Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στις 15.00

Διεθνής Συνάντηση για την Υπεράσπιση των ελεύθερων κοινωνικών χώρων

Βερολίνο / Αθήνα - Διεθνής Συνάντηση για την Υπεράσπιση των ελεύθερων κοινωνικών χώρων- ΕΜΠΡΟΣ - ΚΥΡ. 4/6 ώρα 15.00

Συνάντηση διαδικτύωσης και στρατηγικής της συνέλευσης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός, της ομάδας Staub zu Glitzer (Βερολίνο), της συλλογικότητας Κενό Δίκτυο, της Αυτόνομης Ακαδημίας και του Ινστιτούτου Πειραματικών Tεχνών

Οι αυτο-οργανωμένοι πολιτιστικοί / κοινωνικοί χώροι δέχονται επίθεση και καταστρέφονται - όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως. Άρα η διεθνής σύνδεση και η δικτύωση πρέπει να είναι η βάση των κοινών μας αγώνων. Δεν πρέπει να παραμείνουμε σε ρεφορμιστικές αμυντικές στρατηγικές, αλλά χρειαζόμαστε ταυτόχρονα ένα ισχυρό διεθνές κίνημα για τα «Πολιτιστικά Κοινά».

Υπό το σύνθημα "Οργάνωση των Κοινών του Πολιτισμού", η αναρχο-queer φεμινιστική κολεκτίβα Staub zu Glitzer (Dust to Glitter) από το Βερολίνο παρουσιάζει τον αγώνα της για την κοινωνικοποίηση των κρατικών πολιτιστικών θεσμών στη Γερμανία και όχι μόνο. Η ομάδα ενεργοποίησε την κατάληψη του θεάτρου Volksbühne στην πλατεία Rosa-Luxemburg-Platz στο Βερολίνο το 2017 και μόλις ανακοίνωσαν, με την διεθνή καμπάνια τους #squatchain, ότι το πρώην αριστερό Εργατικό Θέατρο θα ξανακαταληφθεί.

Επιπλέον, το Staub zu Glitzer τακτικά (συν) διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις δικτύωσης μητροπολιτικών κινημάτων, όπως η 4μηνη κατάληψη του εμπορικού πλοίου «Freibeuter» στο Rummelsburger Bucht, και είναι μέλος πολλών αυτοοργανωμένων συμμαχιών όπως η «Συμμαχία των αστέγων» και «Υγεία πριν από τα κέρδη».

Μαζί θα συζητήσουμε αμυντικές στρατηγικές και θα διδαχθούμε ο ένας από την εμπειρία του άλλου. Οργανώνουμε τη διεθνή αλληλεγγύη στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και την υπεράσπισή του από τις κρατικές επιθέσεις.

Διοργάνωση:

Κενό Δίκτυο / Void Network

Staub zu Glitzer (Berlin)

Avtonomi Akadimia

The Institute for Experimental Arts

πηγή : https://el-gr.facebook.com/embrosgr/