Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 στις 20.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 17 διωκόμενους συναγωνιστές

Αλληλεγγύη στους 17 διωκόμενους συναγωνιστές, που έχουν μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας εξαιτίας της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση της 6ης Ιουνίου 2021 στον Τύμπανο των Αγράφων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 IOYNH 2023, ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 6 IOYNH 2023, ΣΤΙΣ 09:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Ιουνίου 11h


1 2 3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 17 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 IOYNH 20:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΡΙΤΗ 6 IOYNH 09:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στις 6 Ιούνη θα διεξαχθεί η πρώτη από τις δύο δίκες που έχουν οριστεί γι' αυτό τον Ιούνη και αφορούν διώξεις αγωνιστών που αντιπαλεύουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο των Άγραφών. Στο ειδώλιο θα κάτσουν αυτή τη φορά με 17(!) διωκόμενοι αγωνιστές, που έχουν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, εξαιτίας της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση της 6ης Ιουνίου 2021 στον Τύμπανο των Αγράφων.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε μαζική-μαχητική κινητοποίηση στον Τύμπανο Αργιθέας με τη συμμετοχή κατοίκων της Καρδίτσας και των Αγραφιώτικων χωριών αλλά και συλλογικοτήτων και αγωνιστών από διάφορες περιοχές. Η πολυπληθής διαδήλωση κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου έχουν γίνει οι εργασίες για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών. Όλη η περιοχή ήταν γεμάτη με κάθε τύπο αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες για ακόμα μια φορά είχαν αναλάβει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων των εταιριών. Όταν το σώμα της διαδήλωσης έφτασε στο σημείο όπου ο δρόμος είχε αποκλειστεί από δυνάμεις των ΜΑΤ, η αστυνομία επιτέθηκε με ξύλο και χημικά. Για ακόμα μια φορά το βουνό μετατράπηκε σε αστυνομοκρατούμενο φρούριο.

Η δίκη αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρώτης δίκης, που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβρη και αφορούσε αγωνιστές που αντιμάχονται την εγκατάσταση ανεμογενητριών στα Άγραφα και κατέληξε στην αθώωση των 4 διωκόμενων αγωνιστών.

Η καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων είναι δομικό στοιχείο της «ανάπτυξης», «πράσινης» ή όχι, που ευαγγελίζονται το κράτος και οι επενδυτές. Επιβάλλεται βίαια, ακριβώς γιατί αυτή η ανάπτυξη είναι καταστροφική τόσο για τη φύση όσο και για την κοινωνία και στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Γι' αυτό και έπειτα από την επιχείρηση εξαγοράς κατοίκων και συνειδήσεων που προηγήθηκε, τώρα ακολουθεί η επιχείρηση καταστολής, εκφοβισμού και φίμωσης όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται.

Κράτος και επενδυτές θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις αντιστάσεις, ώστε να προχωρήσουν ανενόχλητοι τα σχέδια τους για τη λεηλασία των Αγράφων και τη μεγιστοποίηση των κερδών τους. Στην περιοχή της Καρδίτσας και των Άγραφών διεξάγεται ένα πιλοτικό πείραμα επενδυτικής επιβολής, που αν πετύχει θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για τις εκατοντάδες αδειοδοτημένες ανεμογεννήτριες σε όλη την επικράτεια. Ως εκ τούτου ο αγώνας για την υπεράσπιση των Άγραφών και των αγωνιστών τους είναι αγώνας όλων μας.

Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών δεν μας είναι άγνωστη. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις διώξεις. Φοιτητές, εργαζόμενοι και αρκετοί άνθρωποι του αγώνα έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με το μένος των δυνάμεων καταστολής και της δικαστικής εξουσίας. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία που τα τελευταία χρόνια ο επενδυτικός παροξυσμός περνάει ως οδοστρωτήρας πάνω από το φυσικό πλούτο, και επιχειρεί να τσακίσει κάθε κοινωνικό δικαίωμα και κάθε λαϊκή ελευθερία, ο κρατικός μηχανισμός με τις διωκτικές του μεθοδεύσεις έχει βάλει στο στόχαστρο εκατοντάδες αγωνιστές, απλά και μόνο για την απρόσκοπτη συνέχεια των καταστροφικών επενδύσεων. Ένας μηχανισμός που παρά τη βιαιότητά του δεν έχει καταφέρει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα και κυρίως δεν έχει κατορθώσει να δημιουργήσει το νεκρό κοινωνικό περιβάλλον που απαιτούν τα επενδυτικά συμφέροντα. Οι κοινωνικοί αγώνες και οι κοινωνικές αντιστάσεις είναι παρούσες και ζωντανές σε πείσμα όσων βιάστηκαν να τις προγράψουν.

Στην Καρδίτσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων ο αγωνιζόμενος λαός βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπος, σε κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας του, με την αστυνομοκρατία, το ξύλο, τα χημικά και τα δακρυγόνα. Το δημαρχείο έχει περικυκλωθεί 2 φορές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ώστε να γίνουν οι συνεδριάσεις, την ίδια ώρα που ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ βρίσκονται παντού στο βουνό και κάνουν εξακριβώσεις στοιχείων σε όσους περνάνε.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων από τα επενδυτικά σχέδια. Στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων αγωνιστών και απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη. Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των ανθρώπων και το δικαίωμα στο να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν. Αντιστεκόμαστε και απορρίπτουμε την προσπάθεια συγκεκριμένων επιχειρηματικών κολοσσών να γίνουν τοποτηρητές στις ζωές μας, στις πόλεις μας και στη γη μας. Υπερασπιζόμαστε το φυσικό πλούτο και το περιβάλλον και τον ελεύθερο κοινωνικό τους χαρακτήρα, κόντρα στα καταπατητικά επιχειρηματικά συμφέροντα και τις κρατικές πολιτικές της ερημοποίησης. Τα Άγραφα ήταν και θα παραμείνουν απάτητα.

Το μπλοκάρισμα μεγάλων επενδυτικών πρότζεκτ, που αποτελούν κομμάτι ευρύτερων κρατικών σχεδιασμών αλλά και κατευθυντήρια γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη μαζική και μαχητική κινητοποίηση.

Ας γνωρίζουν όσοι επιβουλεύονται τη μετατροπή των Αγράφων σε βιομηχανική ζώνη ότι η καταστολή δεν μας φόβισε και ούτε θα μας φοβίσει. Μας πεισμώνει. Ότι το δίκιο του αγώνα για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία δεν μπορεί να σταματήσει στις ασπίδες των ΜΑΤ. Τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Μέχρι να σταματήσει κάθε εργασία. Για να μείνουν τα Άγραφα ελεύθερα και απάτητα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή

πηγή : http://aristereparthessalias.blogspot.com/202…


1 2 3

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 17 ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 IOYNH 2023, ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 6 IOYNH 2023, ΣΤΙΣ 09:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Aφήνοντας πίσω μας την πρώτη δίκη που δικαίως κατέληξε στην αθώωση των 4 συναγωνιστών μας, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Αυγούστου 2019 στο Δημαρχείο Καρδίτσας, αντιμετωπίζουμε στο εξής την προσεχή Τρίτη 6 Iούνη 2023 την πρωτη από τις δύο δίκες που ορίστηκαν γι' αυτό τον Ιούνη … κι αυτή τη φορά με 17(!) διωκόμενους συναγωνιστές, που έχουν μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας εξαιτίας της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση της 6ης Ιουνίου 2021 στον Τύμπανο των Αγράφων.

Για να μην ξεχνάμε, την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε μαζική-μαχητική κινητοποίηση στον Τύμπανο Αργιθέας με τη συμμετοχή κατοίκων της Καρδίτσας και των Αγραφιώτικων χωριών αλλά και συλλογικοτήτων και αγωνιστών από διάφορες περιοχές της χώρας. Η πολυπληθής διαδήλωση κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου έχουν γίνει οι εργασίες για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών. Όλη η περιοχή ήταν γεμάτη με παντός τύπου αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες για ακόμα μια φορά είχαν αναλάβει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων των εταιριών. Διμοιρίες των ΜΑΤ έφραζαν τον δρόμο και στα δύο σημεία όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Όταν το σώμα της διαδήλωσης έφτασε στο σημείο όπου ο δρόμος είχε αποκλειστεί από κλούβα και δυνάμεις των ΜΑΤ, διεκδίκησε να περάσει τον φραγμό, με αποτέλεσμα η αστυνομία να επιτεθεί με ξύλο και χημικά. Για αρκετή ώρα γινόταν ρίψη ασφυξιογόνων, ενώ σημαντικός αριθμός διαδηλωτών ψεκάστηκε με χημικά από πολύ κοντινή απόσταση. Για ακόμα μια φορά το βουνό μετατράπηκε σε αστυνομοκρατούμενο φρούριο και οι αστυνομικές επιθέσεις δεν δίστασαν να διακινδυνεύσουν τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, πολλοί από τους οποίους κατέφυγαν στον γκρεμό για να αποφύγουν τα χημικά και το ξύλο…

Η καταστολή όσων αμφισβητούν, αντιστέκονται και υψώνουν το ανάστημα είναι δομικό στοιχείο της «ανάπτυξης», «πράσινης» ή όχι, που ευαγγελίζονται το κράτος και οι επενδυτές. Επιβάλλεται βίαια, ακριβώς γιατί αυτή η ανάπτυξη είναι καταστροφική τόσο για τη φύση όσο και για την κοινωνία και στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Γι' αυτό και έπειτα από την επιχείρηση εξαγοράς κατοίκων και συνειδήσεων που προηγήθηκε, τώρα ακολουθεί η επιχείρηση καταστολής, εκφοβισμού και φίμωσης όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται. Κράτος και επενδυτές θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις αντιστάσεις, ώστε να προχωρήσουν ανενόχλητοι τα σχέδια τους για τη λεηλασία των Αγράφων και τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Από την πρώτη στιγμή, ως συνέλευση τονίζαμε ότι η επιλογή του θεσμικού δρόμου έχει συγκεκριμένα όρια. Ότι μπορεί να κερδηθεί κάποιος χρόνος, αλλά αυτό που θα καθορίσει τη μάχη είναι η μαζική κοινωνική κινητοποίηση. Ότι οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται είναι αποτέλεσμα των αγώνων και των διεκδικήσεών μας. Ότι το μπλοκάρισμα μεγάλων επενδυτικών πρότζεκτ, που αποτελούν κομμάτι ευρύτερων κρατικών σχεδιασμών αλλά κατευθυντήρια γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη μαζική και μαχητική κινητοποίηση.

Ας γνωρίζουν όσοι επιβουλεύονται τη μετατροπή των Αγράφων σε βιομηχανική ζώνη ότι η καταστολή δεν μας φόβισε και ούτε θα μας φοβίσει. Μας πεισμώνει. Ότι το δίκιο του αγώνα για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία δεν μπορεί να σταματήσει στις ασπίδες των ΜΑΤ. Και καμία φορά μπορεί να πνιγόμαστε και να δακρύζουμε από τα χημικά, να τρέχουμε με μεγάλο κόστος σε δίκες, αλλά τον αγώνα αυτόν δεν θα τον σταματήσουμε και θα τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Μέχρι να σταματήσει κάθε εργασία. Για να μείνουν τα Άγραφα ελεύθερα και απάτητα.

Δύο επιλογές υπάρχουν. Ή θα βρεθούμε στους δρόμους, στο βουνό, στην πόλη και στα χωριά με ένα σχέδιο ευρύτερης κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με τα σχέδια κράτους και επενδυτών, με την πλατιά κοινωνική ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ή θα δούμε τα βουνά και τα ποτάμια μας να καταστρέφονται προς όφελος της «πράσινης» ανάπτυξης για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Καλούμε, συνεπώς, κάθε κάτοικο της Καρδίτσας και των Αγραφιώτικων χωριών, καθέναν και καθεμία που αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής, που νιώθει την αδικία, που βλέπει τη ζωή του και τη φύση να καταστρέφεται, να συμμετέχει στον αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων. Αψηφώντας την κρατική βία και τρομοκρατία και αλληλέγγυοι ο ένας δίπλα στον άλλον αγωνιζόμαστε για ζωή, υγεία, γη και ελευθερία. Ραντεβού λοιπόν την Τρίτη 6 Ιούνη στις 9.00 στα Δικαστήρια και τη Δευτέρα 5 Iούνη 2023, Στις 20:00 στην κεντρική πλατεία , να σταθούμε αλληλέγγυοι στους 17 συναγωνιστές μας που διώκονται άδικα για την αγωνιστική τους δράση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

-Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην «Πράσινη» Ανάπτυξη και τα Αιολικά στα Άγραφα-

πηγή : https://www.facebook.com/groups/5007749104806…