Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 στις 21.00

(αλλαγή τοποθεσίας) Πανκ Live Οικονομικής Ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα συντρόφων

Πανκ Live με την συμμετοχή-στήριξη των Καταχνιά, Ομίχλη, Ουστ, Sonderkommando, Nurse of War, Tiffany

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Ρεύμα καθοδου Ιεράς οδού

Για την οικονομική ενίσχυση για δικαστικά έξοδα συντρόφων που κατηγορούνται σχετικά με την υπόθεση απόπειρας εμπρησμού στο σπίτι του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και προέδρου του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων Δ.Σταμάτη.

Στις 27/5/2020, ασφαλίτες και ΟΠΚΕ εισβάλουν με βία στα κατειλημμένα καστρόπληκτα σπίτια στην Θεσσαλονίκη. Κάνουν ελέγχους, προσαγάγουν τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που ήταν εκεί και κατάσχουν διάφορα αντικείμενα. Νωρίτερα, τα ξημερώματα και 9 το πρωί αντίστοιχα, ο σύντροφος Σ.Δ. έχει συλληφθεί στην περιοχή της Καλαμαριάς και ο Ζ.Ρ. στην είσοδο του σπιτιού του.Τα 2 συντρόφια, συνελήφθησαν λόγω υποθέσεων των μπάτσων περί στοχοποίησης του Δ. Σταμάτη, πρώην υπουργού της Ν.Δ. και νυν προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι μπάτσοι της Ασφάλειας και τα φερέφωνά τους, καθεστωτικά ΜΜΕ, για μια ακόμα φορά, σχημάτισαν ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο και το διάνθισαν κατά το δοκούν, όπως έχουν κάνει και με δεκάδες άλλες υποθέσεις αγωνιστών. Η δικογραφία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού, συμμορίας, απόπειρας έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, παράνομης οπλοκατοχής.

Το γεγονός ότι ακόμη και στην ίδια την ανακρίτρια υπήρχαν αμφιβολίες ως προς την ευστάθεια του πλαστού κατηγορητηρίου, δεν οδήγησε στην προσωρινή κράτηση και οι σύντροφοι μετά από 6 ημέρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους σκληρούς περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο τμήμα 3 φορές τον μήνα, την απαγόρευση εξόδου από την χώρα αλλά και την καταβολή της υπέρογκης εγγύησης των 20.000 ευρώ.

Το δικαστήριο των συντρόφων είχε οριστεί για την Τετάρτη 05/04/2023 αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της μαζικής αποχής των δικηγόρων μέχρι και 30/06/2023 από όλες τις υποθέσεις που εμπεριέχουν αδικήματα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 του ΠΚ), οπότε και αναμένουν νέα δικάσιμο.

«Για τη στοχοποίηση μας λόγω της αναρχικής μας ταυτότητας έχουμε να πούμε πως σε πείσμα των κατασταλτικών μηχανισμών, της απάθειας του κοινωνικού συνόλου και της αποχαύνωσης αυτού θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς δεσμούς και δεσμοφύλακες, χωρίς νόμους και απαγορεύσεις, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση, χωρίς εξευτελισμούς και αναξιοπρέπεια. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Για έναν κόσμο ανεξούσιο. Για την αναρχία».

Αλληλεγγύη μεταξύ όσων αγωνίζονται, εξεγείρονται , επαναστατούν

Δύναμη σε κάθε διωκόμενο/η σύντροφο/ισσα

Λευτεριά σε όλα τα φυλακισμένα συντρόφια

Η αλληλεγγύη το όπλο μας! Κανένας μόνος απέναντι στις κρατικές διώξεις!

(Το αρχείο μεταφορτώνεται. Παρακαλούμε περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί προτού πατήσετε "Αποθήκευση".)

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Ιουνίου 15h