Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 στις 21.00

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης του Συσσιτίου

Το Σάββατο 3/12/2011 το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών γιορτάζει τον έναν χρόνο Κυριακάτικου Συσσιτίου του. Έτσι στο χώρο του Στεκιού (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5) μετά τις 9.00 θα έχουμε γλέντι οικονομικής ενίσχυσης του συσσιτίου με ζωντανή κρητική μουσική, καλό κρασί και σπιτικούς μεζέδες. Το γλέντι αυτό, αποτελεί μια ευκαιρία να βρεθούμε όσοι συμμετέχουμε ήδη στο συσσίτιο αλλά και όσοι θα ήθελαν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν από δω και πέρα σε αυτή τη διαδικασία. Είναι μια ευκαιρία να ανανεώσουμε την υπόσχεση μας ότι θα συνεχιστεί το συσσίτιο και ότι κανείς δεν θα μείνει μόνος του στην κρίση, αλλά και μια ευκαιρία να περάσουμε όμορφα έξω από όρους εμπορευματοποίησης και μαζικότητας.

Πριν από ένα χρόνο και μέσα σε ένα κλίμα κρίσης, φτώχειας, ανασφάλειας, ανεργίας, εκμετάλλευσης, και ατομικισμού, εμείς στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών αποφασίσαμε να προτάσσουμε την αντίσταση την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για την οργάνωση ενός εβδομαδιαίου Κυριακάτικου Συσσιτίου που θα συμπληρώνει το έργο των Συσσιτίων της Σπλάντζιας.

Διστακτικά στην αρχή, καθώς κάνεις μας δεν μπορούσε να εκτιμήσει τον όγκο δουλειάς μιας τέτοιας δράσης, αλλά και αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο, ξεκινήσαμε την οργάνωση του συσσιτίου στο οποίο πλέον παρασκευάζεται και διανέμεται φαγητό σε πολλους συμπολίτες μας, κάθε Κυριακή περίπου στις 11:00 το μεσημέρι στον πεζόδρομο του Στεκιού (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5). Η πρωτοβουλία στηρίζεται από πολλούς ανθρώπους οι οποίοι είτε με προσωπική δουλειά, είτε με προσφορά σε τρόφιμα ή ενισχύοντας οικονομικά, βρίσκουν τον τρόπο να συνεισφέρουν. Επίσης, πολύ σημαντική είναι η στήριξη των συσσιτίων τόσο από επιχειρήσεις της πόλης μας όσο και από παραγωγούς που συχνά, προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα, λαχανικά, φρούτα, λάδι, τυρί.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, διαπιστώνουμε πόσο απαραίτητες και σημαντικές είναι για όλους μας οι δομές αλληλεγγύης. Η στήριξη της χανιώτικης κοινωνίας είναι καθοριστική και απαραίτητη για την επιτυχία αλλά και τη συνέχεια του Κυριακάτικου Συσσιτίου. Ας συνεισφέρουμε και συμμετέχουμε όλοι και όλες, αποδεικνύοντας ότι έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε το δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης στην πόλη μας.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

επικοινωνία :

πηγή : email received on 2 Δεκέμβριος 13h