Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 στις 8.30 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη δίκη των 4 προφυλακισμένων συντρόφων

Συγκέντρωση αλληλεγγύης 1/6 για την δίκη των 4 προφυλακισμένων συντρόφων Φ.Δ,Ι.Ρ,Λ.Β και Π.Β.

Ανέκαθεν το κράτος προσπαθεί να εδραιώσει την κυριαρχία του σ'αυτούς που το απειλούν ή που θεωρεί πως εν δυνάμει θα μπορούσαν να το απειλήσουν. Στα μάτια των εξουσιαστών κάθε μορφή αντίστασης από τα μαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας αντιμετωπίζονται με φόβο, επιστρατεύοντας έτσι οποιαδήποτε δόλια και τρομολαγνική τακτική διαθέτει.

Στην περίπτωση των τεσσάρων συντρόφων Φώτη Δ.,Ιάσονα Ρ., Λάμπρου Β., Παναγιώτη Β. έχει ήδη διαρθρωθεί από την μπατσοδικαστική συμμορία μια εξοντωτική τακτική, όπου η τελευταία της πράξη είναι η στοχευμένη αλλαγή της δίκης απο τα δικαστήρια της Σκουζέ στον Πειραιά, στο δικαστήριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο έχουν λάβει χώρα δίκες όπως της 17Ν, του Ε.Α, της Σ.Π.Φ στο πλαίσιο ενός καθεστώτος εξαίρεσης.

Η σπασμοδική κίνηση αυτή του κράτους δεν είναι τίποτα άλλο από μια απέλπιδα προσπάθεια να τρομοκρατήσει περαιτέρω τους συντρόφους μας, οδηγώντας τους σε μια δίκη εντός παρόμοιων τοιχών με αυτών που βρίσκονται αιχμάλωτοι για 18 και 7 μήνες αντίστοιχα. Αποτελεί, επίσης, μια μάταιη κίνηση να εμποδίσει το κίνημα αλληλεγγύης να σταθεί με τη παρουσία του στο πλάι των συντρόφων. Ορίζοντας ως αίθουσα δίκης, ένα μικρό και ελεγχόμενο χώρο, οπού μπορείς να μπεις μόνο αφού δείξεις τη ταυτότητα σου, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα απο αυτά που έχουν σκοπό γιατί ο κόσμος του αγώνα δεν τρομοκρατείται ούτε καταστέλλεται.

Άλλωστε, οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στα έγκλειστα συντρόφια μας και αγωνιζόμαστε για την αποφυλάκισή τους. Εναντιωνόμαστε στο κράτος και τους σχεδιασμούς του, που κρατάει τους συντρόφους μας έγκλειστους από μια καθαρά εκδικητική στάση απέναντι στα εξεγερμένα υποκείμενα. Η ποινικοποίηση των σχέσεών μας μπορεί μόνο να τις ισχυροποιήσει.

Kαλούμε την Πέμπτη 1/6 και ώρα 8.30 π.μ. σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών κορυδαλλού.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91110/


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους συντρόφους μας Φ.Δ., Ι.Ρ., Λ.Β. και Π.Β

Στις 14 Νοέμβρη του 2021 πραγματοποιείται επίθεση στην τροχαία Πειραιά με βόμβες μολότοφ. Λίγη ώρα μετά, μακριά από το σημείο της επίθεσης, όχημα χωρίς διακριτικά διεμβολίζει το μηχανάκι που επέβαιναν οι αναρχικοί σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. Οι σύντροφοί μας προσάγονται στην ΓΑΔΑ, όπου πραγματοποιείται υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων και DNA, ενώ αργότερα οι μπάτσοι εισβάλουν και στα σπίτια τους. Με τα ΜΜΕ να επιδίδονται στην αγαπημένη τους ασχολία περί κατασκευής ενόχων, ο Φώτης Δ. θα προφυλακιστεί τελικώς στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο Ιάσονας Ρ. σε αυτές του Αυλώνα, όπου και παραμένουν αμφότεροι εδώ και 1,5 χρόνο. Η δικογραφία της υπόθεσης, ωστόσο, με εντολή της ανακρίτριας παρέμεινε ανοιχτή.

Στις 20 Σεπτέμβρη του 2022, ασκείται δίωξη για την ίδια υπόθεση στους αναρχικούς συντρόφους Παναγιώτη Β. και Λάμπρο Β.. Γίνεται εισβολή των μπάτσων συνοδεία εισαγγελέα στο σπίτι τους και οι σύντροφοι συλλαμβάνονται και κρατούνται στην ΓΑΔΑ χωρίς επικοινωνία με δικηγόρο και κοντινά τους πρόσωπα, και κατ' επέκταση χωρίς να γνωρίζουν καν τον λόγο της κράτησής τους. Την επόμενη ημέρα, παιρνούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Ευελπίδων για παραβίαση του νόμου περί όπλων και αφήνονται ελεύθεροι. Τελικώς, στις 6 Οκτώβρη, μετά από πολύωρη ανάκρισή τους από την ανακρίτρια Πειραιά, θα προφυλακιστούν και οι δύο στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκονται εδώ και 6 μήνες. Η στοχοποίηση των συντρόφων μας λόγω της ενεργής τους συμμετοχής στον αναρχικό χώρο έγινε εμφανής από την εκδικητική στάση της ανακρίτριας σε όλη την διαδικασία της δίωξης των Π. Β. και Λ. Β., με συνεχείς απειλές και ειρωνείες, έως και παρατυπίες σχετιζόμενες με την μη ενημέρωση των δικηγόρων τους για θέματα που ήταν υποχρεωμένη. Το αίτημα δε που κατέθεσαν οι δικηγόροι για εξαίρεσή της απορρίφθηκε μέσα σε μερικές ώρες, ενώ η συνήθης διαδικασία απαιτεί μέρες.

Από την αρχή της, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει όλα τα στοιχεία ενός στημένου κατηγορητηρίου. Απλά, καθημερινά αντικείμενα, ρούχα, βιβλία και έντυπο υλικό συλλογικοτήτων παρουσιάζονται ως επικίνδυνα και τελικώς, ενοχοποιητικά. Οι κοινές πολιτικές πεποιθήσεις, οι κοινωνικοί κύκλοι, οι συντροφικές σχέσεις, ακόμη κι η απλή παρουσία σε επισκεπτήρια και η αλληλέγγυα στάση τους στους συντρόφους τους, αποτέλεσαν αιτία στοχοποίησης. Στοχοποίηση που έγινε ξεκάθαρη μέσω των γνώριμων τακτικών παρακολουθήσεων και "ανώνυμων" τηλεφωνημάτων που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους. Από τη στιγμή εκείνη, δεν άργησε να εμφανιστεί και το "απαραίτητο" δείγμα DNA σε αντικείμενο που υποτίθεται πως χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην τροχαία Πειραιά και το οποίο ταυτοποιεί, με τον συνήθη αυθαίρετο τρόπο που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ, τον Π. Β. Το ίδιο το γεγονός ότι η δικογραφία παρέμεινε ανοιχτή για πολύ μεγάλο διάστημα μετά την προφυλάκιση και των 4 συντρόφων, όπως εξάλλου βλέπουμε να συμβαίνει πολύ συχνά και με άλλες υποθέσεις που κατηγορούνται σύντροφοι και συντρόφισσες. Ο στόχος του κράτους να εκφοβίσει τον κόσμο που επιλέγει να αγωνίζεται είναι προφανής. Μιας και οι ανοιχτές δικογραφίες συγκροτούν μια διαρκή απειλή για διώξεις περισσότερων αγωνιστών και αγωνιστριών.

Τα παραπάνω συντείνουν στο καθεστώς εξαίρεσης που βιώνουν τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, τόσο πριν την φυλάκισή τους, όσο και μετά από αυτήν. Στην συγκεκριμένη υπόθεση, η ευκολία με την οποία προφυλακίστηκαν τέσσερα άτομα μέσω εσκεμμένα γρήγορων διαδικασιών είναι εξοργιστική. Για άλλη μια φορά, η έλλειψη στοιχείων, ικανών να καταδικάσουν με τους δικούς τους νόμους, οδηγεί στη στέρηση της ελευθερίας συντρόφων με στόχο την εξόντωσή τους λόγω της πολιτικής τους ταυτότητας.

Η επίθεση που δέχονται τα συντρόφια μας προφανώς δεν είναι αποκομμένη από την ευρύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κράτος, εν μέσω μιας οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να προλάβει μια ενδεχόμενη ριζοσπαστικοποίηση ευρύτερων κοινωνικών ομαδοποιήσεων. Με την αυστηροποίηση του ποινικού και του σωφρονιστικού κώδικα, το κράτος έχει δώσει στον εαυτό του ακόμη πιο ισχυρά εργαλεία ποινικής μεταχείρισης αγωνιστών και αγωνιστριών, επιχειρώντας να τους απομονώσει πολιτικά, καθώς και να τους εξοντώσει ηθικά και φυσικά. Με τις αθρόες προσλήψεις μπάτσων και την κυρίαρχη προπαγάνδα των ΜΜΕ, προσπαθεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της δημόσιας σφαίρας. Η επίθεση του κράτους γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανής με τον φόβο της συνεχούς παρακολούθησης που επιβάλλει η ΕΛ.ΑΣ και στοχεύει στην αποτροπή αγωνιστικών επιλογών καταδικάζοντας εμφανισιακά χαρακτηριστικά και κοινωνικούς κύκλους μέχρι να επιτύχει την άρση διακίνησης αντιεξουσιαστικών ιδεών.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες. Επιλέγουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυα στα έγκλειστα συντρόφια μας και αγωνιζόμαστε για την αποφυλάκισή τους. Εναντιωνόμαστε στο κράτος και τους σχεδιασμούς του, που κρατάει τους συντρόφους μας έγκλειστους από μια καθαρά εκδικητική στάση απέναντι στα εξεγερμένα υποκείμενα. Η ποινικοποίηση των σχέσεών μας μπορεί μόνο να τις ισχυροποιήσει.

Καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους συντρόφους μας Φ.Δ., Ι.Ρ., Λ.Β. και Π.Β. την Πέμπτη 1/6 στις 8:30 πμ. στα δικαστήρια γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους Φώτη Δ., Ιάσονα Ρ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β. την Πέμπτη 1/6 στις 8:30πμ

Καλούμε λοιπόν, στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους Φώτη Δ., Ιάσονα Ρ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β. την Πέμπτη 1/6 στις 8:30πμ στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Στις 14 Νοεμβρίου 2021, η τροχαία Πειραιά δέχεται επίθεση με βόμβες μολότοφ. Κάποια ώρα αργότερα και σε αρκετή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, οι σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. αρνούνται να σταματήσουν σε μπλόκο της αστυνομίας.

Η επιλογή αυτή οδηγεί σε μια σειρά από γεγονότα ακραίας αστυνομικής καταστολής. Αρχικά, μπατσικό διεμβολίζει την μηχανή στην οποία επέβαιναν τα συντρόφια, χωρίς ευτυχώς να οδηγήσει σε κάποιον σοβαρό τραυματισμό τους. Οι σύντροφοι οδηγούνται στην ΓΑΔΑ, όπου και διατάσσεται υποχρεωτική λήψη DNA, καθώς εκείνοι αρνήθηκαν την δακτυλοσκόπηση. Μπάτσοι εισβάλλουν στα σπίτια τους, συλλέγοντας πλήθος αδιάφορων αντικειμένων ως πειστήρια της ενοχής τους: άδειους αναπτήρες, άδεια μπουκάλια, εργαλεία για ζογκλερικά, μάσκα αντίκα του '40 και 2 Η/Υ. Τα ΜΜΕ επιτέλεσαν άψογα τον ρόλο τους για ακόμη μια φορά, δηλαδή την διασπορά ψευδων ειδήσεων, την «κατασκευή» ενόχων και την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας για περαιτέρω συλλήψεις. Ετσι, ανακριτής και εισαγγελέας αποφασίζουν την προφυλάκιση των συντρόφων στις φυλακές Κορυδαλλού (Φώτης Δ.) και ανηλίκων Αυλωνας αντίστοιχα (Ιάσονας Ρ.). Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες : απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό κατά συναυτουργία, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Η δικογραφία της υπόθεσης θα παραμείνει όλο αυτό το διάστημα ανοικτή, ύστερα από εντολή της ανακρίτριας. Έτσι, στις 20 Σεπτέμβρη του 2022, μπατσοι με συνοδεία εισαγγελέα εισβάλλουν στο σπίτι των συντρόφων Παναγιώτη Β. και Λάμπρου Β, με σκοπό να τους συσχετίσουν με την υπόθεση της επίθεσης στην Τροχαία Πειραιά. Συλλέγουν πληθώρα αδιάφορων αντικειμένων ( βιβλία, καθημερινά ρούχα) ακολουθώντας πίστα την συνταγή των προηγούμενων συλλήψεων. Οι σύντροφοι συλλαμβάνονται και κρατούνται στη ΓΑΔΑ. Την επόμενη μέρα θα περάσουν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Ευελπίδων για παραβίαση του νόμου περί όπλων και θα αφεθούν ελεύθεροι. Τις επόμενες μέρες, οι σύντροφοι καλούνται στα δικαστήρια Πειραιά για ανάκριση, με την ανακρίτρια να κάνει σαφείς τις διαθέσεις της με απειλές, ειρωνίες και παρατυπίες καθόλη την διάρκεια της ανάκρισης. Τελικώς, στις 6 Οκτώβρη, θα προφυλακιστούν και οι δύο στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από πολύωρη ανάκριση παρότι και σε αυτήν την περίπτωση, τα μόνα στοιχεία είναι οι φιλικές και συντροφικές τους σχέσεις με τον Φώτη Δ. και Ιάσονα Ρ.

Κατα τη διάρκεια του δικαστηρίου λόγω της λήξης του 18μηνου για τους συντρόφους Φώτη Δ. και Ιάσονα Ρ. αντικαταστάθηκε η προφυλάκιση με 3 παρών την εβδομάδα στο ατ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Απέναντι σε άλλη μία κατασκευασμένη υπόθεση, είναι ανάγκη να σταθούμε δίπλα στα συντρόφια μας, και να αγωνιστούμε για την αποφυλάκιση τους. Κόντρα στον αυταρχισμό του κράτους προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την συλλογική δράση.

Καλούμε λοιπόν, στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους Φώτη Δ., Ιάσονα Ρ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β. την Πέμπτη 1/6 στις 8:30πμ στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

ΚΑΝΕΝΑΣ - ΚΑΜΙΑ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625459/


1 2 3 4

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για τη δίκη των 4ων προφυλακισμένων συντρόφων

Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συντρόφους Φώτη Δ., Ιάσονα Ρ., Παναγιώτη Β. και Λάμπρο Β. την Πέμπτη 01/06 στις 8.30πμ στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού.

Απέναντι στις πρακτικές του κράτους και των σχηματισμών του, όπου σκοπό έχουν την περίφραξη των σωμάτων και μυαλών μας, προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συντρόφους μας και τους κρατούμενους, μια αλληλεγγύη ακλόνητη στις προσπάθειες που γίνονται από κάθε λογής σκουπίδι του σχηματισμού της, ένστολο ή γραβατωμένο, να την καταπνίξει. Αντιμέτωποι/ες με άλλη μια κατασκευασμένη υπόθεση βρισκόμαστε στο πλάι των 4ων συντρόφων μας. Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συντρόφους Φώτη Δ., Ιάσονα Ρ., Παναγιώτη Β. και Λάμπρο Β. την Πέμπτη 01/06 στις 8.30πμ στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού και επισυνάπτουμε το κείμενο της συνέλευσης αλληλεγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ

Αρχεία:

συνέλεση_αλληλεγγύης.pdf

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625469/