Πέμπτη 11 Μαίου 2023 στις 19.00

Συνάντηση Ενημέρωσης για την Προστασία του Δικαιώματος στη Στέγη

από Πρωτοβουλία Ενάντια στους Πλειστηριασμούς από τα Δυτικά

Στην Ελλάδα της ακρίβειας, της εξαθλίωσης και του gentrification γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες βίαιων εξώσεων οικογενειών από τα σπίτια τους. Το πιο πρόσφατο περιστατικό των προηγούμενων ημέρων με έναν ηλικιωμένο να ξεριζώνεται από το σπίτι του και να μένει στο δρόμο, δεν είναι το πρώτο αλλά ούτε και το τελευταίο που θα δούμε, αφού οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται κανονικά και θα συνεχιστούν άσχετα αν στο όνομα της ψηφοθηρίας μερικές πολιτικές ατζέντες υπόσχονται τη διακοπή τους.

Μόνο την επόμενη εβδομάδα εκκρεμούν 630 πλειστηριασμοί που θα πετάξουν οικογένειες από τα σπίτια τους για να ταϊστούν τα funds και οι εισπρακτικές τους.

Για εμάς ο τρόπος εξασφάλισης του δικαιώματος στη στέγη γίνεται από τη βάση με αλληλεγγύη, κινητοποιήσεις, δράσεις και διεκδικήσεις στο δρόμο. Σε συνεργασία με την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Πέμπτη 11/5 στις 7:00 μμ στο Παράταιρο (Αγίου Γεωργίου 30, Κορυδαλλός) προκειμένου να ενημερωθεί η γειτονιά για τους τρόπους υπεράσπισης του δικαιώματος μας στη στέγαση.

Email: noauexctionsgr@gmail.cexom

Ενημέρωση: https://noauctionsgr.blogspot.com/

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90914/