Παρασκευή 26 Μαίου 2023 στις 20.00

Συλλογική Κουζίνα

Πριν από μερικές Κυριακές, οι συλλογικότητες Οδυσσεβαχ και Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Αλιμούρα συνδιοργανώσαμε μια γιορτή αλληλεγγύης έξω από το προσφυγικό camp του Κατσικά. Μπροστά από το τρίμετρο γκρι τείχος, πρόσφυγες και ντόπιοι γεμίσαμε τον τόπο χρώματα. Φάγαμε όλοι μαζί, χορέψαμε με μουσικές από όλες τις κουλτούρες, παίξαμε μπάλα (με τη βοήθεια του Απείθαρχου), πασαλειφτήκαμε με μπογιές και φουσκώσαμε πολύχρωμα μπαλόνια με τα παιδιά του camp. Δημιουργούμε λίγο λίγο, φορά με τη φορά, δίκτυα ισχυρών συνδέσεων.

Και έχουμε πρόθεση να ξαναπάμε. Για να γίνονται, ωστόσο, τέτοιες παρεμβάσεις και μάλιστα με αυξανόμενη συχνότητα, όλοι ξέρουμε πως χρειάζονται πόροι. Κι επειδή δεν έχουμε χορηγούς ή κρατικές επιδοτήσεις, αλλά μόνο ο ένας την άλλη, αυτή την Παρασκευή, τρώμε και πίνουμε όλοι μαζί για την κάλυψη των εξόδων της παρέμβασης που πραγματοποιήσαμε!

Φέρτε φαγάκι αν θέλετε ή απλά την παρέα σας 🌻 Αν κάποιος-α θέλει, μπορεί να φέρει μουσικό όργανο (ή και μόνο τη φωνή του) για να γίνει η βραδιά πιο όμορφη 🪕