Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 στις 18.00

Διήμερο Προβολών στο Πανεπιστήμιο - "Επόμενος σταθμός: Ουτοπία" * ΒΙΟΜΕ

Το Αυτόνομο Ελευθεριακό Σχήμα ΜΑΦΑΛΝΤΑ διοργανώνει διήμερο προβολών στη σχολή Ανθρωπιστικών επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Την Τετάρτη 31/5 στις 18:00 θα προβληθεί "Το ίχνος του χρόνου" της Διονυσίας Κοπανά, που πραγματεύεται την ζωή του διάσημου αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη μέσα από τις ανασκαφές του στην Κρήτη και στα Κύθηρα - Θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτη -
Την Πέμπτη 1/6 στις 18:00 θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Απόστολου Καρακάση με τίτλο "Επόμενος σταθμός: Ουτοπία". Η αυτοδιαχείριση μέσα από τα μάτια των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ.

Eίμαστε ένα αυτόνομο ελευθεριακό σχήμα φοιτητ(ρι)ών που έχουμε πολιτική και κοινωνική δράση εντός του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία της Καλαμάτας.

Αφόρμηση μας είναι η ανάγκη μας να δημιουργήσουμε ένα χώρο συνδιαλλαγής απόψεων και ιδεών, κατάρριψης στερεοτύπων, πολιτικού διαλόγου και κοινωνικού προβληματισμού. Ένα περιβάλλον στο οποίο δεν θα υφίσταται καμία μορφή εξουσίας και όσων πηγάζουν από αυτήν, όπως ο ρατσισμός, ο φασισμός, η ομοφοβία, η τρανσφοβία, η πατριαρχία και οποιαδήποτε άλλη ανισότητα. Αναγνωρίζουμε πως και εμείς τα ίδια παλεύουμε καθημερινά με τα παραπάνω κατάλοιπα, στοχεύουμε όμως στην δημιουργία δομών όπου θα οδηγήσουν στην εξάλειψη τους.

Πώς νοούμε τον όρο "ελευθεριακό";

Με βάση έναν απ' τους ορισμούς,"Ελευθεριακός" σημαίνει: κάποιος που πιστεύει στην ελευθερία της πράξης και της σκέψης, κάποιος που πιστεύει στην ελεύθερη βούληση. Ως δική μας παράμετρο επίτευξης και διατήρησης αυτής της ελευθερίας θεωρούμε ως ταυτόχρονη προϋπόθεση την ισότητα και την μη ύπαρξη εξουσίας.

Τι σημαίνει "αυτόνομο";

Αυτόνομο ορίζεται ένα πολιτικό εγχείρημα το οποίο δεν έχει σχέσεις με κάποιον ανώτερο κομματικό φορέα, δεν υποστηρίζεται οικονομικά και δεν συντάσσεται σε μια συγκεκριμένη πολιτική γραμμή. Η λήψη αποφάσεων και δράσεων λαμβάνεται από τα ίδια τα μέλη του σχήματος και των συνελεύσεων του ενώ η οικονομική στήριξη γίνεται μέσω των πόρων των μελών που είναι πρόθυμα να διαθέσουν και της ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς.

Η διαφορά μας με άλλα σχήματα είναι η απόφαση μας να μη συνδικαλιστούμε και να πάρουμε μέρος στις φοιτητικές εκλογές καθώς σύμφωνα με τις ελευθεριακές αρχές όπου ασπαζόμαστε δεν θεωρούμε ότι η πλειοψηφική δημοκρατία είναι αντιπροσωπευτική. Αυτό το οποίο προτείνουμε είναι η άμεση εκπροσώπηση των φοιτητ(ρι)ών και των γενικότερων αιτημάτων μέσω μιας συλλογικής διαδικασίας.

πηγή : https://www.facebook.com/events/6387772010606…
πηγή : email που λάβαμε στις 29 Μαΐου 12h