Παρασκευή 19 Μαίου 2023 στις 20.00

Επίθεση φασιστών στο Ν. Ηράκλειο - Κάλεσμα σε συγκέντρωση/μικροφωνική

Επίθεση φασιστών στο Ν. Ηράκλειο - Κάλεσμα σε συγκέντρωση/μικροφωνική

από Αντιφασίστες/ριες Ν. Ηρακλείου - Ν. Ιωνίας

Ούτε σεξισμός, ούτε εθνικισμός ούτε άλλες μαλακίες, σφαγεία δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι πλατείες

Μετά από καιρό απουσίας από το δημόσιο χώρο βλέπουμε στη γειτονιά του Ηρακλείου την επανεμφάνιση των φασιστών. Αρχικά εμφανίστηκαν διάφορα εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα στους τοίχους της περιοχής καθώς και ναζιστικά σύμβολα, ενώ σε δεύτερο χρόνο εμφανίστηκαν ομάδες φασιστών να σβήνουν αντιφασιστικά συνθήματα είτε σε μεμονωμένες παρέες είτε με τη μορφή οργανωμένης πορείας. Στα παραπάνω απαντήσαμε, διεκδικώντας το χώρο της γειτονιάς, με αντιφασιστικά συνθήματα και πανό και αποκορύφωμα τις αντιφασιστικές πορείες των τελευταίων εβδομάδων.

Στο τέλος της πορείας του Σαββάτου στις 06/05, και όταν ο κόσμος είχε πλέον αποχωρήσει από την πλατεία Ηρακλείου, εμφανίστηκε ομάδα 5-6 φασιστών όπου επιτέθηκαν σε μεμονωμένα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία και μαχαίρωσαν έναν 16χρονο μαθητή.

Γνωρίζουμε πως ανέκαθεν στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, τόσο πριν την επίσημη εμφάνιση της Χρυσής Αυγής όσο και μετά τη διάλυσή της, υπάρχουν συγκροτημένοι πυρήνες εθνικιστών που κατά καιρούς εμφανίζονται και διεκδικούν το δημόσιο χώρο. Γνωρίζουμε εξίσου πως το ζήτημα αυτό δεν θα επιλυθεί μέσα σε δικαστικές αίθουσες και με θεσμικά μέσα, όπως άλλωστε φαίνεται και το τελευταίο διάστημα. Γιατί παρά την δικαστική καταδίκη της χρυσής αυγής διάφορα υπολείμματα αυτής ή άλλες φασιστικές ομάδες συνεχίζουν να εμφανίζονται ανά διαστήματα στις γειτονίες μας προσπαθώντας να οργανωθούν εκ νέου και να υπάρξουν στο δημόσιο λόγο και χώρο.

Γι αυτό ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά και να μην αφήσουμε ούτε τον ελάχιστο χώρο της γειτονιάς μας στους φασίστες. Μέσα από τη δημιουργία των δικών μας κοινοτήτων αγώνα, με την όξυνση των αντιφασιστικών μας αντανακλαστικών να στείλουμε τους φασίστες εκεί που ανήκουν. Πίσω στις τρύπες τους! Γιατί μόνο μέσα από τους δικούς μας αδιαμεσολάβητους αγώνες και κινήσεις μπορούμε να αποκλείσουμε τους φασίστες από τις γειτονιές μας. Είτε αυτό αφορά τα πάρκα και τις πλατείες μας είτε τα σχολεία και τους χώρους εργασίας μας. Η δική μας απάντηση θα δοθεί στο δρόμο.

Συγκέντρωση/Μικροφωνκή στο σταθμό του Νέου Ηρακλείου, την Παρασκευή 19/5 στις 8μμ

Ούτε στο Ηράκλειο ούτε πουθενά, τσακίζουμε φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Αντιφασίστες/ριες Ν. Ηρακλείου - Ν. Ιωνίας

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625275/