Παρασκευή 5 Μαίου 2023 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ενάντια στην κάρτα σίτισης και την εργολαβία στη λέσχη

Λέσχη ανοιχτή σε όλη την κοινωνία

Τις τελευταίες μέρες η διοίκηση μαζί με την εργολαβία προσπαθούν να επιβάλλουν τον έλεγχο, τις μειωμένες μερίδες και την κάρτα σίτισης, ως την νέα κανονικότητα.

Στη λέσχη του ΑΠΘ τρώγαμε, τρώμε και θα τρώμε όλα τα άτομα που θέλουν και το έχουν ανάγκη.

Αν η διοίκηση & η εργολαβία θέλει να κλείνει τα ρόλα και να αφήνει εκατοντάδες φοιτητές/τριες χωρίς φαγητό εμείς θα βρισκόμαστε εκεί να ανοίγουμε τα ρολά.

Αν η διοίκηση & η εργολαβία θέλει να έχει τους εργαζόμενους στις χειρότερες συνθήκες και να τους απολύει θα είμαστε στο πλάι των εργαζομένων.

Αν η διοίκηση & η εργολαβία θέλει να ελέγχει πάσα και κάρτες σίτισης, θα βρισκόμαστε εκεί για να σπάμε τον έλεγχο.

Αν η διοίκηση & η εργολαβία θέλει να μειώνει τις μερίδες, την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού θα είμαστε εκεί πέρα για να διεκδικούμε.

Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία, αλλά για ταξική αλληλεγγύη & κοινωνική αυτοοργάνωση

Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους.

Να περάσουμε στην αντεπίθεση

Ελευθεριακό σχήμα φιλοσοφικής


Συγκέντρωση ενάντια στην κάρτα σίτισης και την εργολαβία στη λέσχη

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπάρχει καθημερινά πρόβλημα στη λειτουργία της λέσχης του ΑΠΘ με τα ρολά να ανεβο-κατεβαίνουν συνεχώς.. Η εργολαβία και η διοίκηση της λέσχης έχουν αποφασίσει πως θα πολεμήσουν μέχρι και για την τελευταία σταγόνα κέρδους πάνω στις πλάτες μας, με ένα κακοστημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Κύριο μοχλό αποτελεί η λεγόμενη "κάρτα σίτισης", μέσω της οποίας προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήξεις στις σχέσεις φοιτητ(ρι)ών-εργαζομένων και να αρχίσουν να κάνουν διαλογή των σιτιζόμενων. Εδώ και τόσες μέρες η διοίκηση και η εργολαβία έρχονται συνεχώς σε αντιφάσεις, απολύουν εργαζομένους που δουλεύουν κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες, μειώνουν δραματικά τις μερίδες και προσπαθούν να επιβάλουν τον μόνιμο έλεγχο στις εισόδους.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η υπολειτουργία της λέσχης με ελάχιστους εξυπηρετούμενους και τους/ις φοιτητ(ρι)ες στα πόστα των εργαζομένων, μοιράζοντας φαγητό και συμμαζεύοντας τα πιάτα..

Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στη διοίκηση της λέσχης και στον εργολάβο πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί έλεγχος στην λέσχη του ΑΠΘ. Οι μειωμένες μερίδες δεν πρόκειται να συνεχιστούν για καιρό χωρίς να βρεθούν απέναντι σε εκατοντάδες σιτιζόμενους.

Η λέσχη του ΑΠΘ θα είναι ανοιχτή σε όλη την κοινωνία με αξιοπρεπείς και πολλές μερίδες. Όπως είπε η διευθύντρια της λέσχης σε παρέμβαση φοιτητ(ρι)ών "λεφτά υπάρχουν, κάρτες δεν υπάρχουν" κι ούτε πρόκειται..

Συγκέντρωση Παρασκευή 5/5 στις 12:00 στην λέσχη του ΑΠΘ

Αναρχική Συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere