τι; : πορεία θεματική : Πύλος

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 στις 16.30

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Kινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά προς τα γραφεία Λιμενικού & Frontex

από Πρωτοβουλία καλεσμένη από την ανοιχτή συνέλευση ενάντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία

Ημέρα/Ώρα: 18/06/2023 στις 16:30

Τοποθεσία: Αθήνα / ΗΣΑΠ Πειραιάς

Πορεία προς τα γραφεία Λιμενικού & Frontex Κυριακή 18/6 με συγκέντρωση στις 4.30μμ στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά.

Να καταργηθεί η Frontex! Να σταματήσουμε τα εγκλήματα του Λιμενικού και τον πόλεμο κατά των μεταναστ(ρι)ών!

Το πρωί της Τετάρτης, στα ανοικτά των ακτών της Πύλου, ένα μεγάλο αλιευτικό σκάφος ανατράπηκε. Έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 80 νεκροί, με τον αριθμό να αυξάνεται, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται. Την προηγούμενη ημέρα το Alarm Phone είχε ειδοποιήσει το Λιμενικό ότι το σκάφος βρισκόταν σε κίνδυνο, καθώς οι άνθρωποι τους είχαν καλέσει για βοήθεια. Η Frontex είχε ενημερωθεί από το πρωί της προηγούμενης ημέρας. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές δεν πήραν μέτρα για τη διάσωση των επιβατών, συμβάλλοντας άμεσα στους θανάτους και στον μεγάλο αριθμό των αγνοουμένων. Αυτοί οι θάνατοι δεν είναι τυχαίοι, αλλά δολοφονίες του ελληνικού κράτους, της ΕΕ και της Frontex.

Το ναυάγιο της Πύλου έρχεται ως ένα από τα εκατοντάδες παρόμοια εγκλήματα του τελευταίου έτους, κατά τα οποία εκατοντάδες ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά μήκος των ευρωπαϊκών συνόρων. Δεν είναι κρυφό ότι οι ελληνικές αρχές εφαρμόζουν συστηματικά πρακτικές επαναπροώθησης, με την έγκριση της ΕΕ. Χιλιάδες έχουν ξυλοκοπηθεί, εγκαταλειφθεί, βίαια μεταφερθεί στη θάλασσα ή και πυροβοληθεί από τις ελληνικές δυνάμεις, σε συνεργασία με τη Frontex. Γι' αυτούς τους ανθρώπους, που μετακινούνται και κάνουν το ήδη επικίνδυνο και απειλητικό για τη ζωή τους ταξίδι στα σύνορα, η συνάντηση με την ελληνική Ακτοφυλακή, τη Frontex, την ελληνική Αστυνομία ή τη Συνοριοφυλακή, συχνά σημαίνει βία και βασανιστήρια. Αυτές οι πολιτικές έχουν αναγκάσει τους ανθρώπους να επιλέγουν όλο και πιο επικίνδυνες διαδρομές προκειμένου να φτάσουν στα ευρωπαϊκά εδάφη: τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στο ναυάγιο της Πύλου και σε πολλά άλλα παρόμοια ναυάγια τα τελευταία χρόνια.

Η Ευρώπη έχει μετατρέψει σταθερά τα σύνορά της σε πολεμικές ζώνες ενάντια σε ανθρώπους που φεύγουν λόγω πολέμων, φτώχειας, καταπίεσης ή και κλιματικής κρίσης. Η άνοδος του ρατσισμού και του φασισμού στα κράτη της ΕΕ συνοδεύεται από τη στρατιωτικοποίηση των συνόρων τους και την αύξηση της (παρα)κρατικής βίας κατά των μεταναστ(ρι)ών. Με την εξωτερικοποίηση των συνόρων τους, έχουν προκαλέσει ακόμα περισσότερο θάνατο και απελπισία, σε μια εποχή που οι αιτίες της μετανάστευσης αυξάνονται παγκοσμίως. Το 2022, σχεδόν 3.800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μεταναστευτικές διαδρομές από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική ή εντός των περιοχών αυτών. Ενώ τουλάχιστον 326 έχασαν τη ζωή τους (ή αγνοούνται έκτοτε) μόνο στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία.

Ο Έβρος είναι μια στρατιωτικοποιημένη "νεκρή ζώνη" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπου καθημερινά γίνονται ανεπίσημα κρατικά εγκλήματα: άμεσες ή έμμεσες δολοφονίες, βασανιστήρια, κακοποίηση και εξευτελισμός, ληστείες προσωπικών αντικειμένων και φυσικά pushbacks στην Τουρκία χωρίς τη δυνατότητα αίτησης ασύλου. Στο Αιγαίο, το ελληνικό Λιμενικό Σώμα και οι -επίσημοι ή μη- συνεργάτες του, διαπράττουν επίσης εγκλήματα κατά των αιτούντων άσυλο: απαγωγές από τα νησιά, pushbacks στην ανοιχτή θάλασσα, αλλά και περιπτώσεις όπου άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτών. Το πρόσφατο βίντεο των New York Times έδειξε μια πλήρη διαδικασία pushback με μετανάστ(ρι)ες που είχαν φτάσει στο έδαφος της Λέσβου, αλλά μεταφέρθηκαν βίαια στην Τουρκία χωρίς την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση ασύλου.

Σε όλα αυτά τα περιστατικά, υπάρχει μια υπηρεσία που έχει καθήκον να παρακολουθεί την κατάσταση- αυτή είναι η Frontex, η οποία έχει κατηγορηθεί ότι συμμετέχει ενεργά σε αυτά, αλλά σε κάθε περίπτωση συγκαλύπτει ό,τι γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Όταν κάποιες από αυτές τις καταγγελίες έγιναν επίσημα πέρυσι, ο προηγούμενος επικεφαλής της, F. Leggeri, αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Ωστόσο, παρά τις υποτιθέμενες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν έκτοτε, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει προσπαθώντας να φτάσουν στα εδάφη που "προστατεύει" η Frontex. Άξιο μνημόνευσης είναι και ότι ο τελευταίος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης, είχε βραβεύσει δημόσια τον Leggeri «για τη συμβολή του στην επιτυχημένη συνοριακή πολιτική της Ελλάδας», τρεις μήνες πριν αυτός παραιτηθεί. Άλλωστε, το ελληνικό κράτος έχει αποδείξει το ρατσιστικό του κατεστημένο τις τελευταίες δεκαετίες και συχνά μάλιστα έχει χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο "επιτυχημένων" αντι-μεταναστευτικών πολιτικών από άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος είναι ο μόνος πρωταγωνιστής σε όλα αυτά ή ότι η Frontex απλώς "υπομένει" τη συμπεριφορά του. Συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο και στην καταπίεση των μεταναστ(ρι)ών με διάφορους τρόπους. Είναι αυτοί που χρηματοδοτούν τη στρατιωτικοποίηση των συνόρων και τη χρήση νέων τεχνολογιών για αυτό, αυτοί που το 2022 βοήθησαν στην απέλαση 25.000 ανθρώπων (αριθμός ρεκόρ) από τα εδάφη της ΕΕ, αυτοί που πρόσφατα δημοσίευσαν διαγωνισμό 2.000.000 ευρώ για την οργάνωση της μεταφοράς "επιβατών δια θαλάσσης", τουλάχιστον 100 κάθε φορά, από τη Λέσβο στην Τουρκία. Είναι οι σχεδιαστές του καθεστώτος των συνόρων της ΕΕ που βασίζεται στο ρατσισμό, την αποικιοκρατία, την εκμετάλλευση και τη βία.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 θα συγκεντρωθούμε στις 4.30μμ στον ΗΣΑΠ Πειραιά για να πάμε στο κτίριο που φιλοξενεί την Frontex, την Ελληνική Ακτοφυλακή (Λιμενικό) και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91289/


1 2 3 4 5 6

Καλεσμα στην πορεία προς τα γραφεία Λιμενικού & Frontex Κυριακή 18/6

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΒΙΑ

Στηρίζουμε το κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης εναντια στις επαναπροωθησεις και τη συνοριακή βία

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 στις 16.30 σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά

Το πολύνεκρο έγκλημα στα ανοιχτά της Πύλου, αναδεικνύει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, την στρατηγική της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για τους από τα κάτω αυτού του κόσμου. Το ελληνικό κράτος, εγγυητής της "ασφάλειας" της Ευρώπης, μαζί με το λιμενικό, την ακτοφυλακή, τις παραστρατιωτικές ομάδες στα σύνορα και την Frontex, είναι οι δολοφόνοι που δρουν για λογαριασμό της ελίτ της ΕΕ. Είναι αυτοί που ρυθμίζουν πόσα εργατικά χέρια θα περάσουν στη Δύση και πόσες ζωές περισσεύουν. Είναι οι υπεύθυνοι των μαζικών εγκλημάτων εναντίον ολόκληρων πληθυσμών.

Είναι οι ίδιοι που δολοφονούν πυροβολώντας, εγκλωβίζοντας ανθρώπους σε νησίδες στον Έβρο, αυτοί που στοιβάζουν τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των φασιστικών καθεστώτων, αυτοί που οδηγούν τους πρόσφυγες, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές, αυτοί που "ανίδεοι" παρακολουθούν τα ναυάγια. Αυτοί που υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα για τα οποία διεξάγονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

Από τις δολοφονίες στα σύνορα και στο Αιγαίο μέχρι το έγκλημα στα Τέμπη και την ιδιωτικοποίηση της υγείας, εχθρός είναι τα κράτη και ο καπιταλισμός

Δεν είναι απλά υποβάθμιση των ζωών των κατώτερων τάξεων, είναι γενοκτονία.

Κανένα έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο

https://athens.indymedia.org/post/1625731/

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

sykaexpro_squaext@riseupex.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625749/


1 2 3 4 5 6

Όλοι-ες στη διαδήλωση στην έδρα του Λιμενικού και της Frontex στον Πειραιά [Κυριακή 18/6 16:30 ΗΣΑΠ Πειραιά]

Κυριακή 18/6 16:30 ΗΣΑΠ Πειραιά

Όλοι-ες στη διαδήλωση στην έδρα του Λιμενικού και της Frontex στον Πειραιά

Με τα νέα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στο φως να αποκαλύπτουν σε όλο του το εύρος το φρικτό έγκλημα που το ελληνικό κράτος και οι μηχανισμοί του (Λιμενικό), ως δήμιοι της ΕΕ, διέπραξαν στα ανοιχτά της Πύλου, την ίδια ώρα που ο αριθμός των νεκρών προσφύγων και μεταναστών (ανάμεσα τους και πολλά παιδιά) έχει εκτοξευτεί στις εκατοντάδες, γίνεται σαφές ότι οι κοινωνικές, ταξικές και κινηματικές απαντήσεις γι' αυτό το πρωτοφανές έγκλημα, επιβάλλεται να αντιστοιχηθούν οργανωτικά, πολιτικά και μαχητικά σε αυτό ακριβώς το επίπεδο.

Αν η διαδήλωση της 15/6 με τη μαζικότητα, τον παλμό και το δυναμισμό της άνοιξε - κόντρα στην καταστολή που δέχθηκε και τις συλλήψεις 21 συντρόφων/σσων- τον κύκλο των κινητοποιήσεων, το ζητούμενο είναι η συνέχεια και η κλιμάκωση. Το πώς και με τι ένταση θα σταθούμε ως Τάξη και ως κίνημα απέναντι στις εν ψυχρώ μαζικές δολοφονίες σε βάρος του παγκόσμιου προλεταριάτου, ασφαλώς θα είναι καθοριστικό για το μέλλον μας και τη πολιτική μας συνέχεια.

Είναι πρόδηλο ότι αν το γεγονός εμπεδωθεί κοινωνικά με το περιεχόμενο που επιδιώκει το καθεστώς και ως εκ τούτου με μειωμένες κοινωνικές και ταξικές αντιδράσεις, τότε θα μιλάμε για εξέλιξη που ανοίγει διάπλατα το δρόμο στον κοινωνικό εκφασισμό και στην εδραίωση και την όξυνση της κρατικής, καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Υπό αυτήν ακριβώς την έννοια η αυριανή διαδήλωση στις 16:30 στον ΗΣΑΠ Πειραιά που καλεί η «Πρωτοβουλία ενάντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία» είναι κρίσιμη. Προορισμός της είναι το αρχηγείο του Λιμενικού, τα γραφεία της Frontex και το υπουργείο Ναυτιλίας. Οι εγκαταστάσεις δηλαδή που στεγάζουν τους μηχανισμούς που αποτελούν τους φυσικούς αυτουργούς για αναρίθμητες δολοφονίες προσφυγών και μεταναστών. Το γιατί πρέπει αύριο η διαδήλωση να είναι, μαζική, δυναμική και αποφασιστική είναι προφανές!

Ολοι-ες στη διαδήλωση ενάντια στους φυσικούς αυτουργούς των εκατοντάδων δολοφονιών στην Πύλο!

Το να μη συνηθίσουμε τη φρίκη και το θάνατο, το να μην εδραιωθεί δηλαδή ο κοινωνικός εκφασισμός, σημαίνει να επιτεθούμε στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος: το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον Ιμπεριαλισμό.

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : https://efodos.net/2023/06/17/oloi-es-sti-dia…


1 2 3 4 5 6

Στηριξη στο καλεσμα της ανοιχτης συνελευσης εναντια στις επαναπροωθησεις Κυριακη 18.06 για πορεια στα γραφεια της Frontex

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ Στηρίζουμε το κάλεσμα της ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στις επαναπροωθήσεις και τη συνοριακή βία, την Κυριακή (18/06) στις 16:30 στο σταθμό ΗΣΑΠ "Πειραιά" για πορεία προς τα γραφεία της Frontex και του Λιμενικού.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Στηρίζουμε το κάλεσμα της ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στις επαναπροωθήσεις και τη συνοριακή βία, την Κυριακή (18/06) στις 16:30 στο σταθμό ΗΣΑΠ "Πειραιά" για πορεία προς τα γραφεία της Frontex και του Λιμενικού.

Η Frontex και το λιμενικό όπως οι συνοριοφύλακες και οι παραστρατιωκές ομάδες που δρουν στα σύνορα είναι υπαίτιοι για χιλιάδες δολοφονίες και βασανισμούς προσφύγων και μεταναστών, ετησίως. Το έγκλημα που διαπράχθηκε στα ανοιχτά της Πύλου καταδεικνύει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. και του ελληνικού κράτους. Τα βασανιστήρια, οι επαναπροωθήσεις, οι μαζικοί εγκλεισμοί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στις φυλακές, και οι μαζικές εξοντώσεις είναι μέρος της στρατηγικής για την υποβάθμιση, σε βαθμό δολοφονίας, των ζωών των κατώτερων τάξεων.

Όπως γράφαμε στο κείμενο μας, για το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, "[…] Η απαξίωση του δημοσίου συστήματος υγείας, ο καθημερινός εκβιασμός της μισθωτής εργασίας, η ένταση της έμφυλης βίας και οι συνεχείς γυναικοκτονίες, η διαρκώς εντεινόμενη ακρίβεια σε βασικά αγαθά, οι δεκάδες εργατικές δολοφονίες, η όξυνση της αστυνομικής καταστολής, οι δολοφονίες μεταναστ(ρι)ών στα σύνορα, η εμβάθυνση της εμπλοκής του ελληνικού κράτους στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και η μιλιταριστική οχύρωση του, αποτέλεσαν μόνο μερικές από τις κομβικές αιτίες του κοινωνικού γεγονότος που έλαβε χώρα στους δρόμους της επικράτειας, για περίπου ένα μήνα. Το έγκλημα στα Τέμπη φανέρωσε τον δολοφονικό χαρακτήρα κράτους και κεφαλαίου και κατέδειξε, με τον πιο εμφατικό και συνάμα τραγικό τρόπο, πως για την κρατική εξουσία και το κεφάλαιο οι ζωές των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων δεν έχουν αξιώσεις πραγματικής ζωής.[…]"

Η ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

ΝΑ ΟΞΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΕ ΤΑΞΙΚΟ ΜΙΣΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ

Aνοιχτή συνέλευση για το κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625752/


1 2 3 4 5 6

18 ΙΟΥΝΗ. Πορεία προς τα γραφεία Λιμενικού & Frontex Κυριακή 18/6 με συγκέντρωση στις 4.30μμ στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά.

Το πολύνεκρο έγκλημα ΕΕ - Ελληνικού κράτους στο οποίο ήταν στοιβαγμένοι μέχρι και 750 μετανάστες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, βυθίστηκε, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς, και μέχρι στιγμής μόνο 104 διασωθέντες. Δεν μπορούμε να μιλάμε για άλλο ένα τυχαίο περιστατικό, μια κακή στιγμή, έναν λάθος υπολογισμό-χειρισμό. Είναι ακόμη ένα δραματικό περιστατικό στο πλαισίου ενός άτυπου-ακήρυχτου πολέμου στα σύνορα της Ε.Ε. όπου για χρόνια χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν προσπαθώντας με κάθε τρόπο να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος κυνηγώντας το όνειρο για μια αξιοπρεπή, ασφαλή ζωή μακριά από τη φτώχεια, τον πόλεμο και κάθε είδους διωγμό που υφίστανται στην πατρίδα τους.

Η FRONTEX: ο συνοριοφύλακας της ΕΕ

Η Frontex ως ευρωπαϊκός οργανισμός συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής ευθύνεται για τους χιλιάδες θανάτους μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα της ΕΕ, για τις επαναπροωθήσεις, αλλά και για την τεχνολογική κατάρτιση / χρηματοδότηση νέων ερευνητικών που παρέχουν τεχνογνωσία για τον εντοπισμό μεταναστών στα σύνορα με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως, για παράδειγμα, με την χρήση τεχνολογιών AI. Ενδεικτικά, στην ίδια κατεύθυνση είναι και ορισμένα ερευνητικά του ΕΜΠ για εντοπισμό μεταναστών στα σύνορα με τίτλους ANDROMEDA, RANGER, PREVISION, INGENIUS κ.α. Η FRONTEX αποτελεί επιχειρησιακό βραχίονα της ΕΕ. Με απλά λόγια, η ΕΕ διατάζει, η FRONTEX εκτελεί.

Ντόμινο ψεμάτων και αντιφάσεων του ίδιου του Λιμενικού Σώματος

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που οι επίσημες θέσεις που μέχρι χθες υποστήριζε το ελληνικό κράτος για το ναυάγιο της Πύλου, άλλαξαν ραγδαία χθες. Το Λιμενικό Σώμα, με επίσημη ανακοίνωση του, το μεσημέρι της Παρασκευής 16/6, άλλαξε μια σημαντική πτυχή του αφηγήματος του, εξηγώντας πως λίγες ώρες πριν το ναυάγιο, παράκτιο περιπολικό προσέγγισε το αλιευτικό και έριξε ένα μικρό σχοινί για να "διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων". Μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής, το Λιμενικό Σώμα επισήμως επέμενε πως σκάφος του δεν πλησίασε ποτέ κοντά στο αλιευτικό, αλλά παρέμενε σε απόσταση και παρατηρούσε διακριτικά, καθώς ο καπετάνιος του αλιευτικού αρνήθηκε την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας. Προφανώς, οι αντιφάσεις αυτές γεννούν βάσιμες υποψίες για τον ενεργό ρόλο του λιμενικού στην μαζική δολοφονία εκατοντάδων μεταναστ(ρι)ών.

Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Οι συνθήκες που οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής κατά συντριπτική πλειοψηφία έχουν προκληθεί από τις αμέτρητες, στρατιωτικές και μη, επεμβάσεις του ιμπεριαλιστικού ευρωατλαντικού άξονα, του ΝΑΤΟ, στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, Ζώνη του Σαχέλ είναι μερικά παραδείγματα στον μακρύ κατάλογο χώρων που αιματοκυλίστηκαν για να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα του Δυτικού Ιμπεριαλισμού εις βάρος των ντόπιων πληθυσμών.

Οι μεταναστευτικές ροές (sic), οι οποίες δημιουργούνται από αυτήν την πολιτική επιλογή του "ανεπτυγμένου κόσμου", προσκρούουν στα στρατικoποιημένα σύνορα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και συγκεκριμένα για τη χώρα μας, στον φράχτη στον Έβρο, τους πυροβολισμούς στα σύνορα, τις βίαιες συλλήψεις, τις μακροχρόνιες κρατήσεις σε άθλιες συνθήκες σε ειδικά κέντρα κράτησης-στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις αρνήσεις παροχής ασύλου και τις επαναπροωθήσεις σε χώρες όπου οι ζωές των πρόσφυγων κινδυνεύουν, τα παράνομα (και διεθνώς αναγνωρισμένα και καταδικαστέα) "pushbacks" στα θαλάσσια σύνορα, τις επιθέσεις-σκόπιμες βυθίσεις πλωτών μέσων με πρόσφυγες μαζί με την άρνηση βοήθειας-διάσωσης σε ναυαγούς τέτοιων περιστατικών.

ΕΕ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕ ΦΡΑΧΤΕΣ -PUSHBACKS - ΝΑΥΑΓΙΑ

Στηρίζουμε την πορεία που καλείται με πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στα Pushbacks και την συνοριακή βία την Κυριακή 18/6 με συγκέντρωση στις 4.30μμ στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά με κατεύθυνση τα γραφεία λιμενικού και Frontex.

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625756/


1 2 3 4 5 6

Συνέλευση για τα δικαστικά έξοδα των συλληφθέντων από την πορεία της Πέμπτης 15/6 για το ναυάγιο της Πύλου

Την Πέμπτη 15/6 πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας -όπως και σε άλλες πόλεις- ενάντια στην κρατική δολοφονία 100αδων μεταναστ(ρι)ών στο ναυάγιο της Πύλου. Κατα τη διάρκεια της πορείας η αστυνομία προχώρησε σε 21 συλλήψεις. Οι 2 είναι με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και οι 19 με κακουργηματικού. Την Παρασκευή το πρωί, τα 2 συλληφθέντα με τις πλημμεληματικές κατηγορίες πέρασαν τη διαδικασία του αυτοφώρου, πήραν αναβολή και αφέθηκαν. Τα υπόλοιπα 19 συλληφθέντα ζήτησαν προθεσμία κι από τότε κρατούνται στην ΓΑΔΑ και το ΑΤ Μενιδίου έως και την Τρίτη 20/6, όποτε και θα περάσουν από ανακριτή.

Λόγω του κακουργηματικού χαρακτήρα των διώξεων των συντρόφων και των συντροφισσών που κρατούνται, το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί για την παρουσία τους στον ανακριτή είναι μεγάλο. Σε μια προσπάθεια να συντονίσουμε τις κινήσεις μας για την κάλυψή του, καλούμε την Κυριακή 18/6, 20:00, στη ΦΕΠΑ, σε συνέλευση.

Στηρίζουμε το κάλεσμα για πορεία προς τα γραφεία της FRONTEX την Κυριακή 18/6, στις 16:30, στον ΗΣΑΠ Πειραιά.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ

αναρχικές/οί, συντρόφισσες/οι

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/91300/