τι; : πορεία θεματική : Πύλος

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις 19.00

15 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Διαδήλωση για την δολοφονία των μεταναστών/τριών στο ναυάγιο στην Πύλο

Ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού έχει συνέχεια και δολοφονεί

79 Νεκροί

μετά από ναυάγιο με μετανάστες

νοτιοδυτικά της Πύλου

Οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι συνεχίζουν να πληρώνουν με το αίμα τους τη διατήρηση και αναπαραγωγή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καταπιεστικού συστήματος που καταδυναστεύει, δολοφονεί και εξαθλιώνει. Αυτό καταδεικνύουν οι δεκάδες δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της σύγχρονης δουλείας, που μόλις το πρώτο τετράμηνο του 2023 έφτασαν τις 57. Αυτό αποδεικνύουν περίτρανα οι χιλιάδες νεκροί λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας και της παντελούς εγκατάλειψης και διάλυσης της δημόσιας υγείας, τα δεκάδες θύματα του κρατικού καπιταλιστικού εγκλήματος στα Τέμπη, οι δολοφονημένοι Ρομά από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛΑΣ, οι πνιγμοί και οι δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα υδάτινα και χερσαία σύνορα της Ευρώπης Φρούριο.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Πέμπτη 15 Ιούνη | 19:00 | ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας - Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : https://apo.squathost.com/athina-diadilosi-gi…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση: Κάτω ο ιμπεριαλισμός, ο φασισμός και ο πόλεμος

http://proletconnect.blogspot.com/2023/06/146…

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Ιουνίου 00h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε μαζικήσυμμετοχή στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται σε μια σειρά πόλεις της χώραςγια την καταγγελία του φρικτού αυτού εγκλήματος.

Στην Αθήνα, την Πέμπτη15/6, στις 7:00 μμ στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη15/6, στις 6:00 μμ στην Καμάρα.

Στην Πάτρα, την Πέμπτη15/6, στις 7:00 μμ στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου

Υπεύθυνος οιμπεριαλισμός για το θανατηφόρο ναυάγιο στην Πύλο

Τετάρτη 14/6/2023

Φρίκη προκαλεί η είδηση του ναυαγίουανοιχτά της Πύλου. Οι δεκάδες των νεκρών που ξέβρασε η θάλασσα και ο άγνωστος αριθμόςτων αγνοουμένων αποκαλύπτουν τον απάνθρωπο χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικούσυστήματος. Εκατοντάδες μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι στο αλιευτικό πουβυθίστηκε, βρέθηκαν να παλεύουν μέσα στη θάλασσα. Οι κατατρεγμένοι εμπόλεμωνκαι κατεστραμμένων χωρών, στον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή, συνάντησαν το θάνατοσε ευρωπαϊκές θάλασσες. Οι περισσότεροι από τη Συρία, το Ιράκ και τηνΠαλαιστίνη ξεκίνησαν το αβέβαιο ταξίδι προς την «πολιτισμένη» Δύση και αρκετοίαπό αυτούς δεν τα κατάφεραν.

Ένοχη είναι όλη η δήθεν πολιτισμένηΔύση και η αντιδραστική "ιερή συμμαχία" της, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζίμε τις κυβερνήσεις οι οποίες βρίσκονται στις πύλες εισόδου. Φυσικά, ανάμεσα σεαυτές και οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες πρωταγωνιστούν στα σκληρά καιδολοφονικά μέτρα αποτροπής.

Η βαρβαρότητα που ξεκινά από τιςιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς θα ακολουθεί διαρκώς τουςκολασμένους της γης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑκαι Ρωσίας και η διαρκής προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ναδημιουργήσουν νέες ζώνες επιρροής, έχουν σαν συνέπεια τις αιματηρές πολεμικέςσυγκρούσεις, την εγκαθίδρυση αντιδραστικών καθεστώτων, τη στυγνή εκμετάλλευσηκαι τη βία που γεννούν τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα.

Οι λαοί που ζουν στο μάτι του κυκλώναεξαναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους και έρχονται αντιμέτωποι με μιανέα βαρβαρότητα στις χώρες της «πολιτισμένης» Δύσης. Όσοι δεν πνιγούν μέσα σεσαπιοκάραβα θα βιώσουν το κυνηγητό και την εκμετάλλευση στις χώρες που θαφτάσουν. Είναι μεγάλη υποκρισία για το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό τουποκριτικό "ενδιαφέρον" που έδειξε για το ναυάγιο τα Πύλου. Ηεπίσκεψη της ΠτΔ στην περιοχή και η αναβολή της ομιλίας του Μητσοτάκη στηνΠάτρα δεν μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες του ντόπιων υπαλλήλων τωναμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Οι αστικές κυβερνήσεις που έχουν μετατρέψειολόκληρη τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ δεν θα μας πείσουν για τις ευαισθησίεςπου δήθεν έχουν για τις ζωές των προσφύγων και μεταναστών. Έχουν βάλει καιαυτές το λιθαράκι τους για να μετατραπούν οι χώρες της Μέσης Ανατολής, τωνΒαλκανίων αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης σε αφιλόξενο μέρος για τους όπου γηςκατατρεγμένους και τους κυνηγημένους.

Η μοναδική πράξη αλληλεγγύης μπορεί ναδοθεί από τους λαούς και την κοινή τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και τονιμπεριαλισμό. Την ώρα που η ιμπεριαλιστική σύγκρουση κορυφώνεται, οι κοινοίαγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια τον πόλεμο, τις επεμβάσεις, τηνεκμετάλλευση και την εξάρτηση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Αποτελείζωτικής σημασίας ζήτημα για την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ τωνλαών. Προϋπόθεση για την κατάκτηση όλων αυτών είναι το κοινό μέτωπο των λαών σεαντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό πλαίσιο αγώνα και πάλης.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθεπροοδευτικό άνθρωπο, κάθε εργαζόμενο και νέο, να εκφράσουν με κάθε τρόπο τηναλληλεγγύη τους στους κολασμένους. Νακαταγγείλουν μαζικά τη νέα ανθρωποθυσία και τους αληθινούς ενόχους: τουςιμπεριαλιστές εμπρηστές των πολέμων και εμπόρους των όπλων, τις ΗΠΑ, τηνΕυρωπαϊκή Ενωση και τους απανταχού υποτακτικούς τους, και τις πολιτικές πουμετατρέπουν τους απελπισμένους σε άψυχα κορμιά να επιπλέουν στα νερά τηςΜεσογείου.

ΚΚΕ(μ-λ)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Αναβολή της αυριανής συνέλευσης! Όλοι/ες αύριο στις συγκεντρώσεις Προπύλαια 7μμ ενάντια στο κρατικό έγκλημα με το ναυάγιο στην Πύλο

Aνοιχτή συνέλευση για το κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

πηγή : https://twitter.com/efodos_ta


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πύλος: Ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της Ευρώπης-Φρούριο!

Συγκέντρωση Πέμπτη 15 Ιούνη, 7μμ Προπύλαια-Βουλή-Γραφεία ΕΕ

Οι 59, μέχρι στιγμής, νεκροί πρόσφυγες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους εκατοντάδες που ήταν μέσα στο πλοίο που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου ερχόμενο από τη Λιβύη, είναι μία ακόμη μαζική ρατσιστική δολοφονία της ΕΕ-Φρούριο, ένα διαρκές έγκλημα στο οποίο ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία πρωτοστατούν, δίπλα στην Μελόνι, τον Όρμπαν και στους υπόλοιπους «ηγέτες» της ΕΕ.

Ας μην κάνουν τους αθώους! Ας μην λένε ότι «πρόσφεραν βοήθεια που δεν ήθελαν οι μετανάστες». Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί υποχρεώνονται να πνιγούν στα βάθη της Μεσογείου προσπαθώντας να ξεφύγουν από την κόλαση των πολέμων και της ανείπωτης φτώχειας μετακινούμενοι με ψαροκάικα από τις ακτές της Αφρικής στην Ευρώπη.

Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, μετά την πρόσφατη συμφωνία της ΕΕ για το μεταναστευτικό; Μια άθλια ρατσιστική συμφωνία που προβλέπει να φυλακίζονται στα σύνορα οι αιτούντες άσυλο που δεν έχουν «σοβαρές πιθανότητες» να το αποκτήσουν (πριν τις αιτήσεις), οδηγώντας στις φυλακές ακόμα και μικρά παιδιά, δίνουν την δυνατότητα στη χώρα υποδοχής να επιστρέφει τους πρόσφυγες, όχι στη χώρα προέλευσης, αλλά όπου να 'ναι αρκεί να μπορεί να αποδειχθεί κάποιος «δεσμός», και στο τέλος δίνει το δικαίωμα σε όποιον δεν θέλει μετανάστες να το εξαργυρώνει με 20.000 ευρώ το «κεφάλι»! Τόσο αποτιμά η ΕΕ την ζωή αυτών των ανθρώπων... Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός τους πολιτισμός.

· Οι ζωές των προσφύγων μετράνε!

· Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες!

· Ρίξτε τον φράκτη στον Έβρο!

· Σταματήστε τα pushbacks!

· Σταματήστε τις μαζικές δολοφονίες!

· Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!

· Κάτω η μεταναστευτική συμφωνία της ΕΕ!

Όλοι στην διαδήλωση που οργανώνουν αντιρατσιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες,

Πέμπτη 15 Ιούνη, στις 7μμ, Προπύλαια-Βουλή-Γραφεία ΕΕ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : https://antarsya.gr/node/6599


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Οι δεκάδες νεκροί πρόσφυγες του ναυαγίου είναι μαζική δολοφονία της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων

Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο , Πέμπτη 15 Ιούνη 7μμ, Προπύλαια

Ανοιχτά σύνορα, γκρεμίστε τους φράχτες, άσυλο για την προσφυγιά!

Δεκάδες είναι οι πνιγμένοι πρόσφυγες που ανασύρονται μετά το ναυάγιο ενός καραβιού στα ανοιχτά της Πύλου. Άγνωστο πόσο ακόμη βρίσκονταν στο καράβι το οποίο βρέθηκε στο πεδίο επιχειρήσεων αποτροπής εισόδου στα σύνορα από το Λιμενικό της Ελλάδας αφού το παρακολουθούσε και η FRONTEX.

Εκφράζουμε τα συλληπτήρια μας στους συγγενείς των νεκρών που έχασαν άδικα τους αγαπημένους τους εξ αιτίας των ρατσιστικών πολιτικών της ΕΕ.

Δεν είναι ατύχημα, είναι ένα έγκλημα στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων της ΕΕ που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε παγίδα θανάτου για τους πρόσφυγες έχοντας υψώσει τους δολοφονικούς φράχτες από κάθε ασφαλές χερσαίο πέρασμα όπως στον ΄Εβρο. Έτσι σπρώχνουν τους πρόσφυγες στα χέρια των διακινητών και της μαφίας που επιχειρούν είσοδο μέσα από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές, από τις ακτές της Λιβύης. Οι διαπλοκές τους με την Αστυνομία έχουν άλλωστε στο φως.

Είναι απύθμενη η υποκρισία της επίδειξης "ανθρωπισμού" από την υπηρεσιακή κυβέρνηση που συνεχίζει την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου, η οποία που χωρίς ντροπή φωτογραφίζονταν στο φράχτη του Έβρου.

Αυτή η μαζική δολοφονία έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την συνυπογραφή από τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ μιας νέας επαίσχυντης ρατσιστικής συμφωνίας , νομιμοποιεί τους φράχτες, καρατομεί το δικαίωμα στο άσυλο και βάζει ακόμη περισσότερα εμπόδια σε κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα που προσπαθεί να ξεφύγει από το θάνατο στη χώρα του λόγω πολέμων, δικτατοριών, καταστροφών. Πρωτοστάτησε η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τη φασίστρια Μελόνι σε αυτή τη συμφωνία.

Είναι σαφές ότι οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να είχαν διασωθεί αν είχαν το δικαίωμα να δέσουν σε ασφαλές λιμάνι, να κάνουν αίτηση για άσυλο, να έχουν φιλοξενία. Αυτά είναι που έχει καταργήσει η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ τα έκανε με το πιο χυδαίο τρόπο στον Εβρο, με το φράχτη και το ανοικτό πόλεμο κατα των προσφύγων δαιμονοποιόντας τους ως "Εισβολείς" υιοθετώντας το δόγμα της ακροδεξιάς και των φασιστών.

Αντίθετα, η "παρακολούθηση" από το Λιμενικό στα θαλάσσια σύνορα είχε στόχο την αποτροπή της εισόδου στα ελληνικά ύδατα και λιμάνια και για αυτό χρειάζεται να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες ναυαγίου και τι ακριβώς το προκάλεσε. Οι μαρτυρίες για τις μεθόδους αποτροπής και επαναπροωθήσεων του Λιμενικού είναι πλέον αναρίθμητες.

Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε και να στείλουμε τη δολοφονική ρατσιστική πολιτική της ΝΔ που ανοίγει το δρόμο στους φασίστες στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Είναι ώρα να ξηλώσουμε τις ρατσιστικές πολιτικές των κλειστών συνόρων, των φραχτών, των δολοφονικών πολιτικών αποτροπής στα σύνορα, με τις επαναπροωθήσεις και τους φράχτες, τις ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ. Να απαιτήσουμε ανοιχτά σύνορα, να γκρεμιστούν οι φράχτες, άσυλο, χαρτιά και στέγη για την προσφυγιά.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές συλλογικότητες και το κίνημα στην Ελλάδα και διεθνώς να ξεσηκωθούμε για να σταματήσουμε την εγκληματική πολιτικής της ΕΕ-φρούριο.

Όλοι και όλες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Ιούνη 7μμ στα Προπύλαια.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/?locale=e…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Η μαζική κρατική δολοφονία στην Πύλο μας γεμίζει οργή.

Συμμετέχουμε στην πορεία που καλείται αύριο στις 7μμ στα Προπύλαια. Καλούμε σε κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά προς τα γραφεία Λιμενικού & Frontex την Κυριακή στις 4.30μμ. Λεπτομέρειες θα ανέβουν αύριο

Open assembly against pushbacks & border violence

πηγή : https://twitter.com/againstpushback


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Δολοφονία του συστήματος που γεννά τους πολέμους & τον φασισμό.

Μονόδρομος η αλληλεγγύη & ο αγώνας. Σταματήστε τα pushback και τις μαζικές δολοφονίες! Άσυλο, Στέγη στους πρόσφυγες! Κάτω η μεταναστευτική συμφωνία της ΕΕ. Πορεία 15/6 | 19:00, Προπύλαια

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (Αθήνα)

πηγή : https://twitter.com/neolaiaKA


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πύλος | Είναι Έγκλημα

Πορεία Διαμαρτυρίας: Πέμπτη 15/6 στις 19:00 στα Προπύλαια (σταθμός Πανεπιστήμιο) και πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Image

Αναμέτρηση

πηγή : https://twitter.com/anametrisi


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Ιουνίου 05h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΕΕΚ

Η τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου είναι έγκλημα

Και έχει ένοχους: το "Φρούριο Ευρώπη" της ΕΕ και τις

ελληνικές κρατικές αρχές

Αθήνα: Διαδήλωση Πέμπτη 15 Ιουνίου 7 μ.μ., Προπύλαια

Το πολύνεκρο ναυάγιο στη θάλασσα έξω από την Πύλο, με 78 μέχρι στιγμής νεκρούς που

αναμένεται να ανέλθουν σε εκατοντάδες, είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Δεν είναι

θαλάσσιο δυστύχημα, είναι έγκλημα του "Φρούριου Ευρώπη" και των καπιταλιστικών

τάξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαβανομένης της ελληνικής κυρίαρχης τάξης,

της κυβέρνησης, των κρατικών αρχών με τις περιβόητες φονικές "επαναπροωθήσεις" τους.

Ας σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα αυτοί που υψώνουν τους Φράχτες του Έβρου και

φωτογραφίζονται για να είναι αρεστοί στο ακροδεξιό κοινό. Οι φωτογραφίες της Προέδρου

Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα, μετά από εκείνες στον Έβρο, τα κροκοδείλια του

Μητσοτάκη και η κήρυξη τριήμερου πένθους είναι μνημείο υποκρισίας του αστικού

κατεστημένου.

Στο φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου και της Μεσογείου, κρύβεται η ασφάλεια

του κάθε Ευρωπαίου καπιταλιστή και αποκαλύπτεται παραστατικά η βαρβαρότητα του

ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού στην ιστορική του σήψη.

Η Μεσόγειος, για άλλη μια φορά γίνεται ο υγρός τάφος για εκατοντάδες πρόσφυγες και

μετανάστες ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των επιμέρους κυβερνήσεων που

ορθώνουν τείχη και απαγορεύσεις στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η προσφυγιά

και η μετανάστευση είναι ο απότοκος της ληστείας, εκμετάλλευσης, υποδαύλισης και

οργάνωσης πολέμων και κλιματικής καταστροφής που επί χρόνια διεξάγουν οι

ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις κατά της Αφρικής, της Ασίας και άλλων περιοχών του

παγκόσμιου Νότου. Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι απειλή για την Ευρώπη, την

Ιταλία ή την Ελλάδα όπως η ακροδεξιά ρητορεία τούς εμφανίζει. Είναι τα θύματα της

πολιτικής της καπιταλιστικής / ιμπεριαλιστικής Ευρώπης, της Ιταλίας και της Ελλάδας. Η

διεθνιστική αλληλεγγύη στους κυνηγημένους αυτού του πλανήτη είναι το ταξικό καθήκον

κάθε εργάτη και εργαζόμενου.

Ανοίξτε τα σύνορα!

Κάτω οι φράχτες! Διαλύστε την Frontex! Σταματήστε τους διωγμούς των προσφύγων και

μεταναστών. Ασφαλής διέλευση των προσφύγων και μεταναστών. Άσυλο, δημοκρατικά και

εργασιακά δικαιώματα.

Τσακίστε τον ρατσισμό, τον φασισμό, τον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό.

Στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι.

Όλοι στην συγκέντρωση -διαδήλωση Πέμπτη 15 Ιουνίου στα Προπύλαια στις 7 μ.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Ιουνίου 10h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Όλοι-ες στους δρόμους - Οργή για το μαζικό έγκλημα ελληνικού κράτους, ΕΕ, ιμπεριαλισμού [Διαδήλωση Πέμπτη 15/6-19:00 Προπύλαια]

Να μη συνηθίσουμε τη φρίκη και το θάνατο- Όλοι-ες στους δρόμους για την ταξική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Ολοι-ες στους δρόμους- Οργή για το μαζικό έγκλημα ελληνικού κράτους, ΕΕ, ιμπεριαλισμού [Διαδήλωση Πέμπτη 15 Ιουνίου - 19:00 - Προπύλαια]

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Πύλου αυτή τη φορά, με 79 έως τώρα νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες προερχόμενους από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής αποτελεί ένα στυγερό προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει ονοματεπώνυμο: την ρατσιστική αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και του ελληνικού κράτους, τις στρατιωτικές επεμβάσεις και τη λεηλασία της περιοχής από τον ιμπεριαλισμό, την κρατική απολυταρχία των χωρών προέλευσης.

Ειδικότερα η κλιμακούμενη πολιτική της στρατιωτικοποίησης της συνοριακής φύλαξης της ΕΕ δολοφονεί κάθε χρόνο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα υδάτινα και χερσαία σύνορά της. Όσοι γλίτωσαν από τις πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους, την αφαίμαξη της καπιταλιστικής περιφέρειας, έρχονται αντιμέτωποι με τις επιχειρήσεις βίαιης αποτροπής, με τους υψωμένους φράχτες (όπως αυτός του Έβρου) και με δολοφονικούς μηχανισμούς σαν τη Frontex. Έρχονται αντιμέτωποι με στρατόπεδα συγκέντρωσης και κέντρα επιλογής «χρήσιμης» ή «άχρηστης» εργατικής δύναμης. Έρχονται αντιμέτωποι με τον θεσμικό ή εξωθεσμικό ρατσισμό, τα κρατικά ή φασιστικά πογκρόμ.

Από τα push backs στο Αιγαίο ως τους φράχτες του Έβρου, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Ισπανίας, η ΕΕ και τα κράτη της δολοφονούν!

Οργή για το μαζικό έγκλημα ελληνικού κράτους, ΕΕ, ιμπεριαλισμού!

Να μη συνηθίσουμε τη φρίκη και το θάνατο- Όλοι-ες στους δρόμους για την ταξική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625688/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

post image

15 ΙΟΥΝΗ: Διαδηλώσεις για το πολύνεκρο έγκλημα της ΕΕ και του ελληνικού κράτους απέναντι σε εκατοντάδες μετανάστες/τριες στα ανοιχτά της Πύλου

ΑΘΗΝΑ: 19.00 Προπύλαια (με κατεύθυνση τα γραφεία της ΕΕ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 19.00 Καμάρα

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωποςδεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ' τις φωνές!»

Η ΕΕ - φρούριο δολοφονεί

Άλλη μια προδιαγεγραμμένη τραγωδία εις βάρος της ανθρώπινης ζωής, εξελίσσεται ανοιχτά της Πύλου. Αλιευτικό σκάφος που ξεκίνησε από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία, στο οποίο ήταν στοιβαγμένοι 400, (με πηγές να μιλάνε μέχρι και για 750), μετανάστες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, βυθίστηκε τα μεσάνυχτα, με τα μέχρι τώρα στοιχεία να καταγραφούν 78 νεκρούς, 104 διασωθέντες και τις εκτιμήσεις να μιλάνε για δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών μεταναστών όσο περνάνε οι ώρες.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για άλλο ένα τυχαίο περιστατικό, μια κακή στιγμή, έναν λάθος υπολογισμό-χειρισμό. Είναι ακόμη ένα δραματικό περιστατικό στο πλαισίου ενός άτυπου-ακήρυχτου πολέμου στα σύνορα της Ε.Ε. όπου για χρόνια εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν προσπαθώντας με κάθε τρόπο να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος κυνηγώντας το όνειρο για μια αξιοπρεπή, ασφαλή ζωή μακριά από τη φτώχεια, τον πόλεμο και κάθε είδους διωγμό που υφίστανται στην πατρίδα τους.

Συνθήκες οι οποίες κατά συντριπτική πλειοψηφία έχουν προκληθεί από τις αμέτρητες, στρατιωτικές και μη, επεμβάσεις του ιμπεριαλιστικού ευρωατλαντικού άξονα, του ΝΑΤΟ, στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, Ζώνη του Σαχέλ είναι μερικά παραδείγματα στον μακρύ κατάλογο χώρων που αιματοκυλίστηκαν για να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα του Δυτικού Ιμπεριαλισμού εις βάρος των ντόπιων πληθυσμών.

Οι μεταναστευτικές ροές (sic), οι οποίες δημιουργούνται από αυτήν την πολιτική επιλογή του "ανεπτυγμένου κόσμου", προσκρούουν στα στρατικoποιημένα σύνορα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και συγκεκριμένα για τη χώρα μας, στον φράχτη στον Έβρο, τους πυροβολισμούς στα σύνορα, τις βίαιες συλλήψεις, τις μακροχρόνιες κρατήσεις σε άθλιες συνθήκες σε ειδικά κέντρα κράτησης-στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις αρνήσεις παροχής ασύλου και τις επαναπροωθήσεις σε χώρες όπου οι ζωές των πρόσφυγων κινδυνεύουν, τα παράνομα (και διεθνώς αναγνωρισμένα και καταδικαστέα) "pushbacks" στα θαλάσσια σύνορα, τις επιθέσεις-σκόπιμες βυθίσεις πλωτών μέσων με πρόσφυγες μαζί με την άρνηση βοήθειας-διάσωσης σε ναυαγούς τέτοιων περιστατικών.

Η σημερινή τραγωδία είναι μια ακόμη κυνική παραδοχή ότι στην καπιταλιστική ανάπτυξη, στην ιμπεριαλιστική εξάπλωση, η ανθρώπινη ζωή είναι πλήρως αναλώσιμη.Η μάχη για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την παύση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μας βρίσκει δίπλα στους φτωχούς, στους κατατρεγμένους, στους βαθιά πληττόμενους αυτού του κόσμου. Να γκρεμίσουμε το σύστημα και τους μηχανισμούς του. Να οικοδομήσουμε μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625690/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου καλούμε όλους/ες στα συλλαλητήρια για το ναυάγιο στην Πύλο.

Ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με δεκάδες νεκρούς μετανάστες, μεταφορά των διασωθέντων στο λιμάνι της Καλαμάτας, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 (ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/EUROKINISSI)

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός τραγικού ναυαγίου με την απώλεια εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι στην προσπάθεια αναζήτησης μίας καλύτερης ζωής, έχασαν την ζωή τους στην θάλασσα της Μεσογείου. Δεν ήταν ένα ακόμα τραγικό ατύχημα, αλλά ένα συνεχόμενο έγκλημα, αποτέλεσμα της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καλούμε όλους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι στην εγκληματική μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

από Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

16 ΙΟΥΝΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 19:00

post image

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για τη δολοφονία εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών σε ναυάγιο στα νοτιοδυτικά της Πύλου

16 ΙΟΥΝΗ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 19:00

Ελληνικό κράτος και ΕΕ δολοφονούν!

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625691/