τι; : συνέλευση θεματική : τέχνη, diy

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 στις 20.00

Ανοιχτή συνέλευση καλλιτεχνών DITo

Είμαστε μία ομάδα καλλιτεχνών που έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία σύστασης μίας συνέλευσης με στόχο τη μεταξύ μας έκφραση, επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών, και σε δεύτερο επίπεδο την οργάνωση διαφόρων DIY καλλιτεχνικών δράσεων. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο στον οποίο θα μπορούμε να μοιραζόμαστε ελεύθερα και με ασφάλεια την τέχνη μας απαλλαγμένη από εξουσιαστικές σχέσεις και από τους όρους που μας επιβάλει η εμπορευματοποίησή της.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του εγχειρήματός μας είναι η αυτοοργάνωση. Έτσι όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς, αυτοοργάνωση δε σημαίνει έλλειψη οργάνωσης αλλά τη δημιουργία ενός πλαισίου που θα συνδιαχειριζόμαστε με ανοιχτότητα και διαφάνεια για την τέχνη από τα κάτω για τα κάτω. Όλα μας ορίζουμε και προστατεύουμε από κοινού το έδαφος της επικοινωνίας και της έκφρασής μας. Για αυτό το λόγο επιλέγουμε να λειτουργήσουμε με τη διαδικασία ανοιχτής συνέλευσης και θεωρούμε ζωτικής σημασίας τη μεταξύ μας ζύμωση.


Θέλουμε να οργανώσουμε παρέα διαδραστικές εκδηλώσεις όπως προβολές, συζητήσεις, λάιβ, open mic (ποίησης και όχι μόνο), performances, workshop και ό,τι άλλο έχει να προτείνει το καθένα μας αλλά και να καλλιτεχνίσουμε μαζί. Είμαστε ανοιχτά στις ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές εκφάνσεις και προτρέπουμε οποιοδήποτε ατομάκι να συμμετέχει με κάθε τρόπο.

Ξεκαθαρίζουμε ότι στην ομάδα μας δε χωράει οτιδήποτε με ρατσιστικό, φασιστικό, σεξιστικό, κουηροφοβικό, μάτσο, ομοφοβικό, τρανσφοβικό χαρακτήρα. Τα χαρακτηριστικά αυτά θεωρούμε απαραίτητο εμείς τα ίδια να τα υπερασπιστούμε όντας σε ετοιμότητα να επέμβουμε σε κάθε έκφραση προβληματικών συμπεριφορών. Έτσι, διεκδικούμε έναν ασφαλή χώρο για όλα μας.

Ας μη ξεχνάμε ότι η ελεύθερη έκφραση δε νοείται χωρίς ελεύθερους χώρους και σε καθεστώτα μοντέρνων φυλακών. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στα πολιτικά κρατούμενα και διωκόμενα. Στην πολιτική εκκενώσεων καταλήψεων καθώς και ιδιωτικοποίησης και «αναπλάσεων» δημόσιων χώρων-χώρων πρασίνου, αντιπροτείνουμε την επανοικειοποίησή τους. Η παρουσία μας και η διάθεσή μας για ανταλλαγή ερεθισμάτων σε δημόσιους χώρους στις γειτονιές της Αθήνας στοχεύει σε μία τέχνη ζωντανή που είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Ας επικοινωνήσουμε λοιπόν την τέχνη αυτή ενάντια στον εξευγενισμό και την αποστείρωση της μεγαλούπολης.

/ᐢ⑅ᐢ\ ♡ ₊˚
꒰ ˶• ༝ •˶꒱ ♡‧₊˚ ♡
./づ~ :¨·.·¨: ₊˚
`·..·' ₊˚ ♡

✮ Ανοιχτές συνελεύσεις κάθε Πέμπτη στις 20.00 στα Ζιζάνια (Φυλής και Φερών)

https://www.facebook.com/profile.php?id=10008…

kallexitexnadiexto@riseuexp.net

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Μαΐου 15h