Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 στις 19.00

Ανοιχτή συνέλευση κύκλων αυτομόρφωσης

ΚΥΡIAKH 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΥΚΛOI ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Ώρα 19.00

Οι Κύκλοι Αυτομόρφωσης ξεκίνησαν ως μια διαρκής και ενδελεχής διαδικασία προς την κριτική σκέψη και την αποτελεσματική διαχείριση της γνώσης. Μας ενδιαφέρει η αναίρεση της αυθεντίας και η κατάργηση της εξουσίας των ειδικών. Προτείναμε την αυτομόρφωση ως διαδραστική συμμετοχή όλων στη διεργασία της γνώσης.

Οι συναντήσεις των Κύκλων είναι η εφαρμογή αυτού του πλαισίου στην Ιστορία, τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, τη Γλωσσολογία, την Ψυχολογία, αλλά και σε κάθε επιμέρους πτυχή της γνώσης που θα προκύψει ως επιθυμία και αντικείμενο έρευνας και μελέτης από όλους τους συμμετέχοντες.

Τώρα που το ρήγμα έγινε:

Η ίδια η κοινωνία έχει θέσει το αίτημα του επαναπροσδιορισμού της. Οι έτοιμες λύσεις, οι γνωστές απαντήσεις, οι δεδομένες προοπτικές έχουν πλέον εξαντληθεί.

Ήρθε η ώρα να ορίσουμε τις έννοιες, τη γλώσσα, το συλλογισμό εκ νέου, δίνοντας το περιεχόμενο που αντιστοιχεί στο αμεσοδημοκρατικό πλαίσιο, έξω και ενάντια στο υπάρχον.

Καλούμε τον καθένα και τη καθεμία να συμμετάσχει με ενεργητικό τρόπο είτε είναι διανοούμενος, είτε τεχνίτης, είτε κάτοχος πληροφορίας, είτε διψασμένος για έρευνα και γνώση.

Άμεσος στόχος είναι να συγκροτηθεί ένας πόλος προβληματισμού και πράξης, μία συλλογική προσπάθεια προς την άμεση δημοκρατία της γνώσης.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...