Παρασκευή 5 Μαίου 2023 στις 18.00

Συγκέντρωση - πορεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ
Παρασκευή 5 Μάη
18:00 στο Θόλο

Στις 21 Σεπτέμβρη του 18 δολοφονείται η Zackie Oh/Ζακ. Ήταν μία από μας, περήφανη τσούλα και αδερφή, ανοιχτά οροθετικός, drag queen, αντιφασίστρια ,εργαζόμενη και queer. Μέσα από το δημόσιο λόγο και την ύπαρξη του, κατάφερε να δώσει φωνή σε πολλές από εμάς καθώς και να συγκρουστεί με το ίδιο το σύστημα της πατριαρχίας και του καπιταλισμού, το οποίο εν τέλει τον δολοφόνησε.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης οι τέσσερις αστυνομικοί κρίθηκαν αθώοι και για τον μεσίτη Αθ. Χορταριά οι ανώτατοι δικαστικοί άρχοντες της χώρας συμφώνησαν να μην εκτίσει την ποινή των δέκα χρόνων που του έχει επιβληθεί, αλλά να ζει ελεύθερος σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, περιμένοντας το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό το οποίο αναβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 για τον Δεκέμβρη του 2023.

Απέναντι στη cisτημική βία και την μαζική απάθεια και συνενοχή εμείς απαντάμε πως δεν θα ανεχτούμε άλλη νεκρή αδερφή. Στο δρόμο για το σπίτι, τη δουλειά και οπουδήποτε δε θέλουμε να είμαστε γενναία, αλλά ελεύθερα. Η ηθική σας στάζει αίμα και απέναντί της θα βρίσκετε πάντα την οργή μας.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ
ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ
ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΜΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Περιγραφή εικόνας : σε φούξια φόντο, φωτογραφία της Ζάκι με θαμπό κείμενο από πάνω ''ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ, ΜΠATΣΟI ΚΑΙ ΑΦΕNTIKA KANAN ΔΟΛΟΦONIA. NO ZACKIE NO PEACE, ΓΚAZAΚΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟLICΕ''. Στο πάνω μέρος της εικόνας, το κείμενο ''ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ
Παρασκευή 5 Μάη
18:00 στο Θόλο''.

πηγή : https://www.facebook.com/story.php?story_fbid…