Κυριακή 28 Μαίου 2023 στις 12.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη

"Τη στιγμή που οι δολοφόνοι με τις γραβάτες κομπάζουν για τα κατορθώματα τους, η εκδικητική αντιμετώπιση που δέχομαι εγώ ας γίνει αφορμή για έναν αγώνα που θα υπενθυμίζει τη θεσμισμένη αδικία όλων αυτών των χρόνων: Τις προκλητικές απελευθερώσεις βιαστών επειδή ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον κυβερνητικών αξιωματούχων. Τους δολοφονημένους απ' την αστυνομία πιτσιρικάδες που οι δολοφόνοι τους δεν μπήκαν ούτε μια μέρα φυλακή για τα προσχήματα. Τους μετανάστες και πρόσφυγες που πνίγονται στα σύνορα της Ευρώπης φρούριο με τα συστηματικά pushbacks. Την ολοκληρωτική καταστροφή ολόκληρων οικοσυστημάτων, όπως στη Βόρεια Εύβοια. Τους δολοφονημένους ηλικιωμένους απ' τη διάλυση του συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας. Τις χαμένες παιδικές ηλικίες επειδή μια αυταρχική κυβέρνηση προτίμησε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από την ενίσχυση του συστήματος υγείας."

Γ. Μιχαηλίδης,

έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού

Την Παρασκευή 12.5 ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκινάει εκ νέου απεργία πείνας βρισκόμενος έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού. Πέρυσι, περίπου την ίδια εποχή είχε πραγματοποιήσει την 1η απεργία πείνας ζητώντας την αποφυλάκισή του, αφού είχε εκπληρώσει τους τυπικούς όρους που απαιτούνταν. Το δικαστικό συμβούλιο Άμφισσας απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης με μία αόριστη επιχειρηματολογία σύμφωνα με την οποία δεν εκπληρώνονταν οι "ουσιαστικές προϋποθέσεις" αποφυλάκισης, δηλαδή ότι υπάρχει ο κίνδυνος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Ο ίδιος, λοιπόν, αναγκάζεται για 2η φορά να υποβληθεί σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση, διότι το κράτος και οι μηχανισμοί του, του φέρονται εκδικητικά λόγω της ιδεολογίας του και της αμετανόητης στάσης που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια.

Γνωρίζουμε καλά ότι ο ρόλος της αστικής δικαιοσύνης είναι να ευνοεί την κυρίαρχη τάξη και να δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες πάνω στις οποίες μπορεί να πραγματοποιηθεί αρμονικά η αναπαραγωγή των παραγωγικών-εξουσιαστικών σχέσεων, η συσσώρευση του κεφαλαίου ως αποτέλεσμα αυτών και η αναπαραγωγή του ίδιου του κράτους. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος έχει μεγαλύτερο συμφέρον να φυλακίσει αυτούς που αμφισβητούν την ύπαρξή του. Αυτούς που αμφισβητούν αυτό το σάπιο σύστημα και παλεύουν να το αλλάξουν ριζικά. Και όχι απλά να τους φυλακίσει αλλά επιπλέον να αποπολιτικοποιήσει την δράση τους και να τους ονομάσει εγκληματίες, αντικοινωνικους κλπ. Και την ίδια στιγμή μπορεί να αποφυλακίζει παιδοβιαστές, να κλείνει τα μάτια σε τεράστια οικονομικά σκάνδαλα, σε κυκλώματα trafficking με θύματα ακόμη και ανήλικα παιδιά, να αφήνει ατιμώρητους μπάτσους δολοφόνους γιατί ακριβώς όλη η ιδεολογία και οι αξίες που κρύβονται πίσω από αυτά τα εγκλήματα είναι συνυφασμένα με το καπιταλιστικό σύστημα και αν το κράτος τα αμφισβητήσει, θα αμφισβητεί στην ουσία τους θεμέλιους λίθους πάνω στο οποίο είναι χτισμένο.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και με την ψήφιση του νέου σωφρονιστικού κώδικα, ο οποίος πρακτικά παρέχει ένα πλουσιότερο νομικό οπλοστάσιο στο κράτος για να τιμωρεί όσους είναι ενάντια του και όσους διαταράσσουν την δήθεν ομαλή λειτουργία του ή αλλιώς την "κανονικότητα". Μια κανονικότητα, η οποία απαιτεί την κοινωνική ειρήνη μεταξύ των εκμεταλλευτών και των εκμεταλλευόμενων και ορίζει το κράτος ως τον διαμεσολαβητή αυτών των ταξικών συγκρούσεων, έτσι ώστε να λύνονται με όσο το δυνατόν πιο αναίμακτο τρόπο για να μην δημιουργηθούν συνθήκες "χάους" μέσα στις οποίες είναι αδύνατη η εύρυθμη λειτουργία του.

Επιπλέον μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο (αν και γνωρίζουμε πάνω-κάτω το αποτέλεσμα) να πούμε ότι δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τον ρόλο και την συνέχεια που έχει το κράτος και το κεφάλαιο και ως εκ τούτου γνωρίζουμε ότι όποιος και να ήταν ο διαχειριστής αυτού οι αναρχικοί/ές αγωνιστές/ιες την ίδια μοίρα θα είχαν να αντιμετωπίσουν. Ο αγώνας των φυλακισμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής οφείλει να ενσωματωθεί στους αγώνες που δίνουμε εμείς από έξω και όλοι/ες μαζί να αγωνιστούμε για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

κάλεσμα : Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη


1 2 3 4 5

Για άλλη μια φορά ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης αναγκάζεται να βάλει το σώμα του ανάχωμα στην εκδικητικότητα του κράτους και των δικαστικών μηχανισμών του. Παρόλο που έχει εκτίσει σχεδόν 10 χρόνια εγκλεισμού στα ελληνικά κολαστήρια και δικαιούται σύμφωνα με τους νόμους του αστικού κράτους αναστολή ποινής εδώ και περισσότερο από 1 χρόνο, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα συνεχιζόμενο εμπαιγμό από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια. Συγκεκριμένα, τού αρνούνται επανειλήμμενα τόσο την ελευθερία του όσο και τις εκπαιδευτικές και τακτικές άδειες που επίσης δικαιούται με την δικαιολογία ότι είναι "επικίνδυνος για τέλεση νέων αδικημάτων". Βλέπουμε για άλλη μια φορά το καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλεται απέναντι στους πολιτικούς και τους απείθαρχους κρατουμένους φυλακίζοντας τους "προληπτικά" επ' αόριστον.

Από τις 12/05 ο σύντροφος, μετά την περσινή μεγάλη απεργία πείνας, βρίσκεται ξανά σε απεργία πείνας σε έναν αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Κυριακή 28/05 στις 12:00, στον κινηματογραφό Ολύμπιον (Αριστοτέλους με Μητροπόλεως).

ΒΕΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ...

κάλεσμα : Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών.


1 2 3 4 5

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/5 12:00, ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Νίκη στην απεργία πείνας του Γιάννη Μιχαηλίδη

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στις ελληνικές φυλακές από το 2013. Έκτοτε δεν έχει πάψει να τιμωρείται από το κράτος "δικαίου", για την πολιτική του ταυτότητα και τον αγώνα του ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό. Από τον Δεκέμβριο του 2021, έχει συμπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την υφ' όρον αποφυλάκιση του, έχοντας εκτίσει και την ποινή για την απόπειρα απόδρασης του το 2019, ύστερα από τη στέρηση των εκπαιδευτικών και τακτικών αδειών του και του κινδύνου για μεταγωγή σε κλειστή φυλακή.

Έκτοτε αιτείται το δικαίωμα στην ελευθερία του, ένα δικαίωμα που θεωρητικά προασπίζεται ακόμα και η ίδια η αστική δικαιοσύνη. Παρ' όλα αυτά, στις 22/02/22 το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας εκδίδει απορριπτικό βούλευμα για το αίτημα της υφ' όρον απόλυσης του, αποφασίζοντας πως δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ο Γιάννης ξεκινάει απεργία πείνας η οποία θα σταματήσει στις 29/7/22 με διάρκεια 68 μέρες, φτάνοντας πάρα πολύ κοντά στο να χάσει τη ζωή του. Η έκβαση της απεργίας πείνας ήταν αρνητική με όλες τις αιτήσεις του να λαμβάνουν απορριπτικές αποφάσεις. Ο Γιάννης σταμάτησε την απεργίας πείνας δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του. Μετά από έναν μακροχρόνιο και διαρκή εμπαιγμό του από την κρατική και δικαστική εξουσία, αποφασίζει για ακόμα μια φορά, να θέσει ως ανάχωμα το ίδιο του το σώμα και να ξεκινήσει απεργία πείνας στις 12/5/23, με αίτημα την αποφυλάκισή του.

Ο εμπαιγμός του Γιάννη ξεκινάει από τις υποσχέσεις που του δόθηκαν για ικανοποίηση του αιτήματος του για τη λήξη της προηγούμενης απεργίας πείνας λίγους μήνες πριν από ανώτατο δικαστικό και φτάνει στην μεταγωγή του στον Κορυδαλλό πριν από λίγες ημέρες για εκπαιδευτικούς λόγους. Ο Γιάννης διεκδικούσε την μεταγωγή του στον κορυδαλλό για πάνω από 3 χρόνια όμως αυτή ήρθε μόνο τώρα που ανακοίνωσε σε κοντινούς του ανθρωπους ότι είχε αποφασίσει να ξεκινήσει απεργια πείνας ξανά. Συμπληρωματικά, μετά την μεταγωγή του από το Μαλανδρινό έλαβε απορριπτική απάντηση σε εκπαιδευτική άδεια που αιτήθηκε με την φθηνή δικαιολογία ότι το χρονικό διάστημα από την μεταγωγή του ήταν μικρό. Με αυτή την αφορμή ο Γιάννης ξεκίνησε κατευθείαν την απεργία πείνας με αίτημα ξανά την υφ όρων αποφυλάκιση του.

Η ελευθερία του Γιάννη στερείται τελείως προσχηματικά, με την σαθρή δικαιολογία πως "Ο κρατούμενος, διατηρεί απόψεις που δικαιολογούν ληστείες τραπεζών" και ως εκ τούτου προκύπτει ο "κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων". Αυτό φυσικά δεν είναι άλλο παρά μία εκδικητική και τιμωρητική απόφαση που στηρίζεται τόσο στα πολιτικά φρονήματα του όσο και στην ανάγκη παραδειγματισμού των υπολοίπων αγωνιστών/ριών και στην υπενθύμιση οτι απέναντι σε κράτος και νόμο όχι απλά δεν είμαστε ίσοι και ίσες, αλλά ανήμποροι και ανήμπορες. Είναι σαφές, λοιπόν, πως ένας άνθρωπος, για μια ακόμα φορά κρίνεται με βάση όχι απτές αποδείξεις αλλά για το ιδεολογικό του υπόβαθρο. Δηλαδή, λίγο πολύ για το φρόνημα του, το οποίο και ποινικοποιείται. Ως εκ τούτου, τελεί πλέον σε ένα καθεστώς προληπτικής κράτησης.

Ο ίδιος, όπως και κάθε απεργός πείνας, εξ' ορισμού αφορμάται από μια συνθήκη επί της οποίας ασκεί μηδαμινό έλεγχο, μια συνθήκη κατά την οποία ένας οργανισμός καλείται να στραφεί ενάντια στην υπόσταση του, ως μοναδική πορεία ενεργής αντίστασης. Το μόνο ουσιαστικό μέσο που έχει ένας κρατούμενος ωστε να διεκδικήσει τα αυτονόητα, που εκδικητικά πολλές φορές του στερούνται από το κράτος και την "τυφλή" αυτή δικαιοσύνη. Ένας αγωνιστής λοιπόν, για άλλη μια φορά καλείται να αγγίξει τα όρια της ζωής του. Ένας απεργός πείνας, ένας άνθρωπος με όνομα και σαφή πολιτική ταυτότητα, και θέση με την πλευρά των καταπιεσμένων, που κατ' επανάληψη έχει δράσει και τοποθετηθεί με συνέπεια πάνω στις πράξεις του για άλλη μία φορά χαρακτηρίζεται στο πλαίσιο της κοινωνίας του θεάματος και της εξόντωσης χαρακτήρα.

Παράλληλα, η δικαιοσύνη, βραχίονας του ίδιου μηχανισμού, συγκεκριμένα ακόμα και το ίδιο το δικαστικό μόρφωμα την ίδια στιγμή εθελοτυφλεί. Σε διαφορετική σύνθεση του, το δικαστήριο της Λαμίας αποφασίζει για δεύτερη φορά, και παρά την προηγούμενη αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, την αποφυλάκιση του δολοφόνου του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Η ίδια δικαιοσύνη, σε συνέχεια των παραπάνω,αποφυλακίζει τον βιαστή Φιλιππίδη, τους δολοφόνους του Ζακ, Χορταριά και Δημόπουλο έχοντας παράλληλα αθωώσει και τους μπάτσους υπεύθυνους για τη σύλληψη και δολοφονία του. Ο βιασμός της Γεωργίας Μπίκα από τους γνωστούς επιχειρηματίες, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών μπαίνει στο αρχείο, και την ίδια στιγμή της ασκούνται εξοντωτικές ποινές τιμωρητικού χαρακτήρα, όπως αυτή της καταβολής των δικαστικών της εξόδων. Οι μπάτσοι, οι οποίοι σκότωσαν τους ρομά Νίκο Σαμπάνη και Κώστα Φραγκούλη σουλατσάρουν ελεύθεροι. Ο καταδικασμένος πλέον Δημήτρης Λιγνάδης για βιασμούς ανηλίκων αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση του εφετείου ενώ επίσης πολλοί από τους βιαστές τις 12χρονης στον Κολωνό επίσης.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που ο άνθρωπος ο οποίος δήλωνε "Δεν θα ζητήσω συγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο", βρίσκεται ελεύθερος, την ίδια στιγμή κατά την οποία ένας βιαστής, ένας νοικοκυραίος που δε διστάζει να κλωτσήσει έναν αιμόφυρτο άνθρωπο, ένας μπάτσος στα χέρια του οποίου χάνεται μια ζωή, και ένας επιφανής χαρακτήρας της εγχώριας οικονομίας που μένει στο απυρόβλητο, κρίνονται άξιοι της ελευθερίας τους, ένας απεργός πείνας, τελεί υπό καθεστώς προληπτικής αιχμαλωσίας, και με θράσος εξοντώνεται σωματικά, και ηθικά. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι κάτι τέτοιο, παρά ένδειξη ενός μηχανισμού ο οποίος συστηματικά και απροκάλυπτα εθελοτυφλεί, αυτού της αστικής δικαιοσύνης του κράτους και του κεφαλαίου.

Να αντισταθούμε στην κρατική βαρβαρότητα που βιώνουμε πολυεπίπεδα σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας - και που βιώνουν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες όταν ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι σε κράτος και καπιταλισμό, για ένα κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ / ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 12/05/23

ΕΛΕΎΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌΣ ΧΏΡΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 19:30

Βασιλέως Γεωργίου και Μπιζανίου γωνία

@ekxsxoleio

librexe12o@gmaexil.com


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας (από 12/5) Γιάννη Μιχαηλίδη

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται φυλακισμένος εδώ και μια δεκαετία καταδικασμένος ως τρομοκράτης, ενώ τον τελευταίο χρόνο δικαιούται αποφυλάκιση. Κράτος και δικαστές καταστρατηγώντας τους ίδιους τους τους νόμους επιδιώκουν την πολιτική και φυσική εξόντωση του, απορρίπτοντας κάθε αίτημα που ο ίδιος καταθέτει ακόμα και για τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται. Για ακόμα μια φορά πολιτικός κρατούμενος βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης καθώς του ζητείται να δηλώσει μετάνοια ώστε να αποκτήσει δικαίωμα στη ζωή. Ο ίδιος δηλώνει αμετανόητος και συνεχίζει τον αγώνα του μετά την περσινή απεργία πείνας που πολεμήθηκε από το κράτος, τόσο με τον εμπαιγμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις προς τον ίδιο, όσο και με την άγρια καταστολή οποιασδήποτε φωνής αλληλεγγύης. Η επιλογή του συντρόφου να θέσει το σώμα του άλλη μια φορά σαν ασπίδα υπεράσπισης της ελευθερίας του ελοχεύει πολλούς κινδύνους για την υγεία του που είναι επιβαρυμένη από την προηγούμενη απεργία, ενώ ήδη το σωματικό του βάρος μειώνεται ταχύτατα.

Βρισκόμαστε λοιπόν , για άλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια, μπροστά σε έναν κρατικό μηχανισμό που δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο μια ζωή. Πως θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά άλλωστε, μιας και οι απεργίες πείνας που έφτασαν σε οριακά σημεία είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου της θανατοπολιτικής. Χιλιάδες νεκροί σε ράντζα στα νοσοκομεία, πνιγμένοι στα σύνορα, απανθρακωμένοι δίπλα σε δασικές εκτάσεις ή σε τρένα που συγκρούστηκαν, δολοφονημένοι από την ΕΛΑΣ. Οι μάσκες της δημοκρατίας έχουν πέσει εδώ και καιρό, δεν φαίνεται το κράτος να προσπαθεί να αποφύγει έναν ακόμη θάνατο, αυτή τη φορά πολιτικού κρατούμενου.

Ταυτόχρονα, οι όποιες κοινοβουλευτικές αυταπάτες είχαν απομείνει σε καταπιεσμένα κομμάτια της κοινωνίας μετά από την 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίστηκαν το βράδυ της 21ης Μαίου, κάνοντας προφανές ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σύγκρουσης με τον νεοφιλελευθερισμό χωρίς την έμπρακτη αμφισβήτηση του κράτους και του κεφαλαίου. Η κοινωνική βάση καλείται να πατήσει στα πόδια της, να οργανωθεί και να πάρει πίσω όχι απλά τον πλούτο που παράγει, αλλά την ίδια την αξία της ανθρώπινης ζωής και της ελευθερίας, επίδικα που καλούμαστε να αναδείξουμε στην πορεία αυτού του αγώνα, και όχι μόνο. Όπως άλλωστε γράφει και ο ίδιος στο κείμενό του:

΄΄θέλω να τοποθετήσω την απεργία αυτή, όχι ως ένα διακύβευμα ενός αποκλειστικά ατομικού αιτήματος, αλλά ως μια συνεισφορά στην ανάδειξη της συστηματικής αδικίας σε μια κρίσιμη πολιτικά στιγμή. Ως ένα έναυσμα αγώνα, που προβάλλει την άμεση δράση και συμμετοχή, απέναντι στην νοοτροπία της ανάθεσης που προωθεί το σύστημα της αντιπροσώπευσης.΄΄ Γ. Μιχαηλίδης.

Καλούμαστε λοιπόν σε μια περίοδο κάμψης των κινημάτων να προασπίσουμε τη ζωή και την ελευθερία του συντρόφου μας, υψώνοντας επιτέλους αναχώματα στη διαρκή επίθεση που δεχόμαστε ως καταπιεσμένοι. Να μην αφήσουμε τους κρατικούς μηχανισμούς να παίζουν άλλο με τις ζωές κάθε αόρατου αυτής της κοινωνίας, να υπερασπιστούμε τον σύντροφό μας μέχρι να τον φέρουμε στους δρόμους.

Άμεση απελευθέρωση του Γίαννη Μιχαηλίδη

Μέχρι το γκρεμισμα της τελευταίας φυλακής

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 12:00 ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Ανάρες - Ομάδα δράσης & αλληλεγγύης


1 2 3 4 5

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ο Γ. Μιχαηλίδης τις 12/05/2023 αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας με στόχο την αποφυλάκισή του. Αποφάσισε να καταφύγει στο έσχατο μέσο διεκδίκησης που απομένει σε έναν έγκλειστο αγωνιστή απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ήδη από τις 29 Δεκεμβρίου 2021, μετά από 8,5 χρόνια κράτησης, έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του και βάση ποινικού κώδικα δικαιούται την υφ ' όρων αποφυλάκιση του εφόσον δεν συντρέχουν ενεργές ποινικές υποθέσεις ή ενεργά πειθαρχικά παραπτώματα εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων. Το δικαστικό συμβούλιο της Άμφισσας ωστόσο είχε εκδώσει αρνητική απόφαση για την αποφυλάκιση του με το σκεπτικό ότι «δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις καθώς συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων». Η απόφαση αυτή δεν είναι ήταν τίποτε άλλο παρά μια προσχηματική δικαιολογία ώστε να καλύψει την εκδικητική φύση της επ' αορίστου κράτησης του συντρόφου μας στις φυλακές. Ένα χρόνο πριν προσπάθησε με το ίδιο μέσο να παλέψει για τα αυτονόητα, ρίχνοντας την ψυχή και το σώμα του στον αγώνα και κάνοντας 67 μέρες απεργία πείνας μας έδειξε ότι η αστική δικαιοσύνη δεν αφήνει κανένα περιθώριο προς τους πολιτικούς της αντιπάλους καταπατώντας τους ίδιους της τους νόμους κάνοντας ταυτόχρονα ξεκάθαρο τον εκδικητικό και τιμωρητικό ρόλο της, αφού αυτό που στην πραγματικότητα τους ζητά είναι οι δηλώσεις μετάνοιας και η αποκήρυξη των ιδεών και των δράσεων αντίστασης ενάντια στην καθεστωτική βαρβαρότητα.

Φτάνοντας στο σήμερα, ο Γ.Μ. στερείται με κάθε τρόπο το νόμιμο δικαίωμα του σε άδεια, εκπαιδευτική ή τακτική που ενδεχομένως θα άνοιγε το δρόμο για την αναίμακτη αποφυλάκιση του. Γίνεται μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού (μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις που εκκρεμούσαν τα τελευταία τρία χρόνια), μια μεταγωγή που πραγματοποιήθηκε στην προσπάθεια αποφυγής της απεργίας πείνας καθώς η ανακοίνωσή της έγινε αφού μαθεύτηκε ότι ο σύντροφός μας ετοιμάζετε για αυτή. Ακολούθησε εκ νέου η απόρριψη της εκπαιδευτικής άδειας που δικαιούταν την Παρασκευή 12/5 με τη φτηνή δικαιολογία ότι βρίσκεται μικρό χρονικό διάστημα στον Κορυδαλλό.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα συναντάμε την εξελικτική πορεία της κρατικής αντιεξεγερτικής πολιτικής. Κράτος και κεφάλαιο έχουν κηρύξει τον πόλεμο σε όσους/ες αντιστέκονται στην κυριαρχία τους. Καθημερινά αντικρίζουμε μια ολομέτωπη επίθεση από την πλευρά τους απέναντι στην κοινωνική βάση. Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ακραία αύξηση τιμών σε βασικά αγαθά, χιλιάδες εντολές για διακοπές ρεύματος, ιδιωτικοποιήσεις, κρατικές δολοφονίες, βιασμοί, διώξεις και φυλακίσεις αγωνιζόμενων, είναι πράγματα που συμβαίνουν δίπλα μας και αποδεικνύουν περίτρανα τις αληθινές επιδιώξεις των εξουσιαστών που δεν είναι άλλες από τη συνεχόμενη υποτίμηση των ζωών μας σε συνδυασμό με την κρατική καταστολή εμποδίζοντας οποιαδήποτε κοινωνική αντίσταση. Σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση που βιώνουμε δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς, οφείλουμε να στήσουμε τα δικά μας αναχώματα δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

Οφείλουμε λοιπόν η υπόθεση του Γιάννη Μιχαηλίδη να γίνει υπόθεση όλων, να γίνει ένα ακόμα πεδίο αντιπαράθεσης με την εγκληματική πολιτική του Κράτους και Κεφαλαίου. Η δικαίωση του αγώνα του είναι δικαίωση όλων μας γιατί πάντα θα είμαστε στο στόχαστρο μιας εκδικητικής, τιμωρητικής εξουσίας, θα αποτελούμε πάντα απειλή και θα συντρέχουμε κίνδυνο τέλεσης αδικημάτων όσο στεκόμαστε αμετανόητοι-ες και πιστοί-ες στις ιδέες μας. Θα σταθούμε στο πλευρό του μέχρι τη νίκη του αγώνα του, απέναντι στην κρατική δολοφονική μηχανή, απέναντι στο καθεστώς εξαίρεσης και στην αστική δικαιοσύνη, απέναντι στη σιωπή και την αντιεξεργετική πολιτική που θέλουν να επιβάλλουν.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη την Κυριακή 28/05 στις 12:00, στον κινηματογραφό Ολύμπιον (Αριστοτέλους με Μητροπόλεως).


ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ