Πέμπτη 25 Μαίου 2023 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και στήριξης

Καλούμε σε συγκέντρωση στήριξης και αλληλεγγύης, στα δικαστήρια Ηρακλείου Πέμπτη 25/05/2023 και ώρα 9:00πμ, όπου έχει οριστεί η δίκη των 6 συντρόφων/φισσαs για την υπόθεση, που αφορά τα γεγονότα της 24ης/10/2018 στο πάρκο Γεωργιάδη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ-ΕΣ-Α

https://athens.indymedia.org/post/1603631/

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Μαΐου 02h


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ηρακλείου

από Πρωτοβουλία Ηρακλείου για ένα Αυτοοργανωμένο Pride

Ημέρα/Ώρα: 25/05/2023 στις 09:00

Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης / Δικαστήρια Ηρακλείου

Τα πάρκα είναι για να σουλατσάρουμε ελεύθερα, όχι για τη μόστρα Οι δημόσιοι χώροι αποτελούσαν από πάντα για τις κοινότητες των καταπιεσμένων ένα σημείο συνάντησης, αποσυμπίεσης και ελευθερίας μακρυά από τις επικριτικές ματιές των νοικοκυρεμένων και τη διασκέδαση σε ασφυκτικά καταναλωτικά πλαίσια. Κάτω από τη σκιά των δέντρων, πάνω στα παγκάκια, πίσω από τους θάμνους ετερόκλητοι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους και μοιράζονται την απέχθειά τους για το τρίπτυχο της εξαντλητικής εργασίας, της παθητικοποίησης και της κατανάλωσης.

Παρατημένοι και σκοτεινοί, οι ίδιοι χώροι παίρνουν νέα ζωή όταν όσα μοιράζονται στιγμές από τη καθημερινότητά τους μέσα σε αυτούς τους οικειοποιούνται, μεταμορφώνοντάς τους σε πεδίο συζήτησης και ζύμωσης, εμπλουτίζοντάς τους με πολιτιστικές εκδηλώσεις και ανοιχτά δρώμενα, ακόμη και χρησιμοποιώντας τους ως βάσεις για την οργάνωση των αγώνων τους. Δεν είναι παράξενο, επομένως, που οι ίδιοι χώροι είναι ένα αγκάθι στο πλευρό της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία θέλει να ορίζει αυστηρά τους τρόπους που είναι αποδεκτό κανείς να κινείται, να φέρεται και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του. Πόσο μάλλον όταν την ανάγκη αυτή για επιτήρηση έρχεται να δικαιολογήσει η διαφύλαξη της αισθητικής και της ασφάλειας των τουριστών, στο βαθμό που η συνεισφορά τους στην τοπική οικονομία είναι κρίσιμη - κι επομένως, απαραίτητη και η ανάπλαση αυτών των χώρων στα δικά τους μέτρα. Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή του Πάρκου Γεωργιάδη, το οποίο για πολλά χρόνια ήταν μια πνοή "φρέσκου αέρα" σε μια πόλη-τουριστοπαγίδα όπως το Ηράκλειο, τόσο από την άποψη του πρασίνου όσο και λόγω της πλήρους αποσύνδεσής του από τις πιο κιτς εκφάνσεις της καταναλωτικής κουλτούρας και βλαχομπαρόκ κυρίλας. Αναπόφευκτα, λοιπόν, τα πλάνα για τον "εξωραϊσμό" του πάρκου στράφηκαν προς αυτές ακριβώς τις κατευθύνσεις: αναψυκτήριο, κόψιμο της ψηλής βλάστησης, γκαζόν και παρτέρια, ώρες λειτουργίας, κάμερες και φύλακες. Ρητώς μάλιστα απαγορεύονται τα "γκέι πράιντ" ως εκδήλωση ασύμβατη με τον χαρακτήρα του πάρκου, υπενθυμίζοντάς μας ποια ακριβώς είναι η θέση των κουήρ υποκειμένων στην επαρχία.

Η αυταρχική αυτή κίνηση θέσπισης ενός ακραία περιοριστικού κανονισμού, κόντρα στις ανάγκες των ίδιων των θαμώνων του πάρκου δε θα μπορούσε φυσικά να περάσει αδιαμαρτύρητα. Μετά από εκτενείς αγωνιστικές απόπειρες για να κρατηθεί το πάρκο ως ένα καταφύγιο για τις εκτοπισμένες ομάδες, η ένταση κλιμακώθηκε τελικά στις 24/10/18, όταν ομάδα των ΜΑΤ επιτέθηκε σε πλήθος διαμαρτυρόμενου κόσμου που βρισκόταν εκεί για να αποτρέψει την πραγματοποίηση των "έργων" στο πάρκο. Σε αργότερο χρόνο, 6 άτομα κατηγορούνται τελικά για την συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία και διώκονται για αυτή, με την δικάσιμο να βρίσκεται τώρα στις 25/05/23. Για εμάς, η διεκδίκηση της ορατότητάς μας στο δρόμο και στις πλατείες σε μια φοβική κοινωνία είναι αυτονόητη. Ο εξευγενισμός των δημόσιων χώρων, με στόχο των εγκλωβισμό μας στα σπίτια μας και σε "εναλλακτικά" μαγαζιά, όχι μόνο αποκλείει τα πιο οικονομικά αδύναμα από εμάς, αλλά μας φυλακίζει όλα στην εσωστρέφεια. Πράγμα πολύ βολικό για όσους μας θέλουν περιορισμένα είτε στα σπίτια μας είτε πίσω από θεσμικές βιτρίνες. Ωστόσο, η ίδια μας η ύπαρξη σε ανοιχτούς χώρους αποτελεί μια - δυσάρεστη για αυτούς - υπενθύμιση ότι τα κουήρια είμαστε πολιτικά υποκείμενα με δικό μας λόγο και διεκδικήσεις, αντιστεκόμενα στα καπιταλιστικά και πατριαρχικά πρότυπα. Ο αγώνας μας για την επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων είναι επομένως επιτακτικός όταν ο ίδιος ο δήμος επιτίθεται σε κάθε απόπειρα εύρεσης ανοιχτών πεδίων έκφρασης για τις καταπιεσμένες ομάδες, εξωθώντας τες μακριά από το κέντρο και επομένως έξω από το οπτικό πεδίο της τοπικής κοινωνίας. Το συλλογικό μας βίωμα στην διεκδίκηση του δημόσιου χώρου χρησιμοποιώντας θεσμικά μέσα, μας έχει δείξει από πρώτο χέρι την ομοφοβικότητα του δημοτικού συμβουλίου, τις πελατειακές σχέσεις, αναβολές και υπεκφυγές, και τελικά παραχώρηση των χώρων "κάτω από το τραπέζι".

Αναλογιζόμενα τα παραπάνω, βρισκόμαστε στο πλευρό κάθε διωκόμενου ατόμου που κατηγορείται για τον δίκαιο αγώνα ενάντια στον σφετερισμό των δημόσιων χώρων, στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της τουριστικής βιομηχανίας.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους και στη διωκόμενη έξω από το δικαστικό μέγαρο στις 25/05/23 στις 09:00.

ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΓΚΕΙ ΤΡΑΝΣ ΛΕΣΒΙΕΣ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΟΡΤΕΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91051/


1 2 3

Κάλεσμα στήριξης της Συγκέντρωσης αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ηρακλείου

Συμμετέχουμε-συμπράτουμε με την συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ηρακλείου Πέμπτη 25/05/2023 και ώρα 9:00πμ, όπου έχει οριστεί η δίκη των 6 συντρόφων/φισσαs για την υπόθεση, που αφορά τα συγκρουσιακά γεγονότα της 24ης/10/2018 στο πάρκο Γεωργιάδη.

Γιατί... η απελευθέρωση χώρων (έστω και προσωρινά), και η υπεράσπιση τους απο την αναμενώμενη καταστολή (το να... διώχνεις τους δημοτικούς υπεύθυνους,τους εργολάβους τους και τους μπάτσους από τους χώρους που απελευθερώνεις) , πέρα απο δίκαιη, είναι και αναγκαία , αν θέλουμε να δημιουργούμε διαφορετικές δύνατοτητες ζωής.

Και...η συλλογική απελευθέρωση ανθρώπων απο τον εχθρό, αποτελεί την έκφραση στην πραγματική ζωή, κάποιων από αυτες τις δυνατότητες....

<<Η αλληλεγγύη βρίσκεται στην πράξη. Δράση που βυθίζει τις ρίζες της στο δικό της αγώνα που διεξάγεται με συνέπεια και περηφάνια, ειδικά σε περιόδους που μπορεί να είναι επικίνδυνο ακόμη και να εκφράσει κανείς τις ιδέες του δημόσια. Ένα αγώνα που εκφράζει την αλληλεγγύη με τη χαρά του παιχνίδιου της ζωής που πάνω απ' όλα μας κάνει να απελευθερωθούμε, καταστρέφει την αποξένωση, την εκμετάλλευση, την ψυχική φτώχεια, ανοίγοντας άπειρους χώρους αφιερωμένους στον πειραματισμό και τη συνεχή δραστηριότητα του νου και του σώματος των ανθρώπων.

Ένα αγώνα που δεν συνδέεται συγκεκριμένα με την καταστολή που έπληξε τους συντρόφους μας, αλλά που συνεχίζει να εξελίσσεται και να αυξάνει την κοινωνική ένταση, σε σημείο να την κάνει να εκραγεί .Ένα αγώνα που αποτελεί σημείο αναφοράς και ερέθισμα για τους φυλακισμένους/διωκώμενους συντρόφους που με τη σειρά τους αποτελούν σημείο αναφοράς του. Η αλληλεγγύη είναι αυτό που καταστρέφει όλους τους τοίχους, εκφράζοντας αγάπη και οργή ταυτόχρονα με την εξέγερση του καθενός, στον αγώνα ενάντια στο Κεφάλαιο και το Κράτος.>>

<<Αντιλαμβανόμενοι την αλληλεγγύη ως έναν τρόπο να είμαστε συνένοχοι, να απολαμβάνουμε αμοιβαία ευχαρίστηση και σε καμία περίπτωση καθήκον, θυσία για τον «καλό και ιερό σκοπό», γιατί είναι η δική μας υπόθεση, δηλαδή ο εαυτός μας.>>

Κάποιοι Άφυλλοι Απελευθερωτές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91062/