αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για την επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη.

Δεν ξεχνάμε τον πολιτικό και ταξικό ρόλο του ευρωλιγούρη πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την υπογραφή του στην παράταση των μνημονίων και την εξουσιοδότηση με επιστολική ψήφο στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την διαπραγμάτευση των όρων του τρίτου μνημονίου.

Δεν ξεχνάμε τα πρόσφατα παρακάλια του αρχηγού του ΜΕΡΑ25 για συζήτηση «προγραμματικών συγκλίσεων» με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό «προοδευτικής διακυβέρνησης», προοπτική που εξακολουθεί και υφίσταται παρά τις επικοινωνιακές διαψεύσεις.

Δεν ξεχνάμε τις θέσεις του ΜΕΡΑ25 για συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Δεν ξεχνάμε τις διακηρύξεις Βαρουφάκη κατά των αγώνων για «επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίων».

Δεν ξεχνάμε τέλος ότι η αναρχική δράση δεν διαχωρίζει τον αγώνα ενάντια στο κράτος με γνώμονα αν η αστική του διαχείριση είναι φιλελεύθερη ή σοσιαλδημοκρατική, κι αν η βαρβαρότητα εκφράζεται με αριστερή ή δεξιά προβιά.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στον σύντροφο και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια ευελπίδων στο κτήριο 9 αύριο Πέμπτη 4/5 στις 9π.μ.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΜΕΡΑ 25 αύριο Πέμπτη 4/5 στις 19.00.

κάλεσμα : ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ

https://steki-fls.espivblogs.net/


1 2 3

Στήριξη των καλεσμάτων στα δικαστήρια της Ευελπίδων για τις πολιτικές διώξεις των συντρόφων μας από την αριστερή υποκρισία

Για την αριστερή υποκρισία και τον μεγαλο-αστικό κόσμο

Την Πέμπτη 4 Μάη, στο pic της προεκλογικής περιόδου, δύο σύντροφοί μας βρίσκονται διωκόμενοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για υποθέσεις που σχετίζονται με τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25. Πρόκειται για πολιτικές διώξεις που πηγάζουν από τη δεξαμενή του αριστερού συρφετού.

Στις 9.00, θα εκδικαστεί στην Ευελπίδων (ΠΡΟΚΑΤ 2), δίωξη σχετικά με πολιτική παρέμβαση στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια, τον Μάιο του 2019, με τους κομματικούς ρουφιάνους να στοχοποιούν τον αναρχικό αιχμάλωτο Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, στο πλαίσιο της αντεπαναστατική ατζέντας του κράτους. Στις 10.00 (κτίριο 9), έχει προθεσμία «απολογίας» ο σύντροφος που συνελήφθη για την επίθεση κατά του πρώην υπουργού νυν βουλευτή - γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Το έγκλημα κοινωνικού πολέμου στα Τέμπη έδειξε από τον Μάρτη, να συγκροτεί μεταξύ άλλων, την κυρίως προεκλογική ατζέντα της αριστεράς, που αντλεί υπεραξία ακόμη κι από τον θάνατο, περιπαίζοντας μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα την κοινωνία, όταν νομιμοποιούν πλέον με ωμότητα το δόγμα του ότι είμαστε όλοι/ες/α αναλώσιμοι/ες/α.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δίκαιες εκφράσεις οργής τόσο στην περίπτωση του τέως υπουργού και νυν βουλευτή - γραμματέα κόμματος (και σταθερά πελάτη της αγοράς των Εξαρχείων), Βαρουφάκη, όσο και στην περίπτωση του επίσης τέως υπουργού και νυν βουλευτή - διαδηλωτή, Βίτσα, πρωταγωνίστησαν σε κάθε λογής ρουφιανοφυλλάδες (αριστεράς και δεξιάς), φυσικά, με τρόπο υπονόμευσης του δικαίου, φτάνοντας ακόμη και σε γραφικότητες εκφράσεων περί «ατόμων που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί» και «μπράβων της νύχτας». Όλα για τον αγώνα περισυλλογής ψηφαλακίων, όλα για την προστασία της ληστρικής προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων -σκεφτείτε να πάρει θάρρος ο λαός και να αρχίζει να εκφράζεται αυθόρμητα, με όποιο μέσο βρίσκει κατάλληλο σε κάθε περίπτωση, κατά τα πρότυπα των μνημονιακών χρόνων, σε κάθε προεκλογική γυροβολιά των υποψηφίων στις αγορές και τους δρόμους μητρόπολης και περιφέρειας… Το προεκλογικό πανηγύρι θα τιναζόταν στον αέρα!

Δε θα αναλωθούμε γύρω από το αν ο Βαρουφάκης (σε κάθε περίπτωση τέως υπουργός κυβερνησης) ψήφισε ή όχι τα μνημόνια· εξάλλου μέσα στις συνειδήσεις μας, χρειάζεται να επικρατήσει το νόημα πως η διαμεσολάβηση των κρατιστών και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης αποτελεί θεμελιακό παράγοντα λειτουργίας της οικονομικής διαχείρισης των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και του φορολογικού μηχανισμού, που έχουν να κάνουν άμεσα με την βιοπάλη των από τα κάτω και τη βιωσιμότητα των κρατικών-ιδιωτικών υπηρεσιών. Το καπιταλιστικό σύστημα υπηρετείται από όλους τους πολιτικούς, ανεξαρτήτου δημοκρατικού ρεύματος-κόμματος.

Όλο το δημοκρατικό τόξο σύσσωμο, όταν πρόκειται να απειληθεί η ακεραιότητά του, ξέρει πολύ καλά να τρομοκρατεί τις πραγματικά ανεξέλεγκτες ριζοσπαστικές δυνάμεις των καταπιεσμένων. Μέσα στην αριστερά, είτε την καθεστωτική είτε την εξωκοινοβουλευτική (άλλωστε η δεύτερη από τον προσδιορισμό της και μόνον, αποδεικνύει πως στόχος της είναι ο ίδιος, δηλαδή το να μπει στη βουλή και να ασκήσει εξουσία), δεν υπάρχει τίποτε το ριζοσπαστικό· αντιθέτως, αυτό που υπάρχει είναι κατειλημμένα κτίρια με κλειστές τις πόρτες, αποκλιμάκωση της λαϊκής οργής στον δρόμο μέσω των κομματικών μηχανισμών, προβοκατορολογία κι αφορισμοί για τη μη καταλληλότητα της βίας ως μέσου και την ηθική αποθάρρυνση των αντιστεκόμενων, μέσα σε μια ζοφερή πραγματικότητα που έχει να κάνει με τη θανατηφόρο βία κεφαλαίου κι εξουσίας. Άκαρπες να είναι οι προσπάθειες αφαίρεσης, μέσω του ηθικού - ιδεολογικού πολέμου, κάθε δυνατότητας και προοπτικής των καταπιεσμένων να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που τους έχει επιβληθεί, με την αποτελεσματικότητα που παρέχει η εξεγερτική βία.

Ως αναρχικοί/ές/ά πολεμούμε το κράτος και κάθε εξουσία. Είτε αριστερό είτε δεξιό παραμένει κράτος, είτε αριστερός είτε δεξιός παραμένει καπιταλισμός. Δεν ξεχνούμε τα εγκλήματα της προηγούμενης διαχειρίστριας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη μαζική δολοφονία μεταναστ(ρι)ών που συνεχίζονται φυσικά αγαστά από τη συνεχίστρια κυβέρνηση ΝΔ, μέχρι το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τον νέο Ποινικό Κώδικα, και τα σφιχταγκαλιάσματα με τις ΗΠΑ, όταν οι στρατιωτικές τους δυνάμεις εδραίωσαν αρχικά μόνιμη παρουσία σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης και της Λάρισας. Για να φτάσουμε σήμερα, κι ενώ μαίνεται ακόμη ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας στο πλαίσιο μιας γενικότερα προπολεμικής περιόδου, να ζούμε σε μια διευρυμένη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, με την αεροπορική βάση της Λάρισας να έχει αναβαθμιστεί - εκσυγχρονιστεί κι άλλο (βλ. αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper), για την παρακολούθηση των νοτίων κι ανατολικών συνόρων του ΝΑΤΟ (νοτιοανατολικής Ευρώπης, βορείου Αφρικής και μέσης Ανατολής) -σημειώνεται πως το αμερικανικό drone που κατερρίφθη στη Μαύρη Θάλασσα, από εκεί έφυγε. Παρ' όλ' αυτά, καμιά αριστερή απόχρωση πλέον δεν αναφέρεται -παρά τον πάλαι αγαπημένο αντιαμερικανισμό των αφηγήσεών τους και το προεκλογικό της συγκυρίας τους-, στο ΝΑΤΟ και τη μεγαλοαστική τάξη (όχι πως θα περιμέναμε κάτι άλλο από τον κρατισμό και μιλιταρισμό της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά το αναφέρουμε προς επίρρωση του ρόλου σύμπλευσης με κράτος και κεφάλαιο όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως, για όσους αναπαράγουν αυταπάτες ακόμη κι εντός των κινημάτων, και μες στον ζόφο, προστρέχουν στην ασφάλεια της κρατικής αγκαλιάς).

Καιρός να οργανωθούμε με όλα τα μέσα, ενάντια στον πόλεμο που μας επιβάλλουν. Εκλογική απεργία απέναντι στο ναρκοπέδιο θανάτου που εγγυάται κι αυτή η ανανέωση του συμβολαίου παράδοσης κι υποταγής.

Στηρίζουμε τα καλέσματα αλληλεγγύης την Πέμπτη 4 Μάη, στις 9.00, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για τις ανωτέρω πολιτικές διώξεις των συντρόφων μας από τον κρατικό βόρβορο.

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΚΑΤΩ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90851/