τι; : πορεία θεματική : Πύλος

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση-πορεία

ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 15/6 ΣΤΙΣ 19.00 ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Image

αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος

πηγή : https://twitter.com/DushniosIppos


1 2 3

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε μαζικήσυμμετοχή στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται σε μια σειρά πόλεις της χώραςγια την καταγγελία του φρικτού αυτού εγκλήματος.

Στην Αθήνα, την Πέμπτη15/6, στις 7:00 μμ στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη15/6, στις 6:00 μμ στην Καμάρα.

Στην Πάτρα, την Πέμπτη15/6, στις 7:00 μμ στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου

Υπεύθυνος οιμπεριαλισμός για το θανατηφόρο ναυάγιο στην Πύλο

Τετάρτη 14/6/2023

Φρίκη προκαλεί η είδηση του ναυαγίουανοιχτά της Πύλου. Οι δεκάδες των νεκρών που ξέβρασε η θάλασσα και ο άγνωστος αριθμόςτων αγνοουμένων αποκαλύπτουν τον απάνθρωπο χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικούσυστήματος. Εκατοντάδες μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι στο αλιευτικό πουβυθίστηκε, βρέθηκαν να παλεύουν μέσα στη θάλασσα. Οι κατατρεγμένοι εμπόλεμωνκαι κατεστραμμένων χωρών, στον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή, συνάντησαν το θάνατοσε ευρωπαϊκές θάλασσες. Οι περισσότεροι από τη Συρία, το Ιράκ και τηνΠαλαιστίνη ξεκίνησαν το αβέβαιο ταξίδι προς την «πολιτισμένη» Δύση και αρκετοίαπό αυτούς δεν τα κατάφεραν.

Ένοχη είναι όλη η δήθεν πολιτισμένηΔύση και η αντιδραστική "ιερή συμμαχία" της, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζίμε τις κυβερνήσεις οι οποίες βρίσκονται στις πύλες εισόδου. Φυσικά, ανάμεσα σεαυτές και οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες πρωταγωνιστούν στα σκληρά καιδολοφονικά μέτρα αποτροπής.

Η βαρβαρότητα που ξεκινά από τιςιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς θα ακολουθεί διαρκώς τουςκολασμένους της γης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑκαι Ρωσίας και η διαρκής προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ναδημιουργήσουν νέες ζώνες επιρροής, έχουν σαν συνέπεια τις αιματηρές πολεμικέςσυγκρούσεις, την εγκαθίδρυση αντιδραστικών καθεστώτων, τη στυγνή εκμετάλλευσηκαι τη βία που γεννούν τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα.

Οι λαοί που ζουν στο μάτι του κυκλώναεξαναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους και έρχονται αντιμέτωποι με μιανέα βαρβαρότητα στις χώρες της «πολιτισμένης» Δύσης. Όσοι δεν πνιγούν μέσα σεσαπιοκάραβα θα βιώσουν το κυνηγητό και την εκμετάλλευση στις χώρες που θαφτάσουν. Είναι μεγάλη υποκρισία για το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό τουποκριτικό "ενδιαφέρον" που έδειξε για το ναυάγιο τα Πύλου. Ηεπίσκεψη της ΠτΔ στην περιοχή και η αναβολή της ομιλίας του Μητσοτάκη στηνΠάτρα δεν μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες του ντόπιων υπαλλήλων τωναμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Οι αστικές κυβερνήσεις που έχουν μετατρέψειολόκληρη τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ δεν θα μας πείσουν για τις ευαισθησίεςπου δήθεν έχουν για τις ζωές των προσφύγων και μεταναστών. Έχουν βάλει καιαυτές το λιθαράκι τους για να μετατραπούν οι χώρες της Μέσης Ανατολής, τωνΒαλκανίων αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης σε αφιλόξενο μέρος για τους όπου γηςκατατρεγμένους και τους κυνηγημένους.

Η μοναδική πράξη αλληλεγγύης μπορεί ναδοθεί από τους λαούς και την κοινή τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και τονιμπεριαλισμό. Την ώρα που η ιμπεριαλιστική σύγκρουση κορυφώνεται, οι κοινοίαγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια τον πόλεμο, τις επεμβάσεις, τηνεκμετάλλευση και την εξάρτηση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Αποτελείζωτικής σημασίας ζήτημα για την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ τωνλαών. Προϋπόθεση για την κατάκτηση όλων αυτών είναι το κοινό μέτωπο των λαών σεαντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό πλαίσιο αγώνα και πάλης.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθεπροοδευτικό άνθρωπο, κάθε εργαζόμενο και νέο, να εκφράσουν με κάθε τρόπο τηναλληλεγγύη τους στους κολασμένους. Νακαταγγείλουν μαζικά τη νέα ανθρωποθυσία και τους αληθινούς ενόχους: τουςιμπεριαλιστές εμπρηστές των πολέμων και εμπόρους των όπλων, τις ΗΠΑ, τηνΕυρωπαϊκή Ενωση και τους απανταχού υποτακτικούς τους, και τις πολιτικές πουμετατρέπουν τους απελπισμένους σε άψυχα κορμιά να επιπλέουν στα νερά τηςΜεσογείου.

ΚΚΕ(μ-λ)


1 2 3

ΠΟΡΕΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ, 15/6, ΣΤΙΣ 19:00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Το χθεσινό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, που μέχρι ώρας μετρά 78 νεκρά άτομα, είναι ένα ακόμη έγκλημα της κρατικής/καπιταλιστικής βαρβαρότητας του ρατσισμού, των πολέμων, των push backs, των φραχτών και των συνόρων, των στρατόπεδων συγκέντρωσης.

Είναι η ουσία της δολοφονικής Ευρώπης - Φρούριο με τον στρατό της της Frontex, που δολοφονεί, βασανίζει, εκμεταλλεύται τους/τις μετανάστες/τριες, τους συνανθρώπους μας που ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον μακρυά από τη λεηλασία και τον όλεθρο που τα ίδια τα κράτη παράγουν, σε κάθε γωνιά της γης.

Να υψώσουμε τείχος αλληλεγγύης, διεθνισμού και αντίστασης, να αγωνιστούμε σε κοινότητες, σε κοινό βηματισμό, για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και φράχτες, χωρίς διαχωρισμούς και ρατσισμό, χωρίς πολέμους, χωρίς την κρατική/καπιταλιστική βία, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ PUSH BACKS, ΤΩΝ ΦΡΑΧΤΩΝ, ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Προλέτ Accion, ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών και τη κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς / prolexetaccion@espiv.nexet

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1625684/