Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 στις 19.00

50 τεύχη Αντιφασιστική Φρουρά πολιτικό περιοδικό & αριστερά στην εποχή της κρίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 τευχών του περιοδικού Αντιφασιστική Φρουρά, η ΟΡΜΑ διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, τον Μάιο και τον Ιούνιο, σε τοπικά στέκια και βιβλιοπωλεία σε διάφορες γειτονιές (Beaver Cooperativa στον Κεραμεικό, Literature House στην Κυψέλη, Fata Libelli στον Πειραιά, Ιδιώνυμο στον Κορυδαλλό και θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο και άλλα σημεία). Στις συζητήσεις θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι: Ανζελίκ Κουρούνη (Σκηνοθέτρια - Δημοσιογράφος), Νίκος Πελεκούδας (Μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - εργαζόμενος καθηγητής σε φροντιστήρια), Αντώνης Νταλακογεώργος (Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ), Σταύρος Βαλσαμής (Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού με τον συνδυασμό «Ανυπότακτος Κορυδαλλός»), Δημήτρης Σαγιάννης (Σπουδαστής Δραματικής Σχολής Πειραϊκού Συνδέσμου - συμμετέχων στην κατάληψη Τσίλλερ). Όλες οι συζητήσεις θα πλαισιωθούν και από άλλους αγωνιστές του ταξικού κινήματος που θα συνεισφέρουν με την άποψη και την εμπειρία τους.

Θέλουμε να πάμε στους κοινωνικούς χώρους και στις γειτονιές όπου δραστηριοποιείται τοπικά ένα κομμάτι της κοινωνίας και να συζητήσουμε με δημιουργικό τρόπο, τόσο για την αξία και τον ρόλο του πολιτικού εντύπου σήμερα, όσο και για την Αριστερά στην εποχή της κρίσης του καπιταλισμού.

Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο που αναζητά τρόπους σύνδεσης της θεωρίας με την πολιτική δράση του κινήματος και να ενισχύσουμε την τάση αυτή. Μέσα από τα βιβλιοπωλεία και τα στέκια δημιουργείται ένα δίκτυο ανθρώπων που εμπνέονται και συμμετέχουν σε διαδικασίες επεξεργασίας πολιτικών ιδεών, αλλά και τοπικών και κεντρικών αγώνων. Οι συγκεκριμένοι χώροι προσφέρονται για την τροφοδότηση ριζοσπαστικών πολιτικών αντιλήψεων και την γνωριμία ενός κοινού με την πολιτική. Η κομμουνιστική αριστερά είναι που έχει μια σύγχρονη και ρεαλιστική στρατηγική επαναστατικής αλλαγής της κοινωνίας και της απελευθέρωσης των εργαζομένων και των καταπιεσμένων από την ταξική καταπίεση και το καπιταλιστικό κέρδος..

Είναι ευκαιρία να πραγματοποιηθούν γόνιμες συζητήσεις πέρα από μία στείρα εκλογολαγνεία και αναζήτησης της ψήφου, σε μια περίοδο πολιτικά έντονη και πυκνή, πώς συλλογικοποιείται η ταξική πάλη, πώς συνδέονται οι οι κεντρικές και επιμέρους μάχες του κινήματος ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, πώς αναπτύχθηκαν οι αγώνες από τους εργαζόμενους στις τέχνες ως το έγκλημα στα Τέμπη και τις εκλογές. Και τελικά ποια με ποιόν τρόπο είναι δυνατή η ανατροπή του καπιταλισμού.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με ένα εύρος καλεσμένων ομιλητών συνεισφέροντας στη διαμόρφωση πολιτικής άποψης και ως ένας τρόπος συντροφικού πολιτικού διαλόγου με το υπόλοιπο κίνημα για τις σημερινές ανάγκες της εργατικής τάξης και τις ευκαιρίες για την ανατροπή του συστήματος που μας καταπιέζει.

Σας καλούμε όλες και όλους να έρθετε μαζί μας να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα για το ταξικό κίνημα, φέρνοντας στο προσκήνιο τη επανάσταση και το σοσιαλισμό!

  • Ξεκινάμε την Πέμπτη 4 Μαϊου (7μμ) στο Beaver Cooperativa στον Κεραμεικό (Μεγάλου Βασιλείου 46), όπου θα μιλήσουν οι: Μαρίνα Λύρα (Αντιφασιστική Φρουρά), Ανζελίκ Κουρούνη (Σκηνοθέτρια - Δημοσιογράφος).
  • Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 12 Μαϊου (7μμ) στο Literature House στην Κυψέλη (Δροσοπούλου 67), όπου θα μιλήσουν οι: Νίκος Κουρουπάς (Αντιφασιστική Φρουρά), Νίκος Πελεκούδας (Μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - εργαζόμενος καθηγητής σε φροντιστήρια).
  • Στον Πειραιά τη εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 25 Μαϊου (7μμ) στο Fata Libelli (Πραξιτέλους 161) και θα μιλήσουν οι: Γιώργος Γιαννουλέας (Αντιφασιστική Φρουρά), Δημήτρης Σαγιάννης (Σπουδαστής Δραματικής Σχολής Πειραϊκού Συνδέσμου και συμμετέχων στην κατάληψη Τσίλλερ), Αντώνης Νταλακογεώργος (Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ).
  • Ο πρώτος κύκλος κλείνει την Πέμπτη 1 Ιουνίου (7μμ) στο Ιδιώνυμο στον Κορυδαλλό (Κοραή 11) με ομιλητές: Γιάννης Μιχάλαρος (Αντιφασιστική Φρουρά), Σταύρος Βαλσαμής (Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού με τον συνδυασμό «Ανυπότακτος Κορυδαλλός»).

Πληροφορίες: https://ormantifa.org/50-teychi-antifasistiki…